ny ne tappelee siellä

Fri Aug-31st-2007 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Koiratappeluista on kohistu viime aikoina, kuten Hesarikin meille kertoo. Kuinka shokeeraavaa! Ettäkö joku olisi kykenevä osallistumaan tällaiseen julmaan harrastukseen? Ettäkö ihan Suomessakin?

Tapahtumaa kommentoi myös sotkussa sotkeentunut Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry. kotisivuillaan julkaisemassa tiedotteessa. (Kyseessähän on siis sama SATHY, joka mm. jättää taktisesti mainitsematta sivuiltaan löytyvässä amerikanpitbullterrieri-tietoiskussaan, että koko rotu on alun perin tietoisesti ja tarkoituksella jalostettu juuri koiratappeluihin, ei suinkaan miksikään palvelukoiraksi. Se herättää varmasti luottamusta.)

Tiedote on aika hämmentävä. En ota kantaa varsinaisiin tapahtumiin, koska en niistä tietenkään mitään tiedä (en ole edes nähnyt kyseistä dokumenttia). Sen sijaan pelkästään tätä kiehtovaa tiedotetta lukemalla alkaa vähän huvittaa — ei tarvitse olla mikään supernero tajutakseen, että nyt on pojilla hätäkakka puntissa. Heti aluksi päästään vauhtiin:

Ulkomaalaiset toimittajat tekivät tutkivaa journalismia Isossa-Britanniassa ja selvittivät Isossa-Britanniassa mahdollisesti tapahtunutta laitonta koiratoimintaa.
Brittiläiset toimittajat olettivat jostakin syystä myös muualla Euroopassa olevan samantapaista laitonta koiratoimintaa.

Jostakin syystä. Ikään kuin ei olisi mitään syytä olettaa, että “mahdollisesti tapahtunutta” “laitonta koiratoimintaa” — siis koiratappeluja — olisi olemassa useissa Euroopan maissa. Heti aluksi yritetään luoda sellainen kuva, että koko homma on paskapuhetta, vaikka hyvin tiedetään, että laittomia koiratappeluja järjestetään eri puolilla maailmaa. Jos tiedotteessa lukisi, että “toimittajat olettivat jostakin syystä myös muualla Euroopassa olevan samantapaista laitonta huumausainekauppaa”, kaikki nauraisivat väen pellolle.

Tiettävästi Suomessa ei ole tätä ennen koskaan aikaisemmin tapahtunut vastaavaa.

Suomessa ei siis SATHYn mukaan ole tätä ennen koskaan aikaisemmin järjestetty koiratappeluita? Koskaan? Yhtään kertaa?

Näistä erillisistä tapauksista brittiläiset toimittajat koostivat materiaalia. Tämä materiaali manipuloitiin, editoitiin ja dramatisoitiin erittäin voimakkaasti ja sen jälkeen materiaalia toimitettiin Suomen keskusrikospoliisille ”todistemateriaalina”.

Olisin hyvin yllättynyt, jos poliisille ei toimitettaisi raakamateriaalia valmiiksi editoidun matskun sijasta. Olisin vielä enemmän äimänä, jos poliisi ei vaatisi sitä, jos näin ei ymmärrettäisi itse toimia. Todistemateriaali ei lakkaa olemasta todistemateriaalia sillä perusteella, että se kirjoitetaan lainausmerkeissä.

Samalla britti-toimittajat väittivät tietävänsä, että Suomessa olisi laajamittaista laitonta koiratoimintaa. Toimittajat lisäsivät todisteisiinsa kommentteja mm. laajasta huumausainerikollisuudesta, vedonlyönnistä ja rikollisverkostosta. Kaikki tämä on perätöntä tietoa.

Ahaa! Mistähän SATHY voi tietää, että tämä kaikki on perätöntä tietoa? Ymmärtäisin, jos SATHY sanoisi, ettei yhdistys mitenkään liity mihinkään tällaiseen toimintaan, ja moiset väitteet ovat perättömiä. Mikäs siinä. Mutta miten SATHY voi julistaa, ettei Suomessa ole laajamittaista laitonta koiratoimintaa ja sen ohella laajaa huumausainerikollisuutta, vedonlyöntiä ja rikollisverkostoa? Mikähän voisi motivoida SATHYn kieltämään kaiken näin ahkerasti? Hmm!

Tällä hetkellä epäselvistä syistä johtuen Suomen keskusrikospoliisi uskoi toimittajien vakuutuksiin Suomessa olevan laajamittaista koiratappelutoimintaa yhdistettynä mafia-tyyppiseen rikollisverkostoon. Sen sijaan, että poliisi olisi normaaliin tapaan selvittänyt asian, niin poliisi käynnisti operaatioiskun, jonka yhteydessä kuulusteltiin suomalaisia koiranomistajia, eläinlääkärit tarkastivat useaan kertaan näiden omistajien koirat ja kennelit, poliisit kävivät läpi koiranomistajien materiaalia, rekisteröinti-, rokotus- ja terveyspasseja ym.

