kilo tangoa, sitä kalliimpaa

Wed Dec-21st-2005 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Jahas, Teostolla osataan taas vaihteeksi kerätä kaveripisteitä. Hesari uutisoi, että Teosto on iskeä huimat korotukset ravintoloissa esitettävästä musiikista perittäviin tekijänoikeuskorvauksiin:

Elävää musiikkia viisi päivää viikossa soittavalle, vajaan 800 asiakkaan tanssiravintolalle uudistus merkitsee Teosto-laskun kasvua noin 4 000 eurosta yli 40 000 euroon vuodessa, SHR laskee.

Yli 40 000 euroa! Jos nyt oletetaan, että Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto SHR ry:n arvio on edes melkein paikkansa pitävä, kyse on siis yli kymmenkertaisesta summasta. Se kuulostaa näin maallikon mielestä aika, öh, rajulta korotukselta. Onko todellakin niin, että keskiverto tanssiravintola on niin kannattava yritys, että reilun 36 000 euron vuosittainen lisäkulunki on helposti kuoletettavissa? Ja tarkoittaako tämä mahdollisesti sitä, että Teosto aikoo myös tilittää artisteille yli kymmenkertaiset maksut?

Ja tuodaanpa esiin vielä tämäkin huvittava seikka: Teoston tiedotteessa annetaan aktiivisesti ymmärtää, että tempaus on tehty yhteistyössä SHR:n kanssa:

Teosto on neuvotellut syksyn mittaan muutoksesta Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto SHR ry:n sekä Suomen Huvijärjestäjien Keskusliiton SHK ry:n kanssa.

On neuvoteltu, juu. On hyvinkin. Tässä kuitenkin jätetään nokkelasti mainitsematta se, minkä Helsingin Sanomat kyllä tuo esiin edellämainitussa uutisessaan:

Teoston ja SHR:n neuvottelut maksuista kariutuivat tänä syksynä.

Varmaan ihan vahingossa Teoston tekstissä asia esitetään niin, että lukijalle jää sellainen mielikuva, että uuteen hinnoitteluun olisi päädytty neuvotteluissa — sen sijaan että mainittaisiin, ettei SHR:n kanssa ole päästy sopimukseen, eikä asiasta tällä kertaa edes oikeasti neuvoteltu ennen uuden hinnaston esittämistä.

Comments Off on kilo tangoa, sitä kalliimpaa

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.