mutta kuka ne mielet nyt pesee

Mon Jan-10th-2011 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Aamulehti lisää journalistista uskottavuuttaan koskettavalla artikkelillaan “Kirkosta eronnut, tätäkö halusit?”. Kyseisessä jutussa kerrotaan läpeensä kurjasta asiantilasta:

Lapsille tarkoitettuja Lasten pyhäkoulu -lehtiä lähetetään tänä vuonna ainoastaan yksi kappale jokaiseen Tampereen pyhäkouluun. Ennen jokaiselle lapselle annettiin oma lehti.

– Meille sanottiin, että kirkosta eroamisten vuoksi rahat ovat vähissä, ohjaaja Ritva Lahelma sanoo.

Mikä tragedia! Miten lapset nyt oppivat taikauskoisiksi jo alusta alkaen?

Jutun otsikko naurattaa. En käsitä, mitä sen kirjoittajan päässä liikkuu. “Minäpä tiedän miten saadaan näpäytettyä! On varmasti tehokasta syyllistää ihmisiä, jotka eivät halua tukea kirkon toimintaa siitä, etteivät he tue kirkon toimintaa!”

Käsittääkseni lehdestä julkaistaan otteita internetissä. Nyt eivät pienokaiset siis enää saa lukea tällaista ajatuksia herättävää ja kiehtovaa laatumateriaalia kotonaan:

Aluksi Irja piti alkuhartauden muistuttaen mm. että pyhäkoulu on paikka, jossa jokainen voi vapaasti puhua Jeesuksesta. Joskus leikimme toimittajaa ja haastattelemme mitä tiedetään Jeesuksesta. Paljon lapset tietävätkin. Me aikuisetkin olemme jo varhain oppineet tietämään kristinopista, että ”Ihmisen kallein asia on tulla tuntemaan Jumala ja Jeesus Kristus.” Me uskomme Jeesukseen, kun olemme ensin saaneet tietoa Jumalasta ja Jeesuksesta. Pyhäkoulussa me olemme aina kiinnostuneita tietämään, mitä Jeesus teki ja opetti, se vahvistaa uskoamme häneen. Uskomme Jeesukseen, vaikka emme häntä näekään, aivan kuin uskomme ja tiedämme, että äiti ja isä ovat lähellä ja huolehtivat, vaikka emme joka hetki heitä näekään.

Siinä, öh, siinäpä on aika paljon Jeesusta pieneen päähän. Mutta nyt ei enää ole! Nyt moni lapsi ei ehkä saa tilaisuutta lukea tätä lainkaan!

Tätäkö halusin? No… JOO.

Hönö.


7 Comments

 1. Painetussa lehdessä oli muuten paljon tavallisempi otsikko. Taitaa olla niin, että verkon puolella kalastellaan näitä “katsonpa miten hullu tuo juttu todella on”-klikkauksia.

  Comment by Heikki Sairanen — January 10, 2011 @ 1294683218

 2. En ole ihan varma, saako tämä tieto minut enemmän vai vähemmän masentuneeksi.

  Comment by Mikki — January 10, 2011 @ 1294683394

 3. http://www.iltalehti.fi/talous/200809298343063_ta.shtml

  “Seurakuntien yhteinen nettotulos nousi viime vuonna 92 miljoonaan euroon. Kasvua oli edellisvuoteen verrattuna 30 miljoonaa. Kirkon kokonaistulos oli 107 miljoonaa euroa.

  Ylijäämää oli 45 miljoonaa euroa.”

  “Voi voi, kun meillä on niin vähän rahaa.”

  Ei sillä, että henkilökohtaisesti toivoisin niitä rahoja käytettävän lasten aivopesuun.

  Comment by Henri — January 10, 2011 @ 1294684075

 4. Henri, tuo uutinen on muutaman vuoden vanha.

  Comment by J-Ko — January 11, 2011 @ 1294741274

 5. Onhan se yhtä helvettiä kun ei tahdo rahat riittää siihen saatanan torjuntaan, joka on tietysti aloitettava jo nuoresta iästä. Ja monikohan lapsi tätä pyhäkoulu-lehteä on oikeasti lukenut? Ellei sielä sitten ole jotain kivoja Jeesus-aiheisia sarjakuvia tai ristisanatehtäviä. Tuo artikkeli varsinkin vaikutti pyhäkoululapsille erityisesti suunnatulta.

  Comment by Scully — January 11, 2011 @ 1294742164

 6. Tiedämmehän jo julkishallinnonkin puolelta, että kaikkinainen tulojen väheneminen on suoraan pois lapsilta. (Think of the Children!!) Vai… voisiko sittenkin olla, että tästä menoerästä on haluttu luopua jo aiemmin, ja hiljattainen eksodus on antanut siihen tekosyyn?
  Olipa kyynisesti ajateltu, hyi. Mutta minähän olenkin jumalaton ateistin retale.

  Comment by Avaruushiiri — January 11, 2011 @ 1294755717

 7. Jaakko: jos kirkko ei välitä tosiasioista, niin miksi minun pitäsi, eiku siis …

  Comment by Henri — January 12, 2011 @ 1294851839

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.