Köh. Mikähän tämä normaali tapa selvittää asia mahtaisi olla? Että nuorempi konstaapeli Niilo-Petelius “Nöyrä” Korhonen soittaisi SATHYlle, aloittaisi keskustelun pyytämällä anteeksi ja kysyisi sivulauseessa, ollaanko siellä oltu kiltisti? Totta helvetissä poliisi kuulustelee ihmisiä ja tarkistaa koiria. Sitä ei kutsuta “operaatioiskuksi”, vaan asian tutkimiseksi.

Ja pisteenä iin päälle:

Suomessa koiratappeluihin ei ole osallistunut ainuttakaan amerikanpitbullterrieriä tai amerikanpitbullterrierin omistajaa.

SATHYko siis tietää tarkalleen, mitä kaikki Suomessa olevat amerikanpitbullterrierit ja niiden omistajat tekevät?

En oikeasti tiedä, mitä SATHY tekee. On tietenkin kaikin puolin mahdollista, että siellä ei vain osata hoitaa julkisuuskuvaa ollenkaan ja päästetään täysin väärät ihmiset kirjoittamaan asioita yhdistyksen nimissä. Ehkä siellä jopa hallitsee niin vahva ryhmäkuri, seuranta, yhteishenki, kyttäys ja asiantuntemus, että SATHY voi laukoa tällaisia asioita faktana. Suhtaudun skeptisesti, mutta enhän minä tiedä asiaa varmasti. Se on kuitenkin aika varmaa, että jos ihan erityisesti haluaa vaikuttaa paniikissa summamutikassa huutelevalta syylliseltä taholta, tämä on aika hyvä tapa hoitaa asia.

Lisäbonuksena itse kukin voi nauttia siitä, kuinka joku, ilmeisesti SATHYn edustaja, jatkaa samaa vahvaa PR-linjaa ilmoittamalla eri mieltä olijoille, että IP-osoitteet ovat tiedossa ja lakimieskin löytyy. Sillä jos millä voittaa aina väittelyn internetissä! Sinänsä huvittavaa, että tuon keskustelun perusteella moni ko. porukoissa ilmeisesti aktiivisemmin roikkuva tyyppi ei tunnu olevan huolissaan siitä, että joku oikeasti harrastaisi tällaista — sen sijaan kyllä jaksetaan kohkata siitä, että toimittajat ovat huijareita eikä siellä dokkarissa edes nähty rahan vaihtavan käsiä tappelussa ja aina pitbulleja sorretaan ja kauheeta kamaluutta kaikki. Muista viesteistä päätellen ylläpidon sensuurikin hurisee niin, että hauskaa piisaa koko rahalla…

Nimimerkki “Hulina” tiivistää oman ajatukseni aika hyvin:

TOIMITTAJATKO uskomattoman kieroja paskiaisia? Ei kellään täällä noussut antipatioita noita koiriaan tappeluttavia kohtaan? Anyone? Mikä helvetin arvomaailma teillä on?!?!?!

Joo-o.

(Ja siltä varalta, että joku kokee haluaa heittäytyä tyhmäksi: pidän koirista, en usko kaikkien pitbullterrierien olevan kammottavia tappajia, tiedostan, että niillä on kohtuuttoman huono mediakuva, jne., jne.)


15 Comments

 1. Voi Mikki, Mikki.

  Kohta sulla on perässäsi “mafiatyyppinen” “rikollista” toimintaa harjoittava “joukkio” jonkun paljasperseisen paikallisnatsin lisäksi. Eikö sulla ole yhtään tervettä maalais järke ä?

  Comment by Anne — August 31, 2007 @ 1188559915

 2. Internetissä elämä on aina rankkaa, kato.

  Comment by Mikki — August 31, 2007 @ 1188560320

 3. Siis… pikkuvilkaisulla kyllä hurtat pistivät toisensa lihoiksi ihan ilman paikalla olevien omistajien puuttumista asiaan ja sitten toinen musti likvidoitiin zäkäri-niskalaukauksella. Kaikken tämän siis viattomat suomalaiset tekivät ihan brittitoimittajien karisman lumovoimien alaisena ja ovat syyntakeettomia. Ihan silkkaa Dadaa. Suoraan Monthy Pythonista.

