vähemmänkin voisi väsyttää

Fri Aug-26th-2005 // Filed under: Höpöhöpö

Viime aikoina olen paininut erään poikkeuksellisen vittumaisen projektin kanssa. Osa hankaluudesta johtuu eittämättä omasta mokasta (arvioin keikkaan menevän ajan täysin päin helvettiä — olisi pitänyt aloittaa aiemmin, mutta peränäköhän on aina kaksikymmentä jaettuna kahdellakymmenellä, kuten ameriikkalaiset tietävät), mutta aivan liian merkittävä osa siitä tulee ihan muualta.

On kerrassaan hauskaa kääntää tekstiä englannista suomeksi, kun alkuperäisen tekstin on kirjoittanut saksalainen, jonka käsitys englannista on vähintäänkin mielenkiintoinen. Kun jokaisen kappaleen kohdalla saa miettiä useiden ylimääräisten minuuttien ajan, mitä helvettiä tässäkin oikeastaan yritetään sanoa, projektiin uppoava kokonaisaika kasvaa roimasti. Heitetään mukaan soppaan todella hankala työkalu, asiakkaan omat absurdit toimintatavat (“jos et lataa tiedostoa takaisin palvelimelle tänään tiettyyn kellonaikaan mennessä, oli se sitten valmis tai ei, koko projekti katoaa systeemistä täysin”) ja useat muut mutkat matkassa, ja kyseessä on ehta farssi.

Harva homma on tuntunut niin epämiellyttävältä ja tuskaiselta, että sitä tehdessä ahdistaa puhtaasti itse urakkaan liittyvistä syistä niin, että oikeasti haluaisi joko verestää rystysiä seinään ja rikkoa huonekaluja tai yksinkertaisesti itkeä, mutta kumpaankaan ei tietenkään edes ollut aikaa. Kun vihdoin sain savotan eilen valmiiksi ja pääsin erinäisten kuvioiden jälkeen nukkumaan, oltiin hyvin lähellä sitä tilannetta, että mies on kirjaimellisesti täysin unessa ennen kuin pää osuu tyynyyn.

Tänään puolestaan oli Panssarilaiva Potemkin Tavastialla Cleaning Womenin säestämänä. Helvetin kovaa kamaa ja taattua laatua, mutta miksi tämänkin viihteen alkamista sai taas odottaa puoli tuntia ylimääräistä? En arvosta.

Väittivät, että nyt on taiteiden yö, mutten nähnyt kenenkään oksentavan, joten suhtaudun väitteeseen hiukan skeptisesti.


2 Comments

  1. Hmm. Itsellä on henkisesti hyvin paljon samanlaiselta kuulostava projekti alla. Mielenkiintoista kahtiajakautumista, kun samalla on kuitenkin niin paljon mukavaa juttua elämässä leffan ja levyn julkaisurundien muodossa. Mukavasti sekä julkaisukiertueet että duuni loppuvat samana viikonloppuna, jännä nähdä mikä on fiilis seuraavana aamuna.

    Comment by Janos — August 26, 2005 @ 1125082725

  2. Se leffa siivoojien säestämänä olis ollut aika kivakin nähdä.

    Comment by Liisa — September 27, 2005 @ 1127838227

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.