kerta kiellon päälle, perkele

Wed Sep-5th-2007 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

No niin! Wayback Machine suostuu vaihteeksi taas toimimaan, joten pääsin vihdoin tutustumaan aiempaa merkintääni kommentoineen nimimerkki M:n linkkaamaan dokumenttiin vuodelta 2004, joka sijaitsi tuolloin Dunkel Kennels -firman sivuilla. Aika vahvaa settiä! M:n mukaan tämä on SATHYn nokkamiehen tekstiä. En tiedä, onko kyseinen dokumentti todella omistajan käsialaa, sillä sitä ei ole allekirjoitettu. Näin ollen on täysin mahdollista, että se on kopioitu jostain muualta, tai että kirjoittaja on jonkinlainen vieraskynä. Se, että se sijaitsee kennelitoimintaa harjoittavan yrityksen kotisivujen alla kertoo kuitenkin jotain siitä, miten koiratappeluihin yrityksessä suhtaudutaan — tuskin nyt ainakaan millään muotoa tuomitsevasti.

Pieni kierros internetissä vahvistaa alustavasti yhteyden: Jonna Dunkel -niminen tyyppi todellakin vaikuttaa SATHYssä, kuten pikainen vilkaisu SATHYn kotisivuille kertoo — SATHY Uutiset -lehden numerossa 3/2007 hänet mainitaan yhdistyksen terapiakoiravastaavana ja varapuheenjohtajana. Samassa yhteydessä mainitaan myös Paul Dunkel yhdistyksen sihteerinä, ja numeron 2/96 mukaan hän on ollut virassa jo yli kymmenen vuotta aiemmin. (En tiedä, onko nakkia hoitanut välillä joku muu, enkä jaksa metsästää moista nippelitietoa; se tuskin on oleellista.)

En ole vieläkään nähnyt koko tämän hälinän aloittanutta dokumenttia, mutta asiaa käsittelevän BBC:n uutisen mukaan Paul ja Jonna Dunkel pyörittävät kenneliä. En kuitenkaan ihan heti onnistunut löytämään tuolta M:n toimittaman linkin takaa tai muualtakaan internetin syövereistä kenenkään Dunkel Kennelsin yhteys- tai vastuuhenkilön nimeä, enkä edes selkeää viittausta maahan, jossa yritys toimii (“Dunkel Kennels is located in Europe”), joten periaatteessa voisi tietenkin olla mahdollista, että tätä toimintaa pyörittää joku aivan muu Dunkel, joka ei mitenkään liity tähän pariskuntaan. Se ei kuitenkaan tuntunut todennäköiseltä ottaen huomioon, että tuolloisella myyntilistalla oli kuitenkin koiria, joiden nimet olivat “Tarmo” ja “Taisto” ja sivustolta löytyi linkki SATHYn sivuille. (Nykyisin dunkelkennels.com näemmä osoittaa aivan muualle — sellaista se on internetissä. Ilmeisesti muutos on kuitenkin hyvin hiljattainen, sillä monet Googlen antamat hitit osoittavat kuitenkin vielä tuohon osoitteeseen…)

Lopulta ahkera googlaaminen tuotti kuitenkin tuloksia — sain esiin lafkan mainoksen, jonka yhteydessä oli suomalainen kännykkänumero. Numerotiedustelun mukaan tämä numero kuuluu — kuinkas muutenkaan — Vihdissä toimivalle mainostoimisto Dunkelille, tarkemmin sanoen juurikin Paul Dunkelille. Yhteys on siis selvä.

Nyt kun tämä alustus on saatu alta pois ja tiedetään, ettei nimi ole pelkkää sattumaa, päästäänkin itse asiaan. Jos tämän Dunkel Kennelsin sivuilla julkaistun artikkelin kirjoittaja todellakin on SATHYn nokkamies tai edes jonkinlainen aktiivivaikuttaja, yhdistyksen aiemmat lausunnot pääsevät aika, öh, mielenkiintoiseen valoon. Artikkelin ohjeet ovat hyvin yksityiskohtaiset, ja teksti käsittelee muun muassa koirien veren punasolujen määrää ja sen vaikutusta verenvuotoon, suolatasapainoa ja sen vaikutusta eläimen aggressiivisuuteen, vitamiinien ja anabolisten steroidien annostelua sun muita vastaavia asioita, puhumattakaan siitä, miten tappelut pitäisi järjestää ja miten niiden aikana toimitaan.

