oulu, rakkauden kaupunki

Thu Apr-10th-2008 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Oulussa on oivallettu, miten asiat hoidetaan modernissa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia vaalivassa yhteiskunnassa. Hesari kertoo:

Vammaisten liikkumista rajoitetaan Oulun ydinkeskustassa. Teknisen lautakunnan päätöksen mukaan vammaisia kuljettavilta ajoneuvoilta estetään pääsy kävelykatu Rotuaarille kello 11:n jälkeen.

Asiasta kertoi torstaina sanomalehti Kaleva. Sen mukaan Rotuaarilla otetaan ensi syksynä käyttöön kävelykatumerkki, joka sallii moottoriajoliikenteen ja huoltoajot kävelykadulla vain aamupäivisin kello 6–11. Teknisen lautakunnan mukaan huoltoajona pidetään myös liikuntavammaisten henkilöiden ajamista tai heidän kuljettamistaan Rotuaarille.

Mitä.

Vittua.

Minkälainen nero saa päähänsä edes ehdottaa jotain tällaista? Miten tämä asia on käsitelty lautakunnan kokouksessa? Eikö kellekään tule mieleen, että tämä on huono idea paitsi siksi, että se on väärin, myös siksi, että se on yksiselitteisesti täydellisen kusipäistä menoa?

Hyviä kysymyksiä! Ehkäpä seuraava, kansainvälisen vakoojaverkostoni hankkima ja tietenkin kaikin puolin todenmukainen eikä suinkaan omasta päästä vetämäni jäljennös käydystä lautakunnan keskustelusta valottaa asiaa:

LAUTAKUNNAN PUHEENJOHTAJA: …pöytäkirjaan, että asiaa puidaan uudelleen paremmalla ajalla. Sitten muut esille tulevat asiat. Onko mittään, vai lähetäänkö lounaalle?

LAUTAKUNNAN JÄSEN 1: No jos yksi.

LKPJ: Jahas. No, noppeesti sitten niin päästään tännään syömäänki.

LKJ1: Semmosta pulumaa minä olen tässä miettinyt, että mikä siinä on, kun meitä ei kukkaan vihaa tarpeeksi koko maassa? Kun ei mulukun mainetta tule kirveelläkään.

LKJ2: Se on perkele tosi, minä olen pölijän mainetta yrittänyt saaha jo vuosikausia, mutta mukavana pitävät.

LKJ1: No niin. Ei nykyaikana riitä, että on pelekkä virkamies. Pittää panostaa asiaan jatkuvasti erikseen. Muistuttaa ihmisiä siitä, että on läppeensä inhottava ihminen.

LKPJ: Asiaan, hyvät herrat! Siellä on lounasaika enää kolome varttia.

LKJ1: Että sellaista mie, että josko noita vammaisia pantaisiin oikeen halavalla. Sanotaan vaikka, että elekää tuluko tänne tavallisten pariin Rotuaarille lounasajan alettua.

LKPJ: Mitä?

LKJ2: Ookkonää tosissasi?

LKJ1: No se on hyvin heleposti perusteltavissa sinänsä paikkansapitävillä teknisillä seikoilla. Pidetään vaan kiinni tehdystä päätöksestä eikä suostuta minkäänlaisiin poikkeuksiin. Kuka käskee niiden vimmatun invojen kulukea eri tavalla kuin oikeat ihimiset!

LKJ2: No… tuota…

LKPJ: Herran tähden, ookkonää ihan mulukku?

LKJ1: [hiljainen, tietävä hymy]

LKJ3: On se. On se.

LKJ4: Nero se on, sano. Nero.

LKJ2: Mulukku.

LKJ4: Nero, sano!

LKPJ: Elekää riidelkö, puhheenjohtaja ratkasee. Sinä et [nimi poistettu] ole vain mulukku, vaan myös nero. Näin on lautakunnan maine melekosen sietämättöminä kusipäinä taattu! Asia on pihvi, ja sattumalta niin on seuraavakin asia!

