häpeäisi edes, perverssi

Wed Feb-28th-2007 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Voi voi voi voi! Nyt taas sattuu ja tapahtuu, kun on kerran vaalitkin tulossa ja kaikkea! Kokoomuksessa ollaan nyt kovasti kakka kovana, kun SAKin vaalimainoksissa on kehdattu antaa ymmärtää, että porvari on paska eikä välitä perusduunarista. Se on tietenkin valheellista paskaa, koska on absoluuttisen totta, että perusduunarista välitetään ihan kauheasti ja isot firmat pitävät aina pienempiensä puolia. Tämä on fakta.

Mutta näinhän se menee, ei kukaan koskaan puolusta pieniä isoja… vaan mitä! Erehdyin, ei syytä huoleen: Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi sentään uskaltaa ottaa urheasti härkää sarvista ja Iltaroskan mukaan sanoo, miten asiat ovat:

Sasi muistutti Lempäälässä, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan on laissa kielletty. Yrittäjät eivät ole laissa tarkoitettu kansanryhmä, mutta Sasi kehotti kuvittelemaan, että SAK:n mainoksessa olisi jokin esimerkiksi etniseen vähemmistöön kuuluva. Sasin mielestä silloin olisi vakavasti pohdittava, syyllistyykö SAK kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Joo.

Niin siis mitä?

Sattuu. Sattuu sieluun.

Kuinka paljon pitää ihmisellä olla ylimääräistä tyhmää päässä, että kokeen tarpeelliseksi päästää tällaista höpöä suustaan? Aivan samanlaisen, täysin aukottoman logiikan mukaan Sasi itsekin syyllistyy paitsi kiihoitukseen kansaryhmää kohtaan — kuvitelkaapa vain, jos Sasi olisikin tuon sijasta sanonut, että kaikki homot ja neekerit pitäisi raiskata traktoreilla ja haudata tunkioon! — myös seksuaaliseen häirintään, sillä entä jos Sasi ei olisikaan sanonut mitään edellämainitun kaltaistakaan, vaan tarttunut jonkun muijan tissiin ja huutanut suureen ääneen, “HONK HONK, KIMMOLLA ON NISUPULLA!”

Törkeää! Vastenmielistä! Miten se röyhkeä paskianen kehtaa tehdä hypoteettisesti niin? Kyllä nyt olisi vakavasti pohdittava, pitäiskö virkavallan hetimiten tutkia Sasin selvästi rikollisia toimia, joihin hän olisi syyllistynyt, jos vain olisi toiminut aivan toisin!


15 Comments

 1. Hei, porvarikin on ihminen. Niin Kimmo Sasi, kuin kulosaarelaiset asunnonomistajatkin.

  Tyhmäähän retoriikkaahan tuo oli, mutta ei kyllä millään muotoa hölmöintä tai törkeintä, mitä on vaalikampanjan aikana on kuultu tai tullaan kuulemaan.

  Loanheitto-kampanjointi on vastenmielistä, oli sitten kyseessä “porvari on natsisika” tai “kommarit myyvät isämaan” -tason hiekkalaatikkoargumentointi.

  Se, minkä mä luen tuolta Sasin typeryyksien takaa, on kysymys siitä, millaista