starczewskin sedän moraalikoulu

Thu Jan-15th-2015 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Tiedän, etten ole kirjoitellut tänne oikein mitään vähään aikaan, kiitos viime vuoden melko eeppisten työrutistusten, mutta nyt tuli niin vahva “ei hyvää päivää” -hetki, että täytyy reagoida. Keskisuomalainen nimittäin uutisoi Juhani Starczewskin (kd) lausuntoja eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd) vaimon äkillisen menehtymisen jälkimainingeissa, ja nythän on niin, että Starczewskilla menee niin lujaa, että siinä ei kohtuus, kohteliaisuus, perusinhimillinen empatia tai mikään muukaan ei-paskamaisuudesta kertova ominaisuus tunnu missään.

Nythän on nimittäin niin, että Starczewskin mukaan Satu Siitonen-Heinäluoma kuoli ehkä siksi, että hänen miehensä ei vihaa homoja, kuten Starczewski haluaisi. Anteeksi, Jumala. Jumala ei tykkää homoista yhtään, ja on valmis tappamaan todistaakseen tämän, kuten Starczewski hyvin tietää.

Katsokaapa itse.

Nettikirjoituksessaan Starczewski yhdistää nämä kaksi tapahtumaa – Heinäluoman myönteisen homokannanoton heinäkuulta ja Heinäluoman vaimon loppukesäisen sairastumisen – ajallisesti ja antaa ymmärtää, että vaimon sairastuminen saattoi johtua ”Jumalan vihasta”, koska ”Herra ei jätä rankaisematta, eikä salli itseään pilkata”.

Starczewski myös kirjoitti keskustelupalstalla, että: ”Ollaanpa kerrankin ihan realisteja, niin kyllä Mäkinen ja Heinäluoma ja myöhemmin muut päästivät Suomen kannalta sellaisen paukun, joka noteerataan ihan Yläkertaa myöten”. Lisäksi Starczewski kirjoitti, että ”Arkkipiispa Mäkinen kehotti 14.7.2014 kansaa seuraamaan ”Tom of Finlandia” ja ensimmäisenä siihen suostui Suomen virallisen protokollan kakkosmies, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma”.

Mitä. Vittua.

Oikeesti? Oikeesti? Tämäkö on nyt se asia, joka on syytä tuoda esiin, kun jonkun puoliso kuolee? Tämäkö on se paras hetki ruveta syyllistämään ja hymistelemään, että siitäs sait, hähä?

Ja kun jälkikäteen kysytään, onko tämä nyt sit jees, näinkö pitäisi käyttäytyä, miten silloin reagoidaan?

“Näin jälkeen päin ajateltuna ei ollut korrektia yleensä käydä tätä keskustelua juuri tässä yhteydessä. Toisaalta pidän kuitenkin mielipiteestäni kiinni. Halusin nimittäin kertoa, että tekemisillämme on merkitystä Jumalan edessä.”

“No joo, meni ihan piirun verran pieleen, mutta tärkeintä on kuitenkin muistaa, että olen oikeassa!” Ei anteeksipyyntöä. Ei empatiaa. Ei katumusta.

Ei tarvitse olla mikään etiketin asiantuntija tajutakseen, että Juhani Starczewski käyttäytyy kuin vastenmielinen ja ylimielinen nilkki, mutta pysähdytäänpä nyt miettimään tätä varsinaista asiasisältöä hetkeksi: tämän jätkän maailmankuvassa siis Jumala on tyyppi, joka tulee ja tappaa vaimosi jos teet jotain, josta Hän ei tykkää?

Sinänsä tämä täsmää aika hyvin, vanha testamentti on toki pullollaan tämmöistä hyvää käytöstä (Job lähettää jaksuhalit!), mutta eikö missään vaiheessa siinä omassa pienessä ummehtuneessa päässä välähdä sellainen pieni oivalluksen kipinä, että ehkä tämmöinen meininki ei oikein kestä moraalista tarkastelua? Eikö yhtään epäilytä, että ehkäpä tämä voisi olla jonkinlaisella perustavanlaatuisella tavalla ihan pikkuriikkisen väärin? Jos Starczewskin puoliso (en tiedä, onko hänellä puolisoa, enkä viitsi tutkia asiaa, koska näin voin elätellä toivoa, ettei ole, koska haluaisin ajatella, ettei kenenkään tarvitse elää tällaisen moraalivammaisen haaskalinnun kanssa, mutta kuitenkin) tekee jotain väärää, olisko silloin perusteltua tappaa Juhani Starczewski kostoksi rouvansa perseilystä? Jotenkin epäilen, ettei Starczewski pitäisi tätä aivan yhtä oikeudenmukaisena. (Edit: Kuten Petri Hiltunen huomautti, Jumala antoi Tom of Finlandin selvitä hengissä sodasta, mutta jonkun satunnaisen poliitikon vaimon tappaminen on ilmeisesti kuitenkin prioriteetti. Hiukkasen ristiriitaista viestiä tässä tarjolla.)

