noi elefantit on just aika pahoja

Tue Aug-9th-2005 // Filed under: Höpöhöpö

Viime yönä, ollessani autossa karkumatkalla rikoskumppanini kanssa (pitkä ja epäoleellinen tarina — oli vähän kiireinen yö) jalkakäytävällä alkoi tapahtua: joukko kakaroita kiusasi yhtä joukostaan pitämällä tästä kiinni ja pakottamalla tämän päätä kohti jalkakäytävällä seisoskelevan elefantin syöksyhammasta, silmä edellä tietenkin.

Tulistuin ja menin väliin. Pidin moraalisaarnaa ja roikotin pahimpia perkeleitä kurkuista, etteivät pääsisi pakoon. Vasemman käteni laitoin hyvin tarkoituksellisesti taskuuni, etten löisi yhtään lapsista kiukuspäissäni, sillä pikku äpärät eivät suostuneet häpeämään mitään. Paikalle saapui myös lasten isiä. Selvisi, että kersat olivat päässeet koulusta tuntia aiemmin ja odottivat, että vanhemmat tulisivat hakemaan. Kun niitä ei kuulunut, päättivät tappaa aikaa. Pidin samaan hengenvetoon moraalisaarnaa myös vanhemmille, jotka olivat etupäässä sitä mieltä, etteivät heidän pikku enkelinsä olleet tehneet mitään pahaa ja piruko niitä ehtii vahtimaan, mutta syyllisyys paistoi kasvoilta. Tein selväksi, että kyllä äideillä oli vastuu siitä, miten lapsensa kasvattavat, eikä niitä voi vain hylätä tuolla tavalla.

Rikoskumppanini, joka oli kätevästi ja luontevan oloisesti muuttunut tällä aikaa ystäväkseni herra Koskeliniksi, huuteli tässä välissä autosta, että minun pitäisi sanoa, että kyllä niillä isilläkin on yhtä lailla vastuu asiasta. Tiesin, että hän oli oikeassa, ja niin päivänselvän asian mainitsematta jättäminen hävetti vähän, mutta toisaalta olin ilmaissut asiani niin täydellisen vittumaisesti, terävästi ja lyyrisen kauniisti, ettei sitä voinut enää ruveta laimentamaan millään lisäyksillä.


1 Comment

  1. Me nyt ollaan tälläisiä moraalin tukipylväitä ja suolapatsaita, molemmat. Oikein lämmittää, sydäntä.

    Comment by Merten — August 9, 2005 @ 1123595545

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.