yhä täällä, yhä elossa

Thu Jan-17th-2013 // Filed under: Höpöhöpö

Mitään en ole ehtinyt kirjoittaa tänne pitkään hetkeen. Pahoittelen; kyse ei ole siitä, ettei olisi aiheita tai kiinnostusta, mutta ei nyt ole vain aikaa. Töissä on aika hulinat päällä — onneksi ihan hyvällä tavalla, mutta se johtaa silti siihen, että kynnys vapaa-ajalla kirjoitteluun on aika korkea. (En voi sanoa, mitä teemme, mutta tämän vuoden aikana siihenkin tulee selvyys. Siitä puheen ollen, meillä on töitä tarjolla erityisesti ohjelmoijille.)

Enivei, otetaanpa pikainen katsaus lähiaikojen tapahtumiin, joihin en ole nyt ehtinyt ja jaksanut tarttua, mutta jotka ovat nostaneet verenpainettani.

Esimerkiksi perussuomalaisista olen halunnut kirjoittaa toistuvasti, mutta kun ei kerkiä, ei kerkiä. (Lyhyesti: se on läpeensä rasistinen puolue, ja sitä voi toki halutessaan teeskennellä toisin, mutta vittu haloo. Uuspuhe voi hyvin, Orwell sanoo moi — tuon jengin riveissä aletaan ehkä pikku hiljaa myöntämään, että ehkä tässä on nyt vähän jotain asennemaailmaa vasta silloin, kun risti palaa väärän värisen pihalla, mutta sekin on tietenkin tapahtunut kännissä ja läpällä ja median vääristämänä, kuten kaikki muukin koko puolueen historiassa.)

En myöskään voinut olla ajattelematta pahaa ikävästä lentotilanteesta hiljattain täysin selvinneistä kanssaihmisistäni, joiden marina siitä, että pulla oli kuivaa oli melko vaikuttavaa uunoilua. En epäile, että Samaran lentokentällä oli kurja tilanne, mutta, öh, haloo. Jengi oli taivaalla metalliputkilossa kilometrien korkeudessa, kun lentokoneen moottori meni rikki — ja senkin uhalla, että väännän tarpeettomasti rautalankaa, en voi olla huomauttamatta, että ilman moottoreita suihkukone ei voi lentää, vaan päin vastoin putoaa. Hätälasku sujui kuitenkin hyvin. KENELLEKÄÄN EI KÄYNYT HUONOSTI. Ei sitten tullut mieleen olla tyytyväinen, ettei henki mennyt? Huoh. Kerätään kolehti, ostetaan niille suhteellisuudentajua.

Se, että maahanmuuttaja kehtaa sanoa, että on olemassa rasismia on ilmeisesti ihan helvetin väärin, ja jos maahanmuuttaja ei itse ole sataprosenttisen täydellinen ihminen, joka on toiminut joka tilanteessa tavalla, joka jälkikäteen katsottuna vaikuttaa kaikkien mielestä täysin hyväksyttävältä ja ihailtavalta, se todistaa, ettei ihan varmana ole mitään rasismia, ja joka tapauksessa sen pitäisi tietää paikkansa ja tukkia kitansa. Asia selvä.

Israel on aika paska maa.

Olen nyt saanut mantelin kahtena jouluna peräkkäin.

Olisko siinä nyt vaikka kaikkein tärkeimmät. Ensi kerralla enemmän ehkä jopa jonkinlaisen ajatuksen kanssa.

Edit: Kirjoitin alun perin “pakkolasku”, mutta kyseessä oli tietenkin hätälasku, kuten JP huomautti kommenteissa. Korjattu.


4 Comments

 1. On ihan pakko näin ilmailuharrastajana ja freelance-ilmailutoimittajana todeta että tuo Samaran tapaus ei ollut pakkolasku.

  Pakkolaskusta on kyse silloin kun kone ei kertakaikkiaan enää voi lentää esimerkiksi kaikkien moottorien sammuttua ja pakkolasku tapahtuu varsin usein myös muualle kuin lentokentälle.

  Tuossa oli kyse hätälaskusta, joka siis tehdään aina hallitusti lähimmälle kentälle siksi että yhtiön oma protokolla ja ilmailumääräykset niin sanovat järjestelmähäiriön ilmetessä, ei siksi etteikö lentokone olisi lentokykyinen.

  Vaikka tuo kohta blogaustasi olikin ehkä hieman karrikoiden kirjoitettu, käytetään silti oikeita termejä. ;)

  Comment by JP — January 17, 2013 @ 1358422790

 2. Olet tietenkin oikeassa! Kiitos, korjasin. =)

  Comment by Mikki — January 17, 2013 @ 1358423335

 3. Nykyinen pullamössösukupolvi tiedä miten tuollaisessa hätätilanteessa kuuluu toimia. Valitan seurueen heikoin ja syödään se. Eivätkö he ole nähneet Elossa-elokuvaa tai edes South Parkia? (Jakso Cartman’s Mom is Still a Dirty Slut)

  Comment by Juha Autero — January 17, 2013 @ 1358432372

 4. Moi, olisi kiva kuulla mietteitäsi supersankari-peleistä näin yleensä ja jos olet pelannut jotain lähiaikoina. Ei välttämättä niin rajoitetusti, että vain Marvel ja DC, vaan esimerkiksi God of War voisi olla myös supersankari-peli :D

  Comment by Joonas — January 26, 2013 @ 1359204878

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.