Tekstiä on sivulla varsin paljon, mutta tässä muutama varsin valaiseva ote:

Agree on the amount of the wager. Half of this should be sent to the referee as the forfeit. Always get a cash or money order forfeit from your opponent unless you know them very well.

[…]

It is best to set up private (ten per side) matches early in the morning. The early hour keeps many of the loud mouth troublemakers away from the match. These bums are the ones that start fights make bets they can’t pay off and so on.

Ah! Siis vedonlyöntiä? Löytyy. Vaan miten on, tapellaanko siellä sitten tosissaan, vai onko kyseessä vain koirien leikki? Ainakin tämän tekstin mukaan koirista on tarkoitus ottaa kaikki irti, ja koira voi hyvinkin päästä hengestään etenkin, jos omistaja ei osaa puuttua asiaan ajoissa:

If your dog can not win, don’t leave him down to take a killing; pick him up, because your wager is already lost. There’s no sense in loosing a valuable dog as well.

[…]

This is condition, this is survival the only way any living thing can put there bodies at there peak is to live by the law of the land your body must stay as close to it’s peak or you will not survive to understand the meaning of the condition is to see every part of the body at it’s peak. That is what you are after when you get a dog ready to fight for life or death.

“Ready to fight for life or death.” Ei ole mielestäni mitenkään älyttömän monitulkintaista, tämä.

Ettei kukaan nyt saa väärää kuvaa asiasta, tarkennan ihan mielelläni reiluuden nimissä, että tekstiä lukiessa on hyvin selvää, että sitä tuskin on kirjoitettu ainakaan pelkästään suomalaisia varten. Se on yleisluontoinen ohje tehokkaiden tappelukoirien tuottamiseksi, ja sitä voi soveltaa ihan missä tahansa. Se ei siis millään muotoa todista yhtikäs mitään siitä, mitä Suomessa on tapahtunut tai jäänyt tapahtumatta koiratappeluiden saralla, eikä etenkään siitä, ketkä moiseen toimintaan ovat osallistuneet. Eiköhän sen selvittely ole poliisin asia, ei jonkun vihaisen internetissä natkuttavan kusipään murhe.

Koska kuitenkin olen vihainen internetissä natkuttava kusipää, olen yhä asiaankuuluvan kohtuuttomasti ärtynyt SATHYn räpeltämisestä ja ilmeisestä kaksinaamaisuudesta. Tämä artikkeli ei todista mitään kenenkään syyllisyydestä, mutta sen sijaan se kertoo hyvin paljon tietyn poppoon asenteista. Niinpä sen olemassaolo pistää nämä “SATHY ry. ei hyväksy koiratappeluita eikä mitään siihen liittyvää toimintaa” -tyyppiset lausunnot melko mielenkiintoiseen valoon — miten helvetissä kukaan voi ottaa tuollaiset väitteet vakavasti, jos yhdistyksen nykyisen varapuheenjohtajan ja sihteerin sukunimiä kantava kenneli on kerran julkaissut tällaista materiaalia sivuillaan vain muutama vuosi sitten?

Kivalla pohjalla toi teidän yhdistys teillä siellä, hei! Isoin ongelma on kyllä varmaan just toi pittien huono mediakuva, jonka uhreina siellä ollaan ihan ilman mitään omaa syytä. Kovasti tsemppiä vaan.


27 Comments

 1. Jos joku haluaa jostain syystä tutustua lähemmin yhdistyksen toimintaan tai keskustella yhdistyksen edustajien kanssa, Helsingissä järjestetään 22.9. SATHY Expo, “Euroopan suurin työkoiratapahtuma”. Tapahtumalla oli alunperin sponsoreitakin, mutta jostain syystä näiden logot ovat hävinneet ilmoituksesta yksi kerrallaan…
  http://www.sathy.fi/expo2007/index.php

  Comment by Tia — September 5, 2007 @ 1188982951

 2. Mitä helv tohon nyt osaa edes sanoa. Samoja huijariräveltäjiä kuin suurin osa kaikista “pisnismiehistä” jotka on kekanneet kivoja keinoja repiä rahaa toisten selkänahasta. Hyvin pieni yleissivistys, hyvin suuri ego ja ääni. Olematon etiikka. Eiköhän se tolla reseptillä ole ennenkin toiminut…

  Comment by Zepander — September 5, 2007 @ 1188994181

 3. Hyvää ja asiallista tekstiä päivän polttavasta aiheesta.

  Comment by Tiituli — September 5, 2007 @ 1189005089

 4. Voisinpa tarkentaa vielä sen verran, että nyt kun vilkaisin tuota vanhaa artikkelia hiukan tarkemmin ja pirteämmin silmin oivalsin, että sehän pitää itse asiassa sisällään kolme eri artikkelia, eikä suinkaan yhtä pitkää pötköä. Se on vain eroteltu vähän epäselvästi.

