ihmeiden aika ei ole ohi

Mon May-14th-2007 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Oi auvoa! Nokia Missiolta on ilmestynyt uusi uutislehti. Se tuli itse asiassa jo viime kuun puolella, mutten tietenkään ole ehtinyt vilkaista sitä aiemmin. Nytkään ei olisi aikaa, mutta tahtoa sen sijaan on.

Aluksi tarjolla on varsin ennalta-arvattavaa narinaa siitä, kuinka Markku Koivistoa kohdellaan väärin Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin toimesta. Kuinka kiehtovaa.

Huomattavasti hauskempaa luettavaa on sen sijaan sivulla 7 oleva artikkeli “Jumala johdatti seurustelukumppanin valinnassa”. Kuulostaa suoraan sanoen helvetin lupaavalta!

Artikkelista selviää, että Marjaliisa ja Mika, ja toisaalta myös Hanna-Kaisa ja Jouni, päätyivät naimisiin tavattuaan Sotakoulussa, tuossa kerrassaan hurmaavasti nimetyssä Nokia Mission operaatiossa, jossa on tarkoitus “valmentaa nuoret lopunajan taisteluihin ja varustaa heidät armonlahjoilla niin, että voivat viedä Jumalan valtakuntaa voitokkaasti eteenpäin.” (Varustaa heidät armonlahjoilla… siis sotakoulun systemaattinen tarkoitus on antaa uskoville nuorille supervoimia? Jummi.)

Oli miten oli, Jumalan käsi oli todellakin tilanteessa mukana, koska esimerkiksi Marjaliisa kertoo, että “viime syksynä silmät vain jäi kiinni Mikaan. Aina kun näin hänet tuntui tosi jännältä. Sitten tutustuimme paremmin, ja oli vain tosi hyvä olla Mikan kanssa.” Hanna-Kaisa puolestaan rukoili Jumalalta miestä, eikä siinä kestänyt kuin puoli vuotta, niin Jouni astui mukaan kuvioihin! Tällaisia ihmeitä ei maallistuneessa yhteiskunnassa usein kohdata, sen verran kovan luokan tapahtumista tässä on kyse — kuka muu kuin Jumala itse kykenisi toteuttamaan tällaisen mahtiteon vain kuudessa kuukaudessa?

Jounilla prosessissa meni tosin vähän pidempään: “Kaikki lähti siitä liikkeelle, että tulin kymmenen vuotiaana uskoon, ja muistaakseni siitä lähtien aloin rukoilla itselleni uskovaa puolisoa. Viime syksynä muutin Tampereelle ja tulin mukaan Nokia Missioon. Täällä tapasin ensimmäistä kertaa Hanna-Kaisan.”

Tutkimattomat ovat Herran tiet, mutta ihme on aina ihme!

Myös sivulla 9 on ihmeitä! Amerikkalainen Steve Lightle nimittäin “kiersi Euroopan maissa 1980-luvulla saatuaan Jumalan antaman näyn Neuvostoliiton hajoamisesta ja juutalaisten kotiinpaluusta Israeliin myös Suomen kautta.” Varsinainen näky tosin tuli hiukan aiemmin kuin 80-luvulla: “Lightle sai nähdä profeetallisessa ilmestyksessä vuoden 1974 syksyllä Neuvostoliiton tulevan hajoamisen ja juutalaisen kansan kotiinpaluun pohjoisesta maasta.”

Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991; poikkeuksellista kyllä, Lightlen ihmenäky ei ilmeisesti suinkaan sisältänyt minkäänlaista käsitystä siitä, kuinka ptkään sen toteutumiseen mahtaisi mennä. Vaan mitäs vaivaiset 17 vuotta on kavereiden kesken! Itse näin viime yönä unta, että olin käymässä Japanissa moikkaamassa siellä asuvaa kaveria. Sekin oli enneuni; jos koskaan käyn Japanissa, se on toteutunut, ja on näin ollen selvästi ihme. Itse asiassa, komento takaisin — mitä tässä minnekään ulkomaille säheltämään, sillä muistin juuri, että näin tuossa männäviikolla unta, että masturboin, ja totisesti minä sanon teille tämänkin ihmeen jo toteutuneen! Näiden vedenpitävien todisteiden valossa olen messevällä armolahjalla varustettu!

