teknistä tuubaa

Wed Aug-17th-2005 // Filed under: Höpöhöpö

Vastoin parempaa tietoani olen viime aikoina seuraillut toisella silmällä blogilistan tapaa katsella tänne päin, kun on kerran tullut toistuvia valituksia, etteivät päivitykseni näy siellä — tuntuu siltä, että se noteeraa yleensä ottaen joka toisen päivityksen. Se ei pidä minua öisin hereillä, mutta onhan se mälsää, jos se ei toimi. En ole juuri blogilistan toimintaan perehtynyt, mutta alkaa olla varsin ilmeistä, ettei vika ole tässä päässä. Kuten blogilista itse juuri nyt kertoo:

Palvelimen ja verkkoyhteyksien kuormituksesta riippuen tarkistus saattaa tapahtua useita minuutteja (tai poikkeustapauksissa parikin tuntia) ilmoitetun ajan jälkeen. Blogi siirtyy tarkistusjonon jatkoksi ilmoitettuna kellonaikana tai Tarkista nyt -linkkiä klikattaessa. Jonossa on juuri nyt 844 tarkistusta odottavaa blogia.

844? Jonossa? Ja määrä kasvaa aina, kun lataan sivun uudestaan?

No, sehän skulaa sitten kerrassaan jouhevasti. Tästä saadaan varmaan aikaan joku kauhean mielenkiintoinen ja merkittävä kriisi, joka ravistelee koko blogosfääriä tiu tau tiu tau tili tali tittan tulkaa nyt joku pyyhkimään herran tähden ennen kuin se kuivuu.

Hyi helvetti, tulipa oikein paha maku suuhun, kun menen tällaisista kirjoittamaan. Tulee ihan likainen olo, eikä edes sellaisella nännejä kovettavan herkullisella tavalla.

Lisäys: Blogilistan mukaan tämäkin on siis ilmeisesti haamupäivitys. Vai niin.

Nännini ovat yhä pehmeät kuin hienoimpaan silkkiin imeytetty sula voi.


7 Comments

 1. Juuh. Ei tuo blogilista oikein tunnu toimivan muutenkaan kovin rapsakasti: ainakin täältäpäin se vastailee varsin hitaasti. Eikä edes osaa kysyä, onko sivu muuttunut sitten viimenäkemän, vaan uskollisesti hakee kerran tunnissa koko. vitun. feedin. Grr.

  Jostain syystä se ei muuten listaa sun RSS-feediäsi kysyttäessä; olisko se siirtynyt itsekseen katselemaan etusivua?

  Comment by Janne — August 17, 2005 @ 1124294433

 2. Sikäli kun RSS-syötteen osoite olisi todellakin tarkoitus kirjoittaa kohtaan “Seurattava tiedosto”, kyllä se osoite näyttää siellä yhä olevan… Joskin huomaan, että olen näemmä jättänyt vahingossa kohdan “RSS-syötteen osoite” täyttämättä, mikä selittää sen, ettei se näy sinulle. Hups, korjaan.

  Enivei, kyllä sen kaiken järjen mukaan pitäisi kuitenkin seurata feediä, kun se on “Seurattava tiedosto” (“Jos haluat, että blogilista tarkistaa sivun muutokset jostain muusta kuin etusivusta, täytä tähän sivun osoite.”) -kohtaan kiltisti nakuteltu.

  Comment by Mikki — August 17, 2005 @ 1124294867

 3. Olisikohan tämä sitten semmoinen niinkutsuttu “bugi”? :-)

  Comment by Janne — August 17, 2005 @ 1124295594

 4. Now that’s crazy talk, son.

  Comment by Mikki — August 17, 2005 @ 1124296256

 5. Mulla päivittymisen seuraaminen feedistä toimii varsin hyvin; seurattavana tiedostona perus-feed (ei kommentti-feed). Nucleuksen kanssa on sitten ollut vähän enemmän ongelmia.

  Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että olen teitä parempi ihminen.

  Comment by Merten — August 18, 2005 @ 1124358616

 6. Perusfiidiähän toi mullakin seuraa. Joko lista jättää päivityksen kokonaan huomiotta, tai sitten se ilmoittaa sen, että sehän oli haamupäivitys. (Sitten voi klikata “mikä on haamupäivitys?” -nappulaa ja huomata, että se toiminto on tulossa!) Välillä se jopa uskoo, että nyt on päivitetty ihan oikeasti.

  No, aika sama; jos lista ei tajua päivityksiä siksi, että minä kämmellän, asialle kantsisi varmaan tehdä jotain, mutta jos se ei tajua niitä siksi, että se ei toimi oikein, se on onneksi jonkun muun ongelma.

  Ei silti, kyseessä on kyllä sen verran suosittu, etten sanoisi ikoninomainen palvelu, että tämmöiset ongelmat varmaan kyllä aiheuttavat tietyillä tahoilla ihan oikeaa mielipahaa. Onhan se mälsää.

  Comment by Mikki — August 18, 2005 @ 1124381629

 7. Mina seuraan tata suoraan feedista Bloglinesilla, joten feed on ihan kunnossa. (Jos ketaan kiinnostaa.)

  Comment by kolibri — August 18, 2005 @ 1124393442

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.