  Ensimmäinen on siis Barney Fifen metodi, jonka on jopa allekirjoittanut Barney Fife, toinen on Don Mayfieldin metodi, jonka on oletettavasti kirjoittanut Don Mayfield, ja kolmas on yleisluontoisempi metodi, jonka tekijästä ei ole tietoa — se voi siis olla jommankumman Dunkelin tekstiä, mutta se voi yhtä hyvin olla jonkun ihan muun tahon tuotos. Mene ja tiedä. Se ei sinänsä ole merkityksellistä. Sen sijaan hyvin oleellinen on sivun alkuun lätkäisty sivuston ylläpitäjien oma kommentti:

  We have had good results with these keeps. If you decide to try one of them, let us know the results.

  Tämä on toistamisen arvoinen: “We have had good results with these keeps.” Kyse ei siis ole pelkästä teoriasta, vaan sivuston pitäjä on todella käyttänyt näitä ohjeita ja saanut niiden avulla hyviä tuloksia — siis todella tappeluttanut koiria. Tai ainakin väittää tehneensä niin.

  Comment by Mikki — September 5, 2007 @ 1189006706

 5. Kirjoittelin itsekin blogiini näiden kolmen tekstisi perusteella ja täytyy vielä täällä erikseen kommentoida tuota Zepanderin kommenttia.

  Se “toisten selkänahka” nimittäin on mm. varmasti jo tuhansien suomalaisten koiraharrastajien selässä, Dunkelin pariskunta nimittäin pyörittää erästä Suomen suurimmista netissä toimivista eläintarvikeliikkeistä, Koiratuotetta – virallinen nimi on mainostoimiston aputoiminimenä oleva Koiratuote Dunkel.

  Itselläni on ikävä fiilis jo siitä, että kuukausia sitten tosissani harkitsin heidän tuotteidensa ostamista, saati sitten jos olisin oikeasti päätynyt tukemaan heidän liiketoimintaansa.

  Comment by Jussi — September 6, 2007 @ 1189085647

 6. Nuo sivustot, joista ei sukutaulujen osalta löydy käsittääkseni kauhean kunnianhimoista jalostusta, kun ne lähentelee hyvin tiukkaa sisäsiitosta, niin siitä huolimatta useilla ulkolaisilla foorumeilla -tämän tietokannan(löytyy sukutaulusta, joka löytyy koirien kuvien takaa)löytämiseen opastetaan.
  http://web.archive.org/web/20040908004445/www.apbt.online-pedigrees.com/public/printPedigree.php?dog_id=82853
  Ja nämä tittelit(esim.2XW,1XW,4XW ja 1XL,2XL) koirien sukutauluissa, mitähän ne ovat?
  En ole koskaan ennen törmännyt näihin merkintöihin koirien sukutauluissa ja eräälläkin foorumilla näitä epäiltiin “otteluiden tilastoiksi” ja “taistelu-parien” suunnittelua sisältäväksi tietokannaksi, en tiedä?
  http://web.archive.org/web/20050325014512/www.apbt.online-pedigrees.com/public/offspring.php?dog_id=82853

  Koirilla on näissä sukutauluissa vasta useamman sukupolven takana niitä normaaleita merkintöjä, eli synt.aika, rek.nro ym.
  Ja mielenkiintoisestihan täällä koiria muutenkin markkinoidaan esim.
  (kopioitu Dunkelkennels. com)
  CH GARNER’S CHINAMAN (4XW) ROM –
  “The best Eli/Carver cross of all times CH Chinaman ROM was killer in his days and one of the best dogs of all times and the sire of the top ROM dog Garner’s Frisco ROM”

  WOOD’S SNOOTY (2XW)(2XL) ROM-
  ~Sire of GR CH Spike,CH Thor(4XW) ROM,CH Sugar(4XW),CH Red Lady,CH Red Danger(4XW),CH Snooty Son(4XW),CH Katie,CH Ballada,Spanky ROM and grand sire of Chinaman. Lost game to Cranshaw’s CH Rascal and Tom’s Obnoxious Ox(4XW).Burns & V Jackson said he quit 2
  Se että joku kasvattaja rakentelee sivustolleen vastaavia tietokantoja -olisi ihan ymmärrettävää, jos sieltä halutaan tuoda esiin (positeevisesti) markkinointiin perustuvaa jalostusmissiota?
  Mutta tuo taulukko näyttää jalostuksellisesti päinvastoin erittäin suppealta geenikannaltaan, eikä voi olla genetiikan kannalta markkinointiväline?