  Comment by Dragon — August 31, 2007 @ 1188592387

 4. Lueskelin noita SATHY:n sivuja. Siellä on tosiaan mukavaa propagandaa ja puolitotuuksia mitä tulee noihin elukoihin. Bulldoggit ovat SATHY:n mukaan metsästyskoiria, jne. Voin olla väärässä, mutta mun ymmärtääkseni Bull ja Bear Baiting eivät metsästysmuotoja. Suosittua hupia, kyllä…

  Comment by vasaraasialainen — September 1, 2007 @ 1188657940

 5. Mieleen tulee kysymyksiä kyseisestä touhusta?
  Jos rotu ei ole kennelliiton hyväksymä, niin mikä on se kattojärjestö, joka tätä hommaa pyörittää? Tämmöiseen toimintaan olisi rikollisilla varmaan tunkua tai jopa tällainen organisaatio kehittää? Toisella foorumilla jo heiteltiin arvailuita “liivimiesten” puolelle.
  Miten yleensäkkään tällaisia yhdistyksiä voidaan perustaa ilman, että esimerkiksi suomessa ei kennelliitto ole tätä touhua seurannut.
  Ulkomailla kyseinen kenneli on jo mainetta niittänyt ja Suomessa ollaan asiasta aika kuutamolla?
  Kuka valvoo esim. näiden koirien rekisteröintiä ja niiden määriä, kun ainakin kennelin pitäjä pystyi antamaan ostajalle kahdet eri paperit ja toiset oli ns.viralliset? Jos näitä virallisiapapereita/määriä valvoo tuo yhdistys itse, niin aika hyvä sauma verottomiin ansioihin sanoisin -kun yhdistyksen perustajia oli tuo kennelin pitäjä itse. Veroviranomaiset eivät pääse teoriassa puuttumaan, kun ja jos valvottava itse hoitaa myös valvontaan perustuvan kirjanpidon. Kyseinen kennelherrahan ei ole halunnut myydä koiria suomeen -on kehoittanut aina ostamaan Jenkeistä? Miksiköhän näin, kun ukolla tuntui olevan pihat ja metsät täys näitä koiria? Voihan olla että, jos/kun koiran-myyjät ja koiran-ostajat ovat samojen valvovien viranomais-tahojen lainsäädännön alaisuudessa, niin tällaista kuplaa ei voi rakentaa, mutta jos koiria myydään ristiin rastiin rajojen yli, niin miten tätä voidaan edes valvoa ja onko kysyttäessä mitään kirjanpitoa enään koirarekistereistä olemassa. Vielä kun näihin rotuihin liitetään koiratappelut ja vedonlyönti, niin bisneshän olisi loistava rikollisille. Suomalaisenkin kasvattajan (poistetulta) sivuilta löytyy myöskin nimi, joka on jo vuosi sitten muualla maailmassa yhdistetty vedonlyönteihin ja koiratappelubisneksiin.
  Uskon, että BBC.n löydöissä on hyvinkin paljon perää ja en ihmettelisi jos koko homman/bisneksen takana olisi, jopa “HELVETIN PERKELEET”.
  Toivottavasti KRP tutkii ne “viralliset”-tahot, näiden rotujen ja näiden bisneksien takaa.

  Comment by Skeptisläinen — September 2, 2007 @ 1188762207

 6. Sathyn soppaan sotkeutumisen ja erikoiset julkilausumat selittänee se, että dokumentissa esiintynyt herra B (vihtiläinen pitbull-kasvattaja) on yhtä kuin Sathy. Johtohahmo, foorumin ylläpitäjä ja homman vetäjä.

  Korostetaan kuitenkin, että yhdistyksen jäseniä, tavallisia koiraharrastajia, ei auta teilata tuon takia.

  Joku kommentissaan epäili bulldogin metsästystaustaa. Se kuitenkin on ihan faktaa; amerikanbulldoggia käytetään edelleen joissain osavaltioissa (niissä, joissa se on sallittua) villisianmetsästykseen. Näytösluontoisiin taisteluihin muiden elikoiden kanssa sitä ei ole käytetty, kyseessä on ihan eri rotu kuin APBT tai englanninbulldoggi.

  Comment by Sipuli — September 3, 2007 @ 1188818853

 7. Word! Sathyn tiedotuspolitiikka ja yleinen asenne on käsittämätöntä. Kamalaa meininkiä tuolla niiden forumilla. Älytöntä silmien ummistamista, marttyyriasennetta ja uskomattoman typeriä argumentteja syyttömyydestä. Oikeasti sitä pohtii, että miten jumalattoman tyhminä ne pitävät ihmisiä?

  Toivon sydämestäni, että viranomaiset rankaisevat syyllisiä rankalla kädellä.

  “Yksikään Sathyn jäsen (ei entinen eikä nykyinen) ei ole osallistunut koiratappeluihin…” Voi jumalauta sentään, kyllähän asian todellinen laita nyt tuli dokumentista harvinaisen selväksi. Ja kehtaavat parkua, että BBC se tässä huijaa ja panettelee viattomia ihmisiä… Törkeää vastuun pakoilua ja rimpuilua.

