moraalinen esikuva paheksuu

Thu Oct-21st-2010 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Voi ei! “Kohuliikemies” Peter Fryckman on ottanut kantaa, kertoo Iltalehti.

Kirkkovaaleissa ehdolla oleva liikemies Peter Fryckman asettuu voimakkaasti tukemaan kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) näkemyksiä Raamatusta ja homoseksuaalisuudesta.

– Ei Raamattu ole kirja, jota muutellaan ja päivitetään kymmenen-viidentoista vuoden välein omien mielihalujen mukaan, Fryckman jyrisee.

Hän näkee Raamatun kannan hyvin selkeänä.

– Avioliitto on pelkästään miehen ja naisen välinen liitto. Jos nyt ruvetaan siunaamaan homoliitot, mikä seksuaalinen vähemmistö tulee esittämään vaatimuksensa seuraavaksi? Fryckman kysyy.

Voi miten hienosti ärähdetty! Fryckmanhan varmaan sit noudattaa kaikkia Raamatun ohjeita uskollisesti, jos se kerran on tärkeämpi kuin omat mielihalut, eikö niin? Mites, Pete, oletko kuinka paljon viime aikoina syönyt sikaa? Se on nimittäin kiellettyä. Saikos se vaimosi silloin aikoinaan jutella kirkossa? Sekin on näes asiatonta hyvän kirjan mukaan. Tykkäätkö raiskailusta? Raamatussa nimittäin reippaillaan aika ahkerasti. Onko tullut leikeltyä hiuksia tai partaa? Ai jai. Ja hei, mites se avioero? Hitto, seitsemännestä käskystä puhumattakaan!

Tämä nyt on tietenkin vähän tällaista pierun seinään teippailua — helppoa ja hauskaa, mutta hyödytöntä. Kuka tahansa, joka on oikeasti vaivautunut lukemaan kyseistä opusta tietää hyvin, miten paljon sieltä löytyy pöyristyttäviä sääntöjä ja ajatuksia, jotka uppoavat moderneihin yhteiskunta- ja moraalikäsityksiin yhtä hyvin kuin pyöreä palikka neliskulmaiseen reikään. Esimerkiksi Suomessa ei jostain syystä ihan kauheasti tykätä orjuudesta ja lasten tappamisesta, eikä ihmisiä saa edes kivittää kuoliaaksi! Ei ihme, että menee huonosti.

Jonkun Fryckmanin jyrähtelyllä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä Raamatussa oikeasti lukee, se nyt vain on hieno ja läpeensä tekopyhä tapa antaa omalle tunkkaiselle mielipiteelle jotain sellaista auktoriteettia, jota jyrähtäjältä itseltään puuttuu. Ei kukaan tässä maassa oikeasti elä Sanan mukaan, mikä ei tietenkään estä ihmisiä teeskentelemästä epätoivoisesti, että kyseessä on jonkinlainen hieno elämänohje, jota noudattamalla asiat menevät paremmin ja ylväs — etten sanoisi siunattu — moraali kukkii.


7 Comments

 1. Peter Fryckman, Peter Fryckman…

  Ahah! Tämähän on se jannu, joka oli bulvaanina Kouri-kaupoissa.

  Pitäisikö alkaa laskea sitä, kuinka montaa käskyä kymmenestä ja suoraa Jeesuksen kehoitusta herra on rikkonut?

  Comment by Skiriki — October 21, 2010 @ 1287683100

 2. I google translated this and it reminds of the West Wing episode where the President takes apart a Doctor Laura type on this same subject.

  Was one of the best things I have ever seen.
  http://www.youtube.com/watch?v=rHaVUjjH3EI

  Comment by L0N — October 21, 2010 @ 1287689502

 3. Jeh, kyllähän tässä aika iso perusongelma on se että kristityt kovasti mielellään tykkäävät leikkiä uskovansa johonkin raamattuun, vaikka se valtionkirkko on kyllä enimmäkseen ihan muusta historian painolastista rakennettu.

  Aika lailla natisevat nuo liitokset.

  Comment by Itse — October 21, 2010 @ 1287702370

 4. If you could reason with religious people, there would be no religious people. – Gregory House, MD

  Comment by Scully — October 22, 2010 @ 1287734877

 5. Yeah, it’s pretty much in the same vein, L0N. Same old, same old. =)

  (Oh, I had no idea that you go around Google translating the stuff I say here in Finnish. That’s embarrassing; I can only profusely apologize for what I said about your mom, but in my defense, I thought it was behind your back!)

  Comment by Mikki — October 22, 2010 @ 1287743053

 6. Se on kyllä aina hienoa kun tämä jengi perustelee jotain Raamatulla tai biologialla, tajuamatta ihan selvästi vittujakaan kummastakaan aihepiiristä…

  Comment by Janos — October 24, 2010 @ 1287964142

 7. On hauskaa miten Raamattua puolustaa nimenomaisesti joku Fryckmanin kaltainen kelmi. Kristityillä tuntuu olevan tälläinen ongelma. Itse ei noudateta, mutta sitten vaaditaan että yhteiskunta änkee lakeja jotka koskevat eiuskoviakin.

  Raamattu mainitsee jotain rikoista, orsista ja silmistä. Se saattaisi sopia tilanteeseen, mutta en voi laittaa lainausta koska poltin oman Raamattuni.

  Comment by Tuomoh — October 28, 2010 @ 1288273172

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.