  Comment by Skeptisläinen — September 6, 2007 @ 1189094696

 7. Ja vielä edelliseen littyen^
  -en ymmärrä tuota markkinontia, kun kysymyksessä on mainonnan ammattilaiset käsittääkseni?
  Eli heillähän taisi olla myös bisnes nimeltään “Mainostoimisto Dunkel”, joka tuottaa mm. www-sivustoja ja tietokantoja niihin?

  Comment by Skeptisläinen — September 6, 2007 @ 1189096261

 8. Skeptisläinen: Ottamatta kantaa juuri tähän nimenomaiseen tapaukseen, ns. tuppukylistä alle puolenkin tunnin matkan päästä isoista kaupungeista löytyy “mainostoimistoja”, joiden omistajat naurettaisiin oikeista mainostoimistoista pihalle alta aikayksikön. Se, että joku käyttää yrityksestään nimitystä mainostoimisto ei vielä tarkoita yhtään mitään.

  Comment by Jussi — September 6, 2007 @ 1189104207

 9. Niin, köh. Jos vierailee ko. yrityksen sivuilla, maallikollekin pitäisi selvitä aika nopeasti, ettei tässä nyt ehkä liikuta missään alan kilpailukykyisimmällä huipulla.

  (Hyvä vinkki tästä on se, ettei nähdäkseni siellä ole missään mitään mainintaa yhdestäkään aiemmin tehdystä työstä, vaikka mainostoimistot tyypillisesti tuovat esiin aiemmin tekemiään kampanjoita aika kovasti — ja hyvästä syystä, työnäytehän on usein paras mahdollinen käyntikortti. Ei näemmä tuolla.)

  Comment by Mikki — September 6, 2007 @ 1189104805

 10. nämä tittelit(esim.2XW,1XW,4XW ja 1XL,2XL) koirien sukutauluissa, mitähän ne ovat?

  Villinä arvauksena 2 x W = 2 wins eli voittoa
  1 x L = Losses, tappiot
  Näyttää siltä, että noita XW mainostetaan enemmän.

  Samaan tyyliin voi Sherdog.comsta katsoa fight finderin avulla kamppailijan statsit.

  Comment by Suski — September 6, 2007 @ 1189110071

 11. Kiitos kommenteista ja tätä vähän odottelinkin -tuon ammattimaisuuden suhteen.
  Noo, se olisi vaan ollut paljon helpompaa katsella/tarkastella noita sivuja, kun tietäsi varmasti, että kaikki informaatio ja sisältö on siellä tarkoituksella -ja että tuohon sivustoon olisi voinut sitä kautta liittää jonkinlaista kohdennettua markkinointiajattelua, heh?
  Niistä tittelistä on itsellekin samanlainen ajatus tullut mieleen, mutta kun tuon sivuston tekijän ammattitaito ja sitä kautta mahdollinen arvostelukyky voikin olla mitä sattuu?
  Niin ehkä nuo tittelitkin on vain sivujen täytettä tai linnun kakkaa, siis asianosaisilta kysyttäessä -riippuen tietenkin kysyjästä.

  Comment by Skeptisläinen — September 6, 2007 @ 1189123151

 12. Tämä on upeaa tekstiä! Kuinka kukaan kehtaa/voi puolustella Dunkeleita, kun todellakin todiste siitä, että he kasvattavat koiria tappeluja varten ulkomaan areenoille, on kaikkien saatavissa. KUKAAN, toistan, EI KUKAAN kirjoittaisi nimeään kantavalle sivustolle tuollaista tekstiä, jos ei kannattaisi ko. brutaalia eläinrääkkäystä. Välimuotoa ei yksinkertaisesti ole.

  Lisäksi, dokumentissa Paul esitteli koiriaan sanoilla kova purija, hulle, tämä tyttö on kovin puremaan jne. Kukaan kasvattaja ei edes vitsillä sanoisi niin ulkomaisille pennunostajille, SAATI myisi jos nämä tahtovat tappelukoiraa. Eiköhän aihe ole niin kuuma, ettei siitä ole missään varaa vitsailla.