Ja ylipäätänsä, jos nyt leikitään, että Jumala tuli ja tappoi kostoksi, minkälainen pipipää rankaisee pistämällä väkeä lihoiksi kertomatta kuitenkaan miksi näin tapahtuu?

“Joo no toi Latikaisen ukko sai haimasyövän ja Pipsalle pantiin ryöstömurha, en nyt vaan mitenkään ehi täs selittää miks, kyl te kai tän tajuutte enivei. Vinkkinä että tää saattaa liittyä johonkin poliittiseen homojutskaan tai ehkä joku söi äyriäistä lol!!! :) ;) :) Sori mun pitää ny mennä Afrikkaan tappaan lapsii HIVillä (EI SIT KORTSUI TYYPIT MUISTAKAA!!!), ei nyt mitenkään kerkii jatkaa tästä. PEACE OUT, LEHTEREILLÄ TAVATAAN!”

Tällainen ajatus häiritsee ketä tahansa, joka haluaisi elää reilussa yhteiskunnassa ja viitsii edes vähän tutkiskella omaa maailmankuvaansa, mutta ilmeisesti ei Starczewskiä. On tietenkin universaalisti hienoa ja kunnioitettavaa, että Starczewskillä on Vakaumus, sillä kuten hyvin tiedämme, mikään ei ole yhtä hienoa kuin se. Hän on epäilemättä itse niin ylpeä siitä, että pieni kyynel tirahtaa omalle turpealle poskelle aina sitä ajatellessa.

Mutta.

Ehkäpä kuitenkin erityisesti näin Charlie Hebdon jälkimainingeissa ajatus siitä, että sanot mitä on ylhäältä määrätty, että sanotaan, tai Jumala tulee ja murhaa ei näin yhteiskunnallisesti tarkasteltuna tunnukaan ihan sataprosenttisen hienolta.

Juhani Starczewskin maailmankuvasta se kyllä kertoo kaiken tarpeellisen.

Lisäys n. kuusi tuntia myöhemmin: Nämä bileet eivät kovin pitkään kestäneet, sillä kristilliset antoivat näemmä juuri Starczewskille kenkää puolueesta. Yllättävän rehti veto tältä nimenomaiselta puolueelta, joka ei perinteisesti tällä sektorilla ole oikein kunnostautunut. Ei syytä huoleen, tosin, eiköhän tällä alustuksella isäntä löydä uuden, mukavan kodin vaikkapa Muutoksen riveistä.


4 Comments

 1. Toki tämä samainen, oikeudenmukainen Jumala on myös päättänyt, että pedofiilit/seksuaalirikolliset ovat ansainneet miljoonien arpajais- tai lottovoiton:
  http://www.orlandosentinel.com/news/breaking-news/os-sex-predator-lottery-winner-millions-20141210-story.html

  Ilmeisesti suvaitsevaisuus on sen sijaan tuomittava, suuri rikos, jota tämä Jumala ei katso hyvällä…

  Comment by Jemm — January 15, 2015 @ 1421330922

 2. Huokaus. Näin meillä Jyväskylässä.

  Loogisesti joudun siis pyytämään anteeksi, kun meillä on yksi molopää äänessä ja toteamaan, että hän ei edusta meitä (samaan tapaan kuin kaikki maailman vähemmistöt joutuvat erkanemaan omista häiriköistään heti kun yksi tekee jotakin).

  Ei perkele, sehän on kaupunginvaltuustossa, sehän edustaa meitä. :(

  Öööö… en äänestänyt? #notallwhitefinns?

  Comment by Skiriki — January 15, 2015 @ 1421340522

 3. Olet yhdessä asiassa väärässä. Jos Starczewskin vaimo perseilee, ei jumala rankaise perheen miestä. Nainen on tämän ideologian mukaan se alempiarvoinen sylkykuppi ja kumman vaan sekoilussa rankaisun saava objekti. Jumala voi tosin vaatia miestä itse ruoskimaan vaimonsa. Meillä ehkä tällaista argumentaatiota katsotaan vähän kieroon, mutta ei tarvitse kauas mennä, kun jo löytyy jenkkilästä ja muualta paljonkin kannatusta tällaiselle.

  Comment by foobar — January 15, 2015 @ 1421354597

 4. Njoo, tämähän ei nyt siis ollut mikään oikean kristillisen dogman tai kulttuurin ruodinta, kunhan nyt keskityin lähinnä Starczewskin logiikan heikkouteen. Se nyt on toki selvää, että kunnon old school -kristinopissa naisella ei juuri ihmisarvoa ole.

  Comment by Mikki — January 15, 2015 @ 1421357395

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.