mieluummin oman pillin mukaan

Sat Mar-16th-2013 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

En ole perehtynyt tällä hetkellä hyvin ajankohtaiseen Heidi Hautalan tapaukseen lainkaan, joten en aio ottaa siihen minkäänlaista kantaa. Sen sijaan haluaisin tuoda julkiseen tietoon juuri saamani sähköpostin, jonka lähetti minulle “Antipersu Infocentral”.

Lainaan sen tähän kokonaisuudessaan:

Vastahyökkäys persujen loanheittokampanjaan

Heidi Hautalaa on julkisuudessa syytetty pimeän työvoiman käytöstä. Tietolähteemme ovat saaneet selville, että kysymyksessä on persujen masinoima loanheittokampanja. Nyt pyydämme jokaista liittymään vastahyökkäykseen. Sillä jos persut voittavat, me häviämme.

Aktivoidu, ja muista seuraavat faktat:

1.Heidi Hautala ei ole tehnyt mitään varsinaista rikosta. Työeläkekaavakkeen unohtaminen on inhimillinen erehdys, eikä ole mitään syytä epäillä Heidin toimineen tietoisesti väärin. Persut yrittävät tehdä kärpäsestä härkäsen.

2.Pääministeri Jyrki Katainen on jo todennut, ettei Heidin luottamus ministerinä ole millään tavalla kyseenalainen. Pääministeri on Suomen hallituksen korkein auktoriteetti. Mikäli persut onnistuvat horjuttamaan pääministerin sanan uskottavuutta, koko hallituksen tulevaisuus voi olla uhattuna.

Mitä sinä voit tehtä Heidin puolustamiseksi:

1.Ota HETI julkisesti kantaa Heidin puolesta. Aseta hänen puolelleen sosiaalisessa mediassa. Jos et ole jo Heidin kaveri, liity heti. Kirjoita seinällesi Heidiä kannustavia kannanottoja, ja mikäli sinulla on blogi, blogaa ja puolusta Heidiä. Nyt on kiire, sillä populistiset tahot ovat jo organisoituneet. Meidän puolustajien on toimittava HETI.

2.Kannusta kaverisi mukaan! Mitä useampi asettuu Heidin puolelle, sitä paremmin saamme voiton persuista. Meidän voittomme on persujen häviö.

3.Tuo julki, että kysymyksessä on tosiasiassa persujen järjestämä ajojahti. Mitä useampi saa tietoonsa todelliset syyt siihen, miksi näin vähäpätöisestä asiasta on nostettu näin iso juttu, sitä enemmän saamme syyllistettyä persut. Mikäli Heidi kuitenkin pakotetaan häviämään, voimme silti hävitessämmekin vahingoittaa persujen mainetta, mikäli saamme todistettua heidän masinoineen koko jutun.

KIIRE! TOIMI HETI!

Vai niin.

Viesti herätti minussa monia tunteita, joista päällimmäinen on silmitön vitutus. En ylipäätänsä juurikaan pidä tämäntyyppisistä yhteydenotoista. En etenkään pidä niistä silloin, kun niissä kohkataan kovasti ja yritetään saada minua tekemään jotain, mutten tiedä, kuka niiden takana on.

Haluaisin näin ollen tuoda esiin seuraavat ajatukset:

 1. Kuka tahansa, joka ryhtyy innokkaasti toimeen saatuaan tällaisen täysin anonyymin viestin, jonka lähettäjästä tai tämän todellisista motiiveista ei ole mitään tietoa, on sietämätön idiootti — ehkä hyvää tarkoittava idiootti, mutta etupäässä vain idiootti. Oikeasti: näitä ohjeita (“TOIMI HETI”) välittömästi noudattava ihminen on tyhmä kuin saapas.
 2. Yksikään viestissä esitetty “fakta” ei ole millään tavalla perusteltu tai varustettu minkäänlaisilla lähdeviitteillä. Väite siitä, että kyseessä on persujen masinoima loanheittokampanja ei vala minuun luottamusta, jos minulle ei kerrota, kuka tai mikä väitetty tietolähde on, miten asia on saatu selville, ja mitkä seikat viittaavat siihen, että kyseessä on jonkinlainen juoni. Miksi helvetissä uskoisin siitä sanaakaan? En väitä, etteikö tämä voi pitää paikkaansa. Väitän, ettei minulla ole mitään syytä ottaa sitä vakavasti. Jopa juuri tätä ennen saamani nigerialaisen, välitöntä rahansiirtoapua kaipailevan ahdistuneen leskirouvan lähettämässä viestissä oli enemmän yksityiskohtia kuin tässä yhteydenotossa.
 3. Anonyymi viesti, joka yrittää manipuloida jonkun toimintaan, ei herätä edes semijärkevässä lukijassa myötätuntoa tai luottamusta. Onko kyseessä jonkinlainen false flag -operaatio, vaiko pelkästään hyvää tarkoittavien pässien yritys piiskata ihmiset toimintaan? En tiedä, mutta lopputulos on helposti sama. Ihmisen täytyy olla todella heikkotahtoinen ja sinisilmäinen hölmö, jos uskoo kyseenalaistamatta tällaiset väitteet vain siksi, ettei satu pitämään persuista.
 4. Epäilen, että viesti on lähetetty minulle juuri siksi, etten satu pitämään persuista. Toive epäilemättä on, että persuinhoni saa minut heti tarttumaan toimeen. En pidä siitä, että minua yritetään manipuloida. (On myös aika säälittävää itkeä siitä, kuinka pahat tahot masinoivat samalla, kun itse masinoi niin, että kuhina käy.)
 5. Kun viestissä sanotaan “me,” minä en tiedä, keitä se tarkoittaa, koska viesti ei kerro sitä. Se, että vastustaa persuja — tai ainakin antaa ymmärtää tekevänsä niin — ei suinkaan tarkoita sitä, että ajaa asioita, joista minä pidän.
 6. “Tuo julki, että kysymyksessä on tosiasiassa persujen järjestämä ajojahti.” Miten kukaan voisi tuoda esiin tällaisen “tosiasian” ilman faktoja, jotka tukisivat sitä? Jos alkaisin esittää tällaisia väitteitä, joku takuulla kysyisi minulta, mistä tiedän, että näin on. Mitä minun pitäisi sanoa? “Yks tyyppi internetissä sanoi että se on totta!” Niin varmaan — se olisi tasan sitä perseilyä, joka huonontaa poliittista keskustelua tässä maassa.
 7. Jos osoittautuu, että Hautala on juurikin tehnyt ne asiat, joista häntä syytetään, voi olla aika nolo olo, jos osallistuu täysin rinnoin jonkinlaiseen kiihkohenkiseen “me vastaan ne” -motivoituun kampanjaan ja tekee siitä ison numeron — ja sitten saakin huomata olleensa väärässä. Olo on vielä nolompi, jos tämän viestin lähettäjät ovat täysin tietoisia asioiden todellisesta tilasta. (Kuten sanottu, en ole ehtinyt perehtyä tapaukseen lainkaan.)