  Lisäksi, miksiköHÄN heidän pitit maksavat PARI TONNIA?? Ihan oikeasti, jokainen tajuaa, että muuta syytä ei ole kuin ulkomaisten areenojen pimeä raha. Dunkelien firma pyörii koirien verellä :(

  Lisäksi, jokainen näki, että Jonnan sylissä Jeepissä ollut koira oli arpinen, sen arpiinhan zoomattiin kameralla. Ei totisesti Bobby Gonzales ole yksin tappeluja pitänyt! Ko. koirallahan ei edes silmä auennut!! Ja Nipper oli arpinen myös…

  Comment by Sanna Pääkkönen — September 9, 2007 @ 1189376229

 13. http://groups.google.fi/groups/search?hl=fi&q=good+aggressive+pit+bull&qt_s=Hae

  Comment by Mallunen — September 11, 2007 @ 1189553697

 14. \o/ Hyvää tekstiä!!

  Comment by Kiia — September 13, 2007 @ 1189704362

 15. hyvää tekstiä….hyvä että jossain foorumilla voi näistä kirjoittaa sillä sethyn sivuille sain juttuni läpi….mutta ainoastaan 10 min ne siellä sai olla ja sit ei enää voinnut mitään sinne saadakkaan….ja ei ollut mitenkään pahaa kirjoittelua …yleistä arvostelua asiasta

  Comment by sepranos — September 13, 2007 @ 1189712342

 16. firma kaiketi toimii ns.peitefirmana muiden asioiden ja rahaliikenteen osalta….onhan “bulvaani” toimintaa ennenkin ollut…..

  Comment by sepranos — September 13, 2007 @ 1189712894

 17. nyt on uusimmassa me naiset lehdessä kirjoitus rva D.stä kun käy auttamassa vanhuksia terapiakoiransa kanssa…voi v…. sanon minä millasta kaksinaamaisuutta…..kaiketi haetaan ennakkoon säälipisteitä jos sattus häkki heilahtaan kun asia tuomari julkistaa päätöksen asiassa….

  Comment by sepranos — September 14, 2007 @ 1189728730

 18. Mistä nääkin on aikoinaan keskustelleet, ketä lie…
  http://groups.google.fi/group/rec.pets.dogs.breeds/browse_thread/thread/2f4b539cd6732b2a/58b1b7a4b465e8d9?lnk=st&q=good+aggressive+pit+bull&rnum=4&hl=fi#58b1b7a4b465e8d9

  Comment by Mallunen — September 14, 2007 @ 1189793675

 19. Sepranos, mikä lehti?

  Comment by Zepander — September 15, 2007 @ 1189864797

 20. Pystyisiköhän jotain tekemään näitä k-päitä vastaan?

  tohon dunkelin yritykseen..tiedän että ovat myös työskennelleet paikkakunnalla sijaitsevalle valtion laitokselle.

  Comment by Repe — September 20, 2007 @ 1190285335

 21. Sathyn toiminta on kummallista ja vastaukset hyvin epaselkeita ja suorastaan typeria.
  Dunkelit mainostavat siella sathyn keskustelufoorumissa, kuinka hyvassa kunnossa heidan koiransa ovat (dokumentissa kuva puhuu toista) ja meille sathyn edustajakin vastasi heidan olevan bbc:n manipuloidun dokumentin uhreja.

  Dokumentissa taistelussa esiintyvat koirat olivat kuulemma pit bullin ja bulldogin risteyksia ja heraakin kysymys, tuntevatko nama sathyn jasenet koirarotuja ollenkaan ?
  yleisesti sanoen, he vastaavat kysymyksiin asian vieresta ja puolustavat Dunkelin pariskuntaa njoka kaanteessa.

  Tosiasia on , etta Dunkelit myivat pit bullin brittiaksentilla englantia puhuville ulkomaalaisille. Sathy ei vastannut kysymykseemme, minne maahan myyjat koiran moivat, ja on ilmiselvaa, etta tama pariskunta tiesi koiran maaranpaan.
  Uskomme edelleen, etta Sathy ja Dunkelit ovat tietoisia, etta pit bullin jalostus on laitonta britanniassa. He kuitenkin kertoivat meille, etta moivat koiran perhe- ja jalostuskoiraksi.

