tulevaisuususkon raunioilla

Thu Mar-16th-2006 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Hah hah!

Naurattaa taas ihan oikeasti. Mielipidekirjoitukset sen kuin lentelevät saatanallisen hirviörokin johdosta! En ole uskaltanut katsoa Uutislehti 100:n aina yhtä palkitsevaa tekstiviestikommentaaria, mutta epäilemättä siellä pannaan taas kova kovaa vasten. Se on kuitenkin nuorison pelleilyä, sillä Uusimaahan kirjoittanut, ilmeisesti jo kypsemmän iän saavuttanut Erkki Laiho panee lisää pökköä pesään — ja hän tietää, mistä puhuu, sillä hänellä on “laaja musiikkimaku” ja hän on kerran “ollut jopa pakotettu kuuntelemaan heviä”. Lisäksi hän on käynyt tietokonekursseilla! Tykitä, Erkki, tykitä:

Väitän, että Lordin saamista äänistä suurin osa tuli sähköistä viestintää manipuloimalla. Rokkinuoret ovat myös taitavia tietotekniikan hyödyntäjiä. Ovat keskuudessaan kehittäneet modeemin tms. ja koneet syöttivät muutama sata pulssia (ääntä) minuutissa laskentalaitteisiin. Ja hups, näin Suomen kansasta tulikin hirviöiden ihailija. Mitenkään muuten en tätä valintaa ymmärrä.

Erkki-setä iskee tuossa lainauksen toiseksi viimeisessä virkkeessä asian ytimeen: Euroviisuehdokashan on nimen omaan Suomen kansan valinta! YLEn mukaan koko finaalissa rekisteröitiin kaikkiaan noin 213 000 puhelin- ja tekstiviestiääntä. Kun Suomessa on siinä 5,2 miljoonaa asukasta, tämä tarkoittaa sitä, että noin 4,1 prosenttia suomalaisista jaksoi välittää, kuka siellä telkkarissa tänä vuonna lauleskelee. Ilmeisesti tämä piskuinen ihmismäärä kuitenkin riittää heijastamaan Suomen kansan pyhää tahtoa.

Jos se siis heijastaisi sitä, tietenkin. Sillä nythän on niin, että tänä vuonna kansan mahtava tahto on korruptoitu ja vääristetty, ja Lordi on voittanut vilpillä. Eikä edes millä tahansa vilpillä, vaan rokkinuorten vilpillä, johon on mahdollisesti liittynyt modeemi, tuo modernin viestinnän helmi! Näin on, ja näin on yksinkertaisesti pakko olla, sillä millään muulla tavalla Laihon maailmassa näin ei vain voi tapahtua.

Tulen selittämään, että kyseessä on sähköinen manipulointi, ellei joku sitä toisin todista. Ja jos väittämäni ei ole totta, en enää usko tämän kansan tulevaisuuteen.

Jos nyt lakataan nauramasta ja suhtaudutaan tähän asiaan hetken ajan vakavasti, eikö tämä nyt ole paitsi säälittävää, myös vähän pelottavaa? Jostain tuolta Suomen kansan riveistä nousee vihaisia ja pelokkaita ikämiehiä, jotka kammoavat saatanaa ja hevimusiikkia niin paljon ja suhtautuvat Euroviisuihin — Euroviisuihin, herran tähden — niin vakavasti, että jos sinne pääsee rehellisin keinoin joku lateksinaamainen mörökölli, se on niin hirvittävä ajatuskin, että pienen ihmisen järki meinaa lähteä. Suhteellisuudentaju lähti jo: se, että Lordia äänesti toisella kierroksella 67 369 ihmistä — siis vaivaiset 1,3 prosenttia koko Suomen kansasta — ilmeisesti riittää tuhoamaan Laihon uskon koko kansan tulevaisuuteen, sikäli kun joku muka onnistuisi vakuuttamaan hänet siitä, että ihmishahmoiset perkeleet voisivat päästä Ateenaan muuten kuin vilpin avulla.

Tällaisia tapauksia on helppo pilkata jo siksikin, että tällainen umpimielinen urpoilu ansaitsee kaiken mahdollisen pilkan. Silti on aika surkeaa, että aikuiset ihmiset ovat näin säälittäviä.


5 Comments

 1. Mielenkiintoiseksi tuon tekee se, että tokihan noita äänestyksiä voi rukata. Soitto maksaa 0,50 euroa, ja jos soittaa salatusta numerosta, niin mikä estää rimpauttamasta useamman kerran? Tuskin Yleisradio soittoja sen tarkemmin pystyy yksilöimään lain puitteissa.

  Mielenkiintoista olisi tietää kuinka paljon levy-yhtiöt soittelevat noihin numeroihin. Lordin suosiota en kauheammin epäile, ja sen kohderyhmä on todennäköisesti helposti mobilisoitavissa ihan jo foorumeilla – lisäksi se ei joudu jakamaan ääniään kenenkään kilpailevan saman tyylisuunnan edustajan kanssa. Jopa minä huomaan Lordin olevan selkeästi vähiten kuvottava Euroviisuehdokas, vaikken bändin musiikista välitän lainkaan.

  Sen sijaan kun katsoo männävuosien maailmalle lähetettyjä KätKätttejä ja Jasmineja, on hiukan vaikea uskoa niiden pärjänneen omilla avuillaan. Tai jos pärjäsivät, en enää usko tämän kansakunnan tulevaisuuteen.

  Comment by Eikö millään ole mitään väliä? — March 17, 2006 @ 1142595149

 2. Mahtavaa, Mikki. Pelastit minun (=hevikitaran ja euroviisuglitterin uskollisen ystävän) iltapäiväni.

  Tänä vuonna aion tosiaan katsoa nuo viisut ihan alusta loppuun. Toivottavasti kuvaisisivat vähän yleisön reaktiota Lordin astellessa lavalle.

  Comment by Mindy — March 17, 2006 @ 1142615302

 3. Minä en ole koskaan kuullut ko.yhtyeen musiikkia, ja pidän hyvin todennäköisenä, etten tule sitä koskaan kuulemaan, mutta olen antanut asioista perillä olevien asiantuntijoitteni kertoa, että omassa tyylilajissaan keskinkertaista musiikkia.

  Kuitenkin minusta neurovision(ale) kisoihin pitääkin lähettää jotakin Lordin kaltaista. Kun on ensin pehmitetty niitä tällä, röntätään niille Saara Pakkasvirta ja Vesa-Matti Loiri. Siitä saavat, ulkomaanpellet.

  Comment by Petja — March 17, 2006 @ 1142618652

 4. Petja hyvä, etkö tunne Suomen historian tärkeimpiä kunnian hetkiä? Loirihan oli Euroviisuissa jo vuonna 1980 kappaleella Huilumies.

  Sijoittui viimeiseksi.

  Comment by Mikki — March 17, 2006 @ 1142633829

 5. Niinpä. Ja mitä tapahtui

  Comment by Petja — March 18, 2006 @ 1142714986

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.