isonenäiset ovat nyt turvassa

Wed Jul-13th-2005 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Kylläpä taas sapettaa, sapettaa niin perkeleesti: Helsingin Sanomain mukaan Suomen suurin verkossa oleva vitsikokoelma, Www-vitsit, on rikostutkinnan aiheena — sen ylläpitäjää nääs epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Voi isän käsi, mitä säälittävää pelleilyä.

Se, ovatko juutalaisvitsit hauskoja on täysin toisarvoista — oleellisempaa on se, että luuleeko joku reikäpää todellakin, että vitsikokoelman etniset osuudet ovat kiihotusta kansanryhmää vastaan — siis että niiden tarkoitus on lisätä ko. kansanryhmän vastaista asennetta tai kansanryhmään kohdistuvia väkivallantekoja? Uusnatsi on eittämättä vitun tyhmä eläin, mutta ollaan nyt rehellisiä — ei vastenmielinen nutipää polta synagoogaa siksi, että luki vitsikirjasta, että juutalaisen pahin dilemma on ilmainen kinkku ja mieliurheilulaji sadan metrin sähköaidat. Voisiko mitenkään olla, että siinä on taustalla jotain muutakin kuin väsyneen Pikku-Kalle-jutun käkkäräpäisempi versio?

On toki täysin totta, etteivät etniset vitsit välttämättä ole kohteliaita tai kivoja, tai varsinkaan heijasta väestön valaistunutta asennetta erilaisiin kulttuureihin, mutta mauttomuus ei siitä huolimatta ole rikos.

Tilanne lipsahtaa täysin absurdin puolelle, kun muistetaan, että meillä on kuitenkin kansanedustajana parisuhdekonsultti ja monikulttuurisen yhteiskunnan pää-äänenkannattaja Tony Halme, joka toistuvasti suoltaa suustaan avoimen rasistista paskaa — esimerkiksi klassisen “Somalimukulat uhoaa jo lehdissäkin, että ne on Stadin kovin jengi. Kyllä sen verran pitää meidän kasvavasta nuorisosta löytyä yritystä, että näytetään kuka on isäntä talossa.” -heiton. Vaan sitähän ei kukaan voi vahingossakaan epäillä luulemaan kansanryhmän vastaan kiihoitukseksi, vaikka se — toisin kuin geneerisen ja kattavan vitsikokoelman sisältö — onkin aika perkeleen selkeä ja tarkoituksellinen kehoitus ryhtyä pieksemään väärän värisiä. Että ne tietäisivät, kuka täällä on isäntä.

Hyvin toimittu. Näin se rasismi kitketään pois sieltä, missä se todella on kaikkein eniten haitaksi.


6 Comments

 1. Sä oot vaan kateellinen Tony Halmeelle!

  Comment by revolveri — July 15, 2005 @ 1121455439

 2. Ja ennen kaikkea aiheesta!

  Tämä mies herättää meissä pelkkää vastenmielisyyttä:
  hänellä on tapana turvautua nyrkkiin.
  Pieni mies yrittää olla kaupungin kuningas,
  ja tämä katu on hänen valvonnassaan.

  Kauko Röyhkä, Pieni Mies

  Comment by Mikki — July 15, 2005 @ 1121460959

 3. “Hänellä on tapana turvautua nyrkkiin” jees sehän on vastenmielistä mutta sanallinen väkivalta jota sinä käytät ei ole vastenmielistä? Haistattelet ihmisille ja käytät muiden hyväntahtoisuutta hyväksesi, tiedät juuri sen kuinka paljon voit vittuilla ihmisille jotta he eivät heti lyö sinua turpaan, mutta jäävät vittuuntuneena pohtimaan että olisi pitänyt.

  Comment by Mikko Kopra — July 17, 2005 @ 1121622811

 4. Sanallista väkivaltaa? Hyväntahtoisuutta? Höpö höpö. Kyllä terve ihminen osaa sanoa, että pidätkö Rautalahti turpas kiinni — tai vaihtaa puheenaihetta, poistua paikalta tai pyytää minua poistumaan, jos ei pidä siitä, mitä minä sanon. Tai esimerkiksi jättää Hupaisan ajankulun lukemisen kokonaan väliin, jos niikseen tulee.

  Ei minulla ole mitään hirmuvaltaa, jonka avulla tunkeudun pahantahtoisesti ihmisten koteihin ja yksityistilaisuuksiin sanomaan asioita, jotka saavat läsnäolijat toivomaan voivansa kiskoa minua turpaan, mutteivät kuitenkaan kehtaa, kun ovat niin hurjan hyväntahtoisia — ja olet sitä paitsi väärässä; en suinkaan käytä täällä kirjoittaessani hyväkseni ihmisten hyväntahtoisuutta, vaan sellaista pientä asiaa kuin lain takaamaa oikeutta sanoa mitä haluan. Luonnollisesti kannan myös siitä koituvat mahdolliset seuraukset siinä missä muistakin teoistani.

  Mutta hei, sen kun tulet lyömään, jos asia kerran ahdistaa noin paljon. Sillä se selviää. Siinä lyöntien välissä voit varmaan samalla vaivalla selventää minulle, miksi tämä nimenomainen mielipiteenilmaisu oli mielestäsi niin täynnä sitä kamalaa sanallista väkivaltaa? Lupaan oksentaa verta mahdollisimman hiljaa, että kuulen joka sanan.

  Comment by Mikki — July 17, 2005 @ 1121627062

 5. Mikko Kopra, särjet sydämeni. Voi kyynel, jos ei kestä kuumuutta ei kannata mennä saunaan. Jos ei kestä pientä vittuilua (“pientä”…) niin ei kannata puhua Mikko Rautalahdelle.

  Comment by Los Buenos Lobos — July 18, 2005 @ 1121703192

 6. Houkutus on liian suuri: “Mikko Kopra, älä!”

  Comment by Henri — July 19, 2005 @ 1121735070

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.