kaapolla on asiaa

Tue Mar-1st-2011 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Hesari uutisoi, että viime kesän Pride-kulkueeseen kaasuiskun tehneet nutipäät ovat vihdoin saamassa syytteitä. (Ei ole ihme, että asian käsittely on kestänyt, sen setviminen on varmasti ollut melko haastava prosessi.)

Syytelista on luonnollisesti melko kattava: on 87 pahoinpitelyä, 71 poliittisten toimintavapauksien loukkaamista, ja kaupan päälle vielä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoa ja kokouksen estämistä.

Ja sehän on väärin, kuten uutista seuraavasta keskustelusta ilmenee. Heti aluksi nimim. “Kansalainen Kaapo” kommentoi asiaa.

Jahas, tämä on sitä tasa-arvoa suomessa jossa jotkut on tasa-arvoisempia kuin toiset jos sattuvat olemaan presidentin suojelussa.

Se, että joku lähtee tälle linjalle ei tietenkään ole millään tavalla yllättävää, mutta tänään se nosti verenpainettani erityisen paljon. “Yhyy, ne saavat syytteitä siksi, että hinttapulit ovat presidentin suojeluksessa!” Ai? Niinkö? Siksikö ne saavat niitä syytteitä? Koska minä väitän, että nämä jantterit saavat syytteitä siksi, että tekivät luvattomilla aseilla kaasuiskun lailliseen ja harmittomaan julkiseen tapahtumaan. Minkälaisen kusipäämittarin mukaan se, että tästä tulee syytteitä on jotenkin väärin? Mitäköhän tästä olisi pitänyt sitten seurata, jos ei syytteitä? Torumista ja soosoota?

Kaapon typeryys vituttaa minua silmittömästi. Miksi, Kaapo, miksi sinä olet niin typerä? Miksi käytät meidän arvokasta happeamme? Oletko ehkä vähän yksinkertainen, esimerkiksi lapsena natustellun lyijymaalin seurauksena, vai oletko vaan ihan perinteinen pässi, jolla ei ole mitään muuta tekosyytä tyhmyydelleen kuin älyllinen laiskuus? Miksi et voi mennä napauttamaan päätäsi terävästi betoniporsaan kulmaan tai harjoittelemaan hengittämistä veden alla?

Haluaisin istua alas ja keskustella kanssasi näistä asioista. Haluaisin tietää, uskotko ihan oikeasti, että tämä on jonkinlainen osoitus siitä, että homot ovat erityisoikeutettuja, koska heidän mielenosoitustaan ei saa häiritä eikä heitä saa pahoinpidellä ilman, että joutuu syytteeseen? Oletko ehkä ihan rehellisesti niin pihalla modernista yhteiskunnasta, että kuvittelet, että kaasuiskuista ei tavallisesti tule mitään syytteitä, mutta nyt poikkeuksellisesti tuli, koska presidentti erikoissuojelee homoja? Etkö ihan oikeasti kykene sisäistämään sitä, että epätasa-arvoista kohtelua olisi se, että iskun tekijät eivät joutuisi vastaamaan teoistaan vaan päästettäisiin kuin koira veräjästä siksi, että isku kohdistui siihen ihmisryhmään, joka pelottaa sinua ja — valitettavan suurella todennäköisyydellä — pistää oman heppisi paisuvaiskudoksen pulputtamaan, vaikka et missään nimessä sitä myönnäkään? (Anteeksi, näin ei tietenkään ole. Se, että kyse on hyvin alkeellisesta ja laajalle levinneestä psykologisesta ilmiöstä on vain sattumaa, sinun ja ystäviesi tapauksessa hysteerinen homofobia on merkki vahvalle pohjalle rakentuvasta heteroseksuaalisuudesta.)

Ihan kaverina kyselen näitä.


5 Comments

 1. Kiitoksia taas kerran katharttisesta rantista :) Lisäsin nyt Hupaisan Ajankulun oman blogini linkkeihim, kuten olen jo pidempään ollut aikeissa tehdä. Toivottavasti se on ok.

  Comment by Ninni — March 1, 2011 @ 1298993633

 2. Toki saa linkata, se on internetin luonne.

  Comment by Mikki — March 1, 2011 @ 1298994738

 3. Loistavaa! Kiitos tästä. I’m so tweeting this. :)

  Comment by Heikki H — March 2, 2011 @ 1299056441

 4. Tästä lähin alan käyttää termejä “kaapo”, “kaapostella” ja “kaapomainen” homofobisista idiooteista ja heidän toiminnastaan. Kiitti Mikki, näin se kieli rikastuu :p

  Comment by Tiina — March 2, 2011 @ 1299093455

 5. […] Onneksi Hupaisaa ajankulua tyhmille lapsille on ilahduttanut minua kahdella viimeisimmällä postauksellaan. 1 ja 2. […]

  Pingback by Saisiko olla 3000 € ? « Tillitys — July 9, 2011 @ 1310236563

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.