yksi halpa vastaa kahta hyvää

Fri Sep-29th-2006 // Filed under: Höpöhöpö

Nythän on niin, ettei pakettiauton vuokraaminen ole välttämättä mitään halpaa puuhaa. Esimerkiksi Pukinmäen Esso veloittaa Toyota Hiacen vuokrauksesta huntin vuorokaudelta, tai 140 euroa, jos haluaa ajaa enemmän kuin sata kilometriä. Mikäs siinä, jos sattuu olemaan saastainen porvari ja törsätä.

Me kunnolliset proletariaatin edustajat sen sijaan vuokrasimme auton halvalla! Sattumalta eräästä täysin toisen alan liikkeestä kun voi vuokrata juurikin Toyota Hiacen, koko päiväksi 40 eurolla — ja rakkaat ihmiset, omat kermalääryskäiseni, minä sanon teille että tämä on totisesti jumalten auto.

On tietenkin totta, että kyseinen rassi näyttää siltä, että Godzilla olisi syönyt sen ja paskonut sen ulos, mutta se on osa sen verratonta charmia. Autossa pitää olla persoonallisuutta.

Autossa pitää tietenkin olla myös jarrut, mutta ainahan sitä voi vähän jostain tinkiä. “Kyllä tää tuntuu vähän hidastuvan”, kuljettajana toimiva ystäväni tuumi, kun tultiin ensimmäisiin valoihin. Se oli ihan kiva kuulla alamäkeen lasketellessa.

Mutta tämä on vain yksi tämän mahtavan auton monista upeista ominaisuuksista! Toinen sivuovi ei jostain syystä aukea ollenkaan. Toinen aukeaa vain jonkin verran, koska on niin lommoilla. Kun renkaita kääntää liikaa, auton keula tuntuu muljahtavan jännittävästi! Jokainen lommo tiessä tuntuu suoraan matkustajien hampaissa, kiitos poikkeuksellisen jousituksen. Ohjaamon valo ei toimi lainkaan. Kevyesti eteenpäin ajaessa moottori kuulostaa siltä, kuin siellä olisi lauma villisti sirittäviä heinäsirkkoja. Pakittaessa se vingahtelee hassusti. Äänimaisema on muutenkin täynnä erikoisia kilahduksia, ulvahduksia ja narahduksia, jotka usein tuovat mieleen väsyvän metallin. Autoilu on parasta, kun ihan oikeasti vähän pelottaa.

Yhteisestä päätöksestä emme katsoneet hanskalokeroon lainkaan nähdäksemme, mikä koslan virallinen status oli, sillä suuremmalla todennäköisyydellä pääsee Tony Halme Mensaan kuin tämä auto katsastuksesta läpi.

40 euroa, palautus seuraavaan aamuun mennessä. Ei tarvitse edes täyttää tankkia (ainakaan ennen palautusta — se on tosin lähes tyhjä silloin, kun sen saa käyttöön). Jumalten kiesi.


3 Comments

 1. Ymmärrän että haluat päteä päiväkirjassasi, mutta jätä muiden päiväkirjat rauhaan. Älä enää kirjoittele Aijan päiväkirjan kommentointiosioon epäasiallisia kommentteja.

  Comment by Jani Lehtilä — September 30, 2006 @ 1159625840

 2. Kuka on Aija? Kuka sinä olet? Mitä höpötät?

  Comment by Mikki — September 30, 2006 @ 1159635618

 3. Uskottavuuttasi lisää tietenkin erinomaisesti se, että käytät jonkun muun sähköpostiosoitetta kommenttia jättäessäsi. Lainatakseni juuri saamaani vastausta kyseisen sähköpostiosoitteen omistajalta:

  Umm. No minulla on ihan yhtä vähän käsitystä asiasta. Enkä kyllä yhtään sen enempää tiedä kuka sinäkään olet ^^U Varmuudella voin sanoa, että en ole kyseistä viestiä kenellekään lähettänyt.

  Kiitos ja näkemiin, “Jani”, ja syö paskaa.

  Comment by Mikki — September 30, 2006 @ 1159642060

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.