kuolema on tila jossa hengitys ei näy

Sun Jul-3rd-2005 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Ei niin, että olisin kauhean morbidilla tuulella, mutta telkkaria en katso enkä jaksa räplätä viihde-elektroniikkaa tai itseäni, joten kuoleman ajatteleminen on ihan hyvä vaihtoehto.

Joskus nuorempana kollina toisen ihmisen kanssa nukkuessa, keskellä yötä — kun oli niin hiljaista että kuuli toisen verkkaiset sydämenlyönnit ilman sen kummempaa pelleilyä — iski kummallinen järjetön varmuus siitä, että kohta kuulisin rytmihäiriön tai huomaisin sydämen pysähtyvän. Niin ei koskaan käynyt.

Nykyisin taas kuuntelen joskus öisin omaa sydäntäni ja odotan melkein kuin huvikseni kipua tai jonkinlaista muljahduksen tunnetta, sydänkohtauksen ensimmäistä merkkiä. Sekin on jäänyt tapahtumatta.

(Öistä ja kuolemasta puheen ollen, näin sivumennen sanoen, viime yönä näin unta, jossa olin Britney Spearsin kanssa uima-altaassa, jossa kellui koko joukko erilaisia vaatteita. Hakkasin Britneytä kuin vierasta sikaa. Altaan reunalla Nicole Richie yritti kovasti estellä ja pyysi lopettamaan; minä vastasin, että hän on seuraava, kunhan saan tämän ensimmäisen eukon alta pois. Erinäisten muiden seikkailujen jälkeen poltin epähuomiossa mangaan ja animeen erikoistuneen vähittäismyyntiliikkeen.)

Ja kas, sopivasti juuri nyt Suviseuroilla pidetään hurskasta hupia, joten kuolemaa varmasti piisaa — Helsingin Sanomat kertoo, että paikalla lienee noin 65 000 osallistujaa; jo on ihme, jos tuo joukko ei saavuta sitä kriittistä massaa, jossa tyhmyys tiivistyy luhistuvaksi idiotismin mustaksi aukoksi, josta yksikään järjen hiven ei pääse pois. Tapahtumahorisontin tältä puolelta varovaisesti vilkuillen tutustuin Aimo Hautamäen alustukseen aiheesta “oikea ja väärä”. Homofobian ja muun vastaavan perusskeidan lisäksi siitä selviää myös, että “Jumala on elämän ja kuoleman Herra, elämän luoja ja ylläpitäjä. Hänellä on yksin valta antaa elämä ja ottaa se pois[.] Ihmisellä ei ole niihin valtaa. Tämä koskee myös eutanasiaa ja aborttia.”

Väite siitä, ettei ihmisillä ole valtaa eutanasiaan tai aborttiin on tietenkin täysin absurdi. Molemmat ovat ihmisten keksintöjä; esimerkiksi minä pystyn varmasti suorittamaan kummankin operaation ilman sen kummempaa neroutta (joskin lienee parempi, että puuhaan kuitenkin ryhtyy joku asianomaisen koulutuksen saanut henkilö kaltaiseni kovin innokkaan mutta kieltämättä kokemattoman amatöörin sijasta).

Väitteen logiikka tuntuu kuitenkin myös lestadiolaisen maailmankuvan mukaan hiukan oudolta. Jos vain Jumalalla on valta antaa elämä, miten koko tämä kyseiselle poppoolle aika läheinen “pannaan pippeli pimpsaan ja huljutellaan, mutta varmistetaan, ettei daami vahingossakaan saa orgasmia ettei suurin surminkaan tulisi sellaista yhteistä seksistä nauttimisen ilmapiiriä; toistetaan tätä kaavaa, kunnes eukolla maha pömpöttää; kun turvotus laskee, aloitetaan alusta” -kuvio liittyy asiaan? Siis, kai ne kersat osaisivat itsekin sinne kohtuun päätyä ilman mitään siemennystä, jos vain Jumalalla on siihen valta? Vai onko jujuna se, että Jumala haluaa antaa miehille mahdollisimman paljon tilaisuuksia upottaa mäntää sylinteriin ilman sen kummempaa syytä, vaikka se sinänsä onkin täysin tarpeetonta?

Lopuksi Hautamäki tarkentaa, että “Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakunnan häpeä”. Höpö höpö, herra Hautamäki; kansakunnan häpeä on lähinnä se, että teidänkaltaisiinne taikauskoisiin moraalisiin kääpiöihin suhtaudutaan yleisesti ottaen varsin hyväntahtoisesti. Siellä sitä kasvatetaan uutta sulkeutunutta sukupolvea, jossa mennään naimisiin, nussitaan luvattoman huonosti ja kaikin puolin masentavasti, mutta tarpeeksi usein, jotta voidaan lisääntyä niin maan perkeleesti. Siinä sivussa opetetaan nuorisolle havainnollistavan esimerkin avulla, miten nämä voivat sitten omalla vuorollaan yrittää parhaansa mukaan muuttaa potentiaalisesti kerrassaan kelvolliset lapset umpimielisiksi urpoiksi, jotka elävät mielikuvitusukkojen ja ulkomaailman pelossa.


5 Comments

 1. Tuli mieleeni, että milloinkohan perustat sellaisen Agony aunt -tyylisen palstan, minne kaiken maailman luuserit voivat lähettää kysymyksiin universumiin, seksiin ja muuhun vallan mukavaan liittyen. Minä lukisin. Tuskin kukaan muu. Tekisit minut edes joskus onnelliseksi.

  Comment by Fräntilä, Harron kiintiölutka — July 4, 2005 @ 1120493585

 2. okeinkirjoitus on vielä opettelussa. Juu, jatkakaa, ei täällä ole mitään nähtävää.

  Comment by Fräntilä taas — July 4, 2005 @ 1120493669

 3. Ehkä paras idea ikinä! Ei kun vaan kysymyksiä tulemaan, minä vastaan parhaisiin.

  Comment by Mikki — July 4, 2005 @ 1120494074

 4. Jäin miettimään onko virallinen ammattinimike Eutanaattori, Eutanatisti vai kenties Eutanööri?

  Abortisti lienee yleismaallisesti hyväksytty ammatti- ja harrastetermi?

  Comment by Henri — July 5, 2005 @ 1120559727

 5. Voi Henri rakas, ei kukaan kysele Jammulta tai Bees & Honeystakaan sanakirjamääritelmiä. (Tai jos kysyy, ainakaan niihin ei vastata.)

  Comment by Mikki — July 5, 2005 @ 1120570877

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.