LKJ1, LKJ2, LKJ3, LKJ4: [äänekästä naurua, rietasta sikapiereskelyä ja ahnasta huulten maiskuttelua]

Jaa-a! Aikamoisia velikultia!


9 Comments

 1. Siis juuri näin sen on pitänyt mennä, kiitos tästä. Kävin ilmiantamassa tarkan kuvauksesesi Jenni-Juulian blogissa: http://kapsi.fi/~watchman/journal/?p=233

  Comment by Heidi Maaria — April 10, 2008 @ 1207871490

 2. Just joo, meni linkkikin melkein oikein heti ekalla yrityksellä. Koitetaas taas:
  http://rampyla.vuodatus.net/blog/1237649

  Comment by Heidi Maaria — April 10, 2008 @ 1207871540

 3. Tässä sen näkee, ettei kiistattoman totuuden kulkua vain voi mitenkään estää!

  Comment by Mikki — April 11, 2008 @ 1207872015

 4. No höh, tämähän menee ihan loogisesti.

  Ensin kielletään moottoriajoliikenne ja huoltoajot Rotuaarilla.

  Sitten kielletään lihavat ihmiset, koska menevät perhanat tukkimaan tien muilta ja kuluttavat katukivetystä, ei se halpaa ole….

  Seuraavaksi pyritään estämään rumien ihmisten pääsy. Ei niitä tartte kaikkien tuijottaa, pilaavat vaan maiseman. Rotuaarin molempiin päihin laitetaan aina hallitsevan Miss Universumin ja Mister Universumin kuvat ja lappu: “Rumemmat, älkää vaivautuko.”

  Ja turistit…missä lie sikolätissä ovat kasvaneet, puhuvatkin niin omituista ee-lantia tai jotain sinnepäin. Jos eivät asioida suomeksi Suomessa, niin pysykööt poissa.

  Oikeastaan…kielletään samantien kaikkien muiden paitsi Teknisen lautakunnan jäsenten pääsy Rotuaarille.

  Kai sitä nyt hitsi vieköön jonkinlainen palkinto on saatava siitä, että tekee kaikki päivät tärkeitä päätöksiä ihmisten viihtyvyyden vuoksi.

  Comment by t — April 11, 2008 @ 1207903028

 5. Mitäs tuohon lisäämään. Paitsi että aika hyvin levis taas pullanmurut näppikselle. Tsih!

  Comment by Zepa — April 11, 2008 @ 1207918162

 6. No ethan naa ees ossaa oulua puhhuu, mika se semmone etelan ihimine on, yhta tyhyjan kans…

  Makea kirjoitus, aivan asiaa. Havettaa kotikaupunkini puolesta.

  -Nimim. palijasjalakane oululane-

  Comment by Eppu — April 11, 2008 @ 1207924467

 7. No en helvetissä osaa, tietenkään! Mutta ei se liity tähän mitenkään, koska kyseessä on AUTENTTINEN jäljennös lautakunnan keskustelusta! Minkä minä sille voin, etteivät nekään osaa oulua siellä? Minä vain raportoin tapahtuneen vastuullisena kansalaisjournalistina.

  Comment by Mikki — April 11, 2008 @ 1207924601

 8. Hei, laittaisitko mailiosoitteesi? Postia tulossa.

  Comment by postia — April 12, 2008 @ 1208042212

 9. Tjahas! Tuuppasin sinulle postia, vastaile vaikka siihen. (Se osoitehan ei siis varsinaisesti ole mikään salaisuus, en vain viitsi tuupata sitä tänne erikseen, kun olen muutenkin ihan tarpeeksi massiivisten spämmimäärien kyykyttämä. Etunimi.sukunimi (at) iki.fi skulaa, esimerkiksi, ja etunimi ja sukunimihän selviävät joka sivun alareunasta.)

  Comment by Mikki — April 12, 2008 @ 1208043393

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.