Paras uutinen löytyy kuitenkin sivulta 12, jolla otsikoidaan asia kauttaaltaan tyhjentävästi: “Jeesus on sovittaja arabin ja juutalaisen välillä”. Totta helvetissä on! Mikäpä muukaan voisi ratkaista Israelin ja muun maailman väliset ongelmat kuin kristinusko? Se kun on perinteisesti muutenkin toiminut kaikin puolin rauhoittavana voimana Lähi-Idässä! Tämän todistaa se, että “pastori Youval Yanay tuli uskoon seitsemän vuotta sitten täysiverisenä juutalaisena”, ja hänen kaverinsa “arabipastori” Zak on ihan samassa kelkassa, vaikka olikin aiemmin “muslimi-kommunisti”. Eli heti kun jokainen arabi ja juutalainen ymmärtää ottaa Jeesuksen sydämeensä, ongelmat ratkeavat. Nastaa!

Eikä Zak muuten suinkaan ole mikään turha kaveri! Nythän on nimittäin niin, että “lähes päivittäin Zak menee Länsirannalle kertomaan muslimeille, myös PLO:hon kuuluville terroristeille, Jeesuksesta. Hän sanoo, ettei yksikään itsemurhapommittaja suostu enää räjäyttämään itseään, jos kuulee Sovittajasta.”

Zakilla on varmasti esittää jotain todisteita väitteestään, koska suoraan sanoen suhtaudun vähän skeptisesti siihen, että itsemurhapommittajat istuvat siellä niissä meille kaikille varmasti tutuissa itsemurhapommittajakerhoissaan juttelemassa niitä näitä ja miettimässä, että pitäisiköhän tästä lähteä vähän itsemurhapommittelemaan. Vaan eiväthän ne lähde, koska kesken kaiken paikalle tulee Zak, joka kertoo Sovittajasta, josta kukaan itsemurhapommittaja ei tietenkään ole koskaan aiemmin kuullut yhtään mitään, koska Jeesushan on täysin tuntematon hahmo muslimien parissa, ja heti kun asia otetaan puheeksi, itsemurhapommittajat kieltäytyvät räjäyttämästä itseään. Oletettavasti Länsirannan pääasiallinen ongelma ei siis suinkaan ole mikään muu kuin se, että itsemurhapommittajia on vaan niin perkeleen paljon, ettei Zak ehdi millään jutella niiden kaikkien kanssa Sovittajasta. Ehkä Zakille pitäisi ostaa megafoni, että useampi ihminen kuulisi asiasta. Tai ehkä pitäisi olla jotain lentolehtisiä tai webbisivu tai jotain. Tai ehkä Zakin täytyisi käydä Länsirannalla joka päivä.

Toisaalta Zak myöntää kyllä, että jopa hänenkin mahtitekojensa tiellä on erinäisiä esteitä: “En tiedä kuinka moni on ottanut Jeesuksen vastaan, mutta sen tiedän, että siemen jää kytemään. Monella muslimilla uskoontulo on voinut kestää puolitoista vuotta, koska heillä ei ole hengellistä taustaa.”

Toistan: Zakin mukaan itsemurhaiskuja tekevillä uskonnollisilla fanaatikoilla ei ole hengellistä taustaa.

Pitäisköhän sun Zak pikku hiljaa palata sinne Länsirannalle ja noin niin kuin vaihteen vuoksi vaikka vähän kuunnella sen julistamisen sijasta.

Comments Off on ihmeiden aika ei ole ohi

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.