sosiaalisesti kiusallinen tilanne

Wed Sep-14th-2011 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Ystäväni Eemeli lähetti minulle kuvan tämän päivän Aamulehdestä. Käsittääkseni kyseessä on kakkossivun Yläkulma-kolumni, mutten tiedä varmasti, koska en ole nähnyt paperilehteä. Verkossa tekstiä ei käsittääkseni ole julkaistu, enkä tiedä kirjoittajan nimeä — sitä ei ilmeisesti ole jutun yhteydessä (taaskaan) mainittu.


Saatan olla täysin väärässä, mutta jotenkin luulen, että kolumni on kirjoitettu ja päätetty julkaista ennen eilistä kirjoitustani. Valehtelisin, jos sanoisin, ettei tämä ole lainkaan kiusallista. Joka tapauksessa riippumatta Aamulehden muista törttöilyistä tämä nimenomainen teksti on hyvä (muutenkin kuin luonnollisesti kaikin puolin täydellisen aloituskappaleensa osalta!), ja sanoo monta sellaista asiaa, joita Aslan-uutisen yhteydessä olisi ollut vähintäänkin kohtuullista tuoda esiin. En silti voi olla huomioimatta erityisesti yhtä kohtaa tekstistä:

Iltalehti kertoi tiistaina Koiviston aloittamasta “eheytymisprosessista”. Samassa yhteydessä lehti kirjoittaa: “Seksuaalisen identiteettinsä kanssa taisteleville nuorille Aro-Heikkilällä on kirkas vastaus.”

Vastaus on masentavan ennalta-arvattava, eikä lehti erityisesti kyseenalaista sitä.

Tämä Iltalehteen kohdistuva kritiikki menee tietenkin juuri oikeaan paikkaan, mutten voi olla huomauttamatta, että sama pätee täysin myös Aamulehden eilen julkaisemaan Aslan ry -uutiseen. (On totta, että se editoitiin täysin toiseen kuosiin, mutta sekin tehtiin salaa kuin ninja yössä, enkä ole kovin optimistinen sen suhteen, että päätöksen takana olisi niinkään ollut huoli journalistisesta integriteetistä kuin hätäkakkareaktio lukijakunnan äänekkääseen vastalauseeseen.)

Oli miten oli, kiitän kehuista, se oli perkeleen mukavasti sanottu.

Edit: Kyllä, tiedän että jutun lopussa lukee, että se on kirjoitettu eilen aamupäivällä, eli ennen omaa kirjoitustani. Yritin olla hauska.

Edit 2: Saamani tiedon mukaan kirjoittaja on toimittaja Mikko Pulliainen. Mikot on parhaita. Fakta.


8 Comments

 1. Heh, jotenkin arvasin tämänkin päätyvän blogiin.

  Mietin eilen iltapäivällä, olisiko tekstiä pitänyt muuttaa muutenkin kuin tuon loppukaneetin osalta. Päädyin siihen, että ehkä nyt ei kuitenkaan.

  Mitä tulee kritiikkiini Iltalehdestä ja AL:n verkkoversion alkuperäiseen Aslan-uutiseen, olet tietenkin valitettavan oikeassa. (Arvaa, tuliko iltapäivällä hieman kiusallinen olo?).

  Ylänurkat ovat luettavissa verkon pääkirjoitusosiosta:

  http://www.aamulehti.fi/P%25C3%25A4%25C3%25A4kirjoitukset/1194696567113/artikkeli/ylanurkka+eheyttakaa+tata.html

  Itse olen viihtynyt hupaisan ajankulun parissa noin vuodesta 2006. Rock on, ja kaikkia muita senkaltaisia asioita.

  – Mikko Pulliainen/AL

  Comment by Mikko Pulliainen — September 14, 2011 @ 1315998955

 2. Olin vähän kahden vaiheilla, viitsinkö kommentoida asiaa, mutta tuntui siltä, että eilisen dissailun jälkeen olisi jotenkin epärehellistä jättää asia kokonaan huomiotta.

  Mitä tulee kiusalliseen oloon, uskon kyllä, että tuli! Epäilen, että itselläni oli kuitenkin ehkä vielä kiusallisemmat meiningsit, kun heräsin ja luin sähköpostit, ja siellä odotti kaverin lähettämä kuva tekstistäsi. Tuli sellainen olo, että olen juuri potkinut jotakuta toistuvasti julmasti munille, ja äkkiä tyypin taskusta vierähtää lahjapaketti, jonka päälle on kirjoitettu “HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ RAKAS MIKKI!”. Vähän hankala tilanne. “Öö… sori? Mutta sä silti ansaitsit tän! Mutta oon tosi otettu.”

  Suhtaudu nyt siinä sitten jotenkin…

  Oikeesti, kiitos kehuista.

  Comment by Mikki — September 14, 2011 @ 1315999813

 3. No niin no,

  pidän tästä blogista kolmesta syystä.

  Se sanoo asiat suoraan ja värikkäästi. Tämä ei ole harvinaista, mutta kolmas syy -blogi yrittää perustella asiat jotensakin järkevällä tavalla- ei ole niin yleistä suomalaisessa julkisessa keskustelussa, kuin toivoa sopisi. My bad, tietenkin, ainakin osittain kun kerran alalla olen.

  Ja jos tämä suorapuheisuus joskus kohdistuu edustamaani julkaisuun tai minuun itseeni, olisi kai aika selkärangatonta alkaa leikkiä, että väärässähän tuo kaveri on aiemminkin ollut.

  Olen hyvin tietoinen Aamulehteä kohtaan aiemminkin osoittamastasi kritiikistä. Osan ymmärrän täysin, osasta olen eri linjoilla. Mutta mikä tärkeintä, jälkimmäisessäkin tapauksissa ymmärrän, miksi asiat näyttävät ulkoa katsottuna erilaisilta kuin sisältä.

  – Mipu

  Comment by Mikko Pulliainen — September 14, 2011 @ 1316000739

 4. Kritiikkiä pitää esittää, eiväthän asiat muuten paremmaksi muutu.

  Comment by Skiriki — September 14, 2011 @ 1316005011

 5. Tietysti pitää, en yhtään väitä vastaan.

  – Mipu

  Comment by Mikko Pulliainen — September 14, 2011 @ 1316017621

 6. Mikot on selkeesti parhaita! Lisää, lisää!

  Comment by Kirjakko — September 14, 2011 @ 1316034240

 7. Mikot on parhaita, samaa mieltä! (Nyt äkkiä Facebook-sivu pystyyn tälle..!)

  Comment by Wizzu — September 14, 2011 @ 1316042271

 8. Kaikki Mikot ei kylläkään ole FB:ssä, vieläkään.

  (Samaa mieltä olen tuosta perusajatuksesta, toki.)

  Comment by Mikko Parviainen — September 19, 2011 @ 1316417262

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.