vee ja vee

Fri Sep-18th-2015 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

En tiedä teistä, mutta minua väsyttää ja vituttaa.

Väsyttää ja vituttaa tämä jatkuva flunssa.

Väsyttää ja vituttaa, koska on pakko kuunnella jatkuvaa rasistista mouhotusta porukalta, jonka pahin pelko on ilmeisesti se, että joku kutsuu heitä ääneen rasisteiksi. Olemme saaneet aikaan tilanteen, jossa rasistiksi syyttäminen on pöyristyttävämpi loukkaus kuin rasismi ja sen seuraukset itse.

Väsyttää ja vituttaa, että ihmiset, jotka ovat menettäneet koko tähänastisen elämänsä saavat paskaa niskaansa siksi, etteivät ole ymmärtäneet kuolla matkalla turvaan ja sitä paitsi vielä ehtivät ottaa kännykkänsäkin mukaan. Ainoa pakolainen, joka saa pienen ripauksen sympatiaa on pakomatkallaan kuollut pakolainen, ja sitäkin käytetään välittömästi lyömäaseena niitä kohtaan, jotka selviytyivät. Huonoja ihmisiä, ottivat riskejä, eivät katsoneet lastensa perään.

Väsyttää ja vituttaa se ylpeän tyhmyyden ja empatian puutteen seos, jonka voimalla merkittävä osa Suomesta tuntuu nykyisin rullaavan. Ihan sama, kuinka typerä, epälooginen tai muuten vain selvästi hatusta tempaistu väitös on kyseessä, se uskotaan ja jaetaan eteenpäin vihaisena faktana. Siellä ne mamut taas veronmaksajien rahoilla ostavat Teslan valmistamia lastenvaunuja, juu kyllä ne tiedetään! Kyllä ne tiedetään! Ei. Ei tiedetä.

Väsyttää ja vituttaa, että meidän hallituksemme leikittelee orwellilaisella uuspuheella (“yhteiskuntasopimus” ei tarkoita sitä, että nyt sovitaan kaikkien työajoista sun muusta tilpehööristä, vaan sitä, että yhteiskunta sopii kollektiivisesti, että sellaisella käsitteellä kuin “hallitus” on ylipäätänsä ihmisille mitään merkitystä). Varmasti ihan vahingossa, toki.

Väsyttää ja vituttaa, että vaikka esimerkiksi IMF:llä ja lukemattomilla muilla asiantuntijoilla on hyvin erilaiset näkemykset Suomen taloudellisesta tilanteesta ja siitä, minkälaisia tuloksia tietyillä toimenpiteillä todellisuudessa saadaan aikaan, meidän hallituksemme ei välitä. Näissä linjauksissa ei ole oikein mitään järkeä, jos päämäärä on kansalaisten olosuhteiden parantaminen. Toisaalta niissä on hyvin, hyvin paljon järkeä, jos päämäärä onkin saada kansalaisista enemmän irti. Olemme siis jälleen kerran tilanteessa, jossa pitää arpoa, onko tässä takana tyhmyys vai kieroilu, tai ehkä todennäköisemmin, missä suhteessa nämä kaksi asiaa tällä kertaa vaikuttavat päätöksentekoon.

Väsyttää ja vituttaa, että meidän hallituksemme on kääntänyt takkinsa täysin ilman minkäänlaista häpeää tai vastuuntuntoa, ja sen jälkeen heittäytyy ristille, kun heidän läpinäkyvät yrityksensä puuhailla massiivista tulonsiirtoa niiltä, joilla on vähiten niille, joilla on eniten, eivät menekään heittämällä ja kritiikittä läpi.

Väsyttää ja vituttaa, että puhutaan “talkoista”, kun ne, joilla sitä massia oikeasti on syytävät sitä kilvan piiloon veroparatiiseihin ja vakuutuskuoriin, mutta mikään ehdotus tasapainottaa sitä valtion budjettia ei ota näitä asioita lainkaan huomioon. “Kaikkien täytyy osallistua.” Paitsi niiden, joiden ei täydy — niiden, joiden henkilökohtaiseen elintasoon tämä ei vaikuta mitenkään. Silti meidän pitäisi jostain syystä teeskennellä, että nämä ihmiset piittaisivat tippaakaan kenenkään muun hyvinvoinnista. Suomessa ero köyhien ja rikkaiden välillä ei ole samanlainen kuilu kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, mutta huoli pois, se on se suunta, joka meille on valittu.

Väsyttää ja vituttaa, että nämä kaikin puolin hyvät ihmiset puskevat rahaa omiensa taskuihin ja täysin surutta kaivavat ne pennit koulutuksesta ja sosiaaliturvasta. Se lasku, joka tästä maksetaan on kallis, ja se erääntyy vuosikymmenien ajan. Sitäkään ei tosin maksa vakuutuskuoriväki, eikä sekään ole sattumaa.

Väsyttää ja vituttaa, että kun ihmiset ovat oikeasti ahtaalla ja koko ajan ahtaammalla, ja kokevat tarpeelliseksi osoittaa mieltään asian johdosta, merkittävästi paremmassa taloudellisessa ja sosiaalisessa asemassa olevat nulikat tekevät parhaansa vesittääkseen sen. Tämä kollektiivinen empatian puutteella pröystäily on masentavaa ja luotaantyöntävää. Sanoisin, että menkää itseenne, mutta ettehän te tiedä, mitä siellä pitäisi tehdä.

Väsyttää ja vituttaa, että intetään, ettei ole vaihtoehtoja, kun todellisuus on, ettei haluta vaihtoehtoja.

Väsyttää ja vituttaa myös kommenttien ennalta-arvattavuus, joten pistän ne suosiolla kiinni. Voitte sitten siellä Facebookissa urheasti kerrata, miksi nyt vaan täytyy, eikä voida olla ryhtymättä, ja ainakin on pakko, ja sitä paitsi suvaitsevaisto, ja mitä muita herkkuja sieltä kansan syvien rivien huulilta nyt sitten putoaakaan.

Comments Off on vee ja vee

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.