  Comment by SS — September 3, 2007 @ 1188822244

 8. Joo, luin Petojahti-osion aloituskappaleen väärin. Mainittuja rotuja kai tosiaan käytetään villisikajahdissa. Hämäännyin seuraavan tekstipätkän johdosta:

  “Bulldoggit on kuitenkin kokonaan tai jossakin määrin jalostettu juuri tällaiseen pelottomaan toimintaan ja ainut tapa selvittää onko tämä perusominaisuus tallella on kokeilla.”

  Alkuperäisiä englantilaisia bulldoggeja ei ymmärtääkseni ole kuitenkaan metsällä käytetty.

  Hyllyssä lepäävässä Carl Semencicin The world of fighting dogs -kirjassa kerrotaan rodun olevan alun perin nimenomaan karhujen ja härkien kanssa tappelemiseen kehitetty.

  Kirjassa kerrotaan myös Olde Bulldoggen (vanhaenglanninbulldoggi?) olevan vahtikoiraksi jalostettu, enkä ole löytänyt siitä mainintaa SATHY:n listaamien rotujen käytöstä metsällä. Saattaa hyvin olla, että näitä rotuja käytetään metsästyksessä, mutta on aika arveluttavaa väittää, etteivät ne ole taistelukoiriksi tarkoitettuja.

  Comment by vasaraasialainen — September 3, 2007 @ 1188830859

 9. Hei
  Toinen noista ohjelmassa esiintyneistä kasvattajapariskunnista on Paul ja Jonna Dunkel. Paul on myös ylläpitänyt SATHYn sivuja ja vastannut kysymyksiin niin puhtoisesti sormet ristissä selän takana. Hellä on eläintarvikekauppa myös ja jokin papukaijakauppa. Toinen kasvattajista oli Ypäjältä Robert “Bobby” Gonzales, oikein eläinlääkäri koulutukseltaan kuulemma, mikä selittää ne tappelussa vaurioituneiden koirien paikkailun. Mitenkähän se lääkärin etiikka ja eläinrääkkäys mätsäävät keskenään.

  Comment by Antsu — September 4, 2007 @ 1188909428

 10. […] käsitä, miksi reagoin näin voimakkaasti asiaan, mutta koska Mikki on kirjoittanut asiasta jo yhden, toisen ja kolmannenkin kerran, piti itsekin tutkiskella mistä meteli on oikein […]

  Pingback by s1t.net » Elukka-ahdistus — September 5, 2007 @ 1189035128

 11. […] katsoa sen. Kuten jotkut varmaan muistavatkin, olen kirjoittanut aiheesta yleisluontoisemmin erinäisiä kertoja aiemmin. Jos nyt siis vielä muutama sana tästä varsinaisesta dokumentista, joka aloitti […]

  Pingback by Fun Pastimes for Stupid Children » sillä aikaa koiratarhalla — November 3, 2007 @ 1194074614

 12. Olen muutaman aivan asiallisen kommentin kirjoittanut SATHY:n keskusteluihin, joissa arvostelin järjestön vähättelevää asennetta ja köpelöitä selityksiä kyseisestä dokkarista. En käyttänyt tekstissäni nimiä, en haukkunut, enkä kirjoittanut muutakaan “laitonta”. Sitä vastoin, että joku SATHY:n jäsen olisi kirjoittanut minulle vastineen, kommenttini poistettiin alle viidessä minuutissa. Että se sananvapaudesta niillä sivuilla…

  Comment by Taavi — November 5, 2007 @ 1194277270

 13. Olde Bulldogge kuoli jossain vaiheessa sukupuuttoon, mutta se luotiin sittemmin uudestaan…

  Ja foorumin meininki tuolla SATHY:n puolella on surkeaa.
  Joku ei edes tiedä mikä BBC on ja dokka rinnastetaan keltaiseen lehdistöön…

  So sad.

  Comment by yat — November 5, 2007 @ 1194285237

 14. Huolehtikaa omista asioistanne, saatana

  Comment by Paul Dunkel — January 25, 2009 @ 1232888768

 15. Joo, kyllä nyt kaikki varmasti ottavat opikseen, kun tuli näin vahva kehotus ihan pääkallonpaikalta. (Ehkä. Kuka tahansahan voi olla internetissä “Paul Dunkel”, mutta uskotaan nyt huvin vuoksi.)

  Haluaisitko ehkä osallistua keskusteluun, vai tyydytkö ihan vaan itkupotkuraivariin?

  Comment by Mikki — January 25, 2009 @ 1232907122

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.