sillä aikaa retardilandiassa

Fri Feb-4th-2011 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Arhi Kuittinen, joka on… en edes tiedä mikä tämä tyyppi on, paitsi sitoutumaton “mediakouluttaja, kirjoittaja, ohjaaja, tuottaja, kuvaaja ja uskontotieteilijä”. Joka tapauksessa hän inisee uusisuomi.fi-blogissaan siitä, kuinka Iron Sky -elokuva on “käsittämätön esteettinen ihailuprojekti” ja antaa ymmärtää, että “natsiviihteen” tekijät ovat innokkaita natsifaneja jotka eivät yhtään ymmärrä, että natsit olivat pahoja.

Mukana on toki vähän hauskaa semirasistista läpänderiä siitä, kuinka “natsien jälkeläiset viihdyttävät itseään hakkaamalla vierasmaalaisia pubissa”. Ha ha! Miten ironista, että natsifanit saivat natseilta turpaan! Siinäpä syväluotaava ja objektiivinen katsaus kansallissosialismin todelliseen luonteeseen ja historiaan, josta jotkut elokuvapellet eivät ymmärrä mitään!

Ei sulle Arhi varmaan tullut mieleen siellä jalon keppihevosesi päällä uljaasti nelistäessäsi, että nää natsit eivät ehkä kuitenkaan ole sen leffan sankareita? Että niitä ei ihannoida? Että kyseessä on musta komedia?

Voi Arhi, Arhi! Eikö sua hävetä rypeä tarkoituksella tuollaisessa älyllisessä epärehellisyydessä jotta pääsisit vähän pätemään moraalisella ylivertaisuudellasi? Eikö sulla ole paha olo, kun olet tommoinen?

Pitäisi nimittäin olla.


4 Comments

 1. “Talvisotakin aiheutui pelkästään suomenruotsalaisen poliittisen eliittimme Saksan sotilaallisen voiman ihailusta…”

  Kyllähän historiaa saa tulkita ja silleen, mutta taitaa Arhilla olla vähän agenda hihassa.

  Comment by Merten — February 4, 2011 @ 1296845637

 2. Huvittavaa kyllä, mä itseiasassa tiedän tän jäbän, nimittäin siksi että olen riidellyt hänen kanssaan R&A:n lippujonossa Starship Troopers -elokuva meriiteistä. Toinen oli sitä mieltä että kyseessä on natsileffa, toinen sitä mieltä että fasisteja ilkkuva leffa.

  Jätän yleisön arvuuteltavaksi, kumpi oli mitäkin mieltä.

  Comment by Juhana — February 6, 2011 @ 1297010475

 3. Öh.

  Toi nyt on vaan säälittävää.

  Comment by Mikki — February 6, 2011 @ 1297010707

 4. Kaiken kaikkiaan Kuittinen on mysteeri. Eikä aina hyvässä. Monesti hän tuntuu kirjoittavan ns. tilpehööriä, jossa on ikään kuin kokoelma eri näköisiä linkkejä. Niissä sitten onkin usein jotain ideaa.

  Luulisi että ideana olisi tiivistää useiden linkkien viisaus tiivistämällä niiden yhteiset teemat tms. Mutta syntyy jotain tajunnanvirtamaista, josta pitää etsiä jotain Olavivirtamaista taiteilua tms?

  Comment by Tuomoh — February 20, 2011 @ 1298235592

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.