  Juuri tastapa jalostuskiellosta johtuen DUNKELEILLA ONKIN MAHTAVAT MARKKINAT NYT KUN LAITTOMAT KOIRATAPPELUT OVAT taas nousussa lisaantyneet britanniassa.
  talla viikolla 10 hloa tuomittiin osallistumisesta ja jarjestamisesta ja kaksi pit bullia kuoli. Toinen vammoihinsa taistelupaikalla ja toisen joutui elainsuojeluyhdistys lopettamaan.
  Taisteluissa kuolee paljon koiria, ja hapeamme ailmat paasta, etta “Suomi-poika” rientaa apuun taman psykojen lempiharrastuksen jatkamisseksi lahettamalla euron kiilto silmassa lisaa viattomia luontokappaleita tuskaiseen ja traumaatttiseen kuolemaan.
  Hienoa Dunkelit ja gonzalez, olette varmasti ylpeita itsestanne. Teidan kohdallanne ei voi muutakun todeta, etta ei ole kauas ihminen apinasta tullut.

  Kuten jo mainittukin naissa keskusteluissa, dokkarissa tama vasynyt blondi Jonna Dunkel yritti peitella arpista koiraa kameralta.

  Sathy vastasikin meidan ryhmalle, etta jos pitaa silmat auki, niin nakee totuuden dokumentista. Tosi on.
  Ikava kylla, Suomella ihan maine mennyt britanniassa ja koko sakki nauraa suomalaisten naiviudelle. Kiitos paul ja jonna Tunkion ja tietty osa kunniasta teurastaja Gonzalezille.

  Antakaa poliisille kaikki epailyksenne, pidetaan huoli elainraakkays loppuu. Dunkelit uhoaa sathyn sivuilla haastavansa ilkeat ihmiset, kun raportoivat heidat, raastupaan. Mika royhkeys nailla tyypeilla on!

  Comment by ryhma huolestuneita — September 23, 2007 @ 1190576262

 22. V**tu koira myytiin Irlantiin mikä on monessa saatana keskustelussa teille vitun pököpäille kerrottu!! Silmät päähän hel**tin urvelot ja lukekaa niillä saa****n silmillänne.

  Koirat dokumentissa ei todellakaan ollut huonovointisen näkösiä vaan iloisia hyvällä hoidolla hoidettuja koiria.

  Ja koirat oli buldogin ja pitin sekotuksia minkä Gonzales on itsekin hel**tti soikoon kertonut.

  Comment by Katjuli — September 25, 2007 @ 1190724147

 23. Rakas Katjuli,

  Vastaisen varalle: täällä aikuisten parissa saa sanoa “vittu”, “helvetti” ja “saatana” ihan oikeasti.

  Comment by Mikki — September 27, 2007 @ 1190892301

 24. Gamedogs RULES !

  Comment by Rufus — September 30, 2007 @ 1191191876

 25. Katjuli: Useammille on varmaan ihan sama myytiinkö koira minne, kun myyjä kirjoitti koirasta kahdet paperit ja opasti koiran ostajaa tarvittaessa valehtelemaan koiran rodun.
  Myös koiran meriitit, millä sitä myytiin oli vähemmän eettiset, siis normaalin koiran ostajan kannalta.
  Ja muistaakseni myyjä kertoi dokumentissa myyvänsä ainoastaan Abpt -rotuisia koiria.

  Dokumentissa näkyi koiria sellaisissa fyysisissä ja henkisissä olosuhteissa, että mielestäni siitä oli koiran hyvä hoito ja iloisuus kaukana, saatana!
  Ja lopuksi vielä sanoisin, että on ihan sama, mitä Gonzales tai kuka tahansa sieltä liiterin pimeältä perältä sanoo niistä koirista tai niiden roduista, kun uskottavuus tuolla porukalla on jo kuralla.
  Ja vaikka ne olisivat olleet pystykorvia, niin se ei kyseistä harrastusta hyväksyttävämmäksi tee, thäts it.
  Ja Rufus voisi laittaa sen kypäränsä takaisin sinne, mihin ei päivän valo paista.
  Siis, vaikka sinne liiterin- tai ladon nurkkaan, jookos?
  Ja pystymetsän liiteri-slangia lainatakseni..
  t.”Urvelo-pököpää”

  Comment by Skeptisläinen — October 1, 2007 @ 1191260125

 26. Miten Dunkeleiden kävi loppujen lopuksi ?
  Minulta meni heidän oikeudenkäynti kokonaan ohitse.

  Comment by Aminette — March 27, 2008 @ 1206613312

 27. Tuomiohan oli aivan naurettava. Tässä paistattelee itse Jonna:
  http://www.lansi-uusimaa.fi/Uutiset/Arkisto/2008/07/19/Terapiakoira-palauttaa-pilkkeen-silmaan

  Comment by Sone — October 8, 2009 @ 1255016005

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.