Olen ottanut lähettäjään yhteyttä sähköpostitse ja pyytänyt tarkennuksia. Palaan asiaan, jos kuulen siltä taholta jotain.

Edit: Korjasin kasan typoja ja pari lausetta, joissa ei ollut mitään järkeä. Sen siitä saa, kun heti lauantaiaamuna kirjoittaa…


8 Comments

 1. Mulle tulee jotenkin tosta fiilis että lähettäjä yrittää (aika heikolla menestyksellä tosin) parodioida persujen reaktioita siihen kun joku niiden puolella mokaa, sen sijaan että kyseessä olisi vakava kannustus tuollaiseen toimintaan. Mutta ehkä mä olen vaan optimisti, who knows :)

  Comment by Mikko Matvejeff — March 16, 2013 @ 1363444375

 2. Nimetön sähköposti ei perinteisesti ole ehkä se ilmeisin parodianjakelukanava, mutta kaikki on toki mahdollista. En voi tietää.

  Comment by Mikki — March 16, 2013 @ 1363446176

 3. Ilmeisesti tuon sähköpostin lähettäjä on Hautalan läheinen henkilökohtainen ystävä – ja olettaa vastaanottajankin olevan – koskapa käyttää hänestä jatkuvasti nimeä HEIDI. Se ärsyttää minua, henkilökohtaisesti.

  Comment by ak — March 16, 2013 @ 1363462622

 4. MTV3:n Haapala kommentoi, että Hautalan jääminen ministeriksi nakertaisi Vihreiden (ja vähän muunkin hallituksen) uskottavuutta enemmän kuin ero. Että Vihreiden vastustajien kannattaisi oikeastaan toivoa juuri samaa tulosta kuin tuon hauskan saamasi meilin lähettäjä.

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/03/1722927/kommentti-hautala-jaakoon-hallitukseen-moraalimuistomerkiksi

  Comment by Sampo Smolander — March 16, 2013 @ 1363474636

 5. paskan marjat, itsekkään en pidä tämäntyylisistä viesteistä, mutta ottakaa nyt itse faktat hallintaan.

  Selkeä ylilyönti, jonka takana ei muuta kuin paska lehdistö.

  Samaan aikaan suomen hallituksen edustajat (ministerit: ainakin Kiuru) neuvottelevat kaupankäynnistä ihmisoikeuspolkijoiden (Saudin- suku) kanssa iloisin mielin. Myyvät mitä vain välittämättä mitään moraalista.

  Lehdistö ei ole pukahtanut näistä sanaakaan. Tosin vihreät sielläkin, jollei mukana niin ainakin takana (hallitus)

  Comment by ismo — March 17, 2013 @ 1363515894

 6. …siis tämän viestin lähetti minulle lehdistö? Vai?

  Comment by Mikki — March 17, 2013 @ 1363524963

 7. Äh, ei kun nyt ymmärrän, mitä tarkoitat, sori.

  Comment by Mikki — March 17, 2013 @ 1363537525

 8. Eka mikä viestistä tulee mieleen on, että TÄMÄ on joidenkin yksittäisten persuaktiivien nerokas antikampanja, jossa yritetään saada persuvastustajien rintama leimattua korruption kannattajiksi. Siitä olen aika varma, että minkään puolueen viralliset PR-koneistot eivät saisi aikaan mitään ihan näin kömpelöä…

  Comment by Mike — March 18, 2013 @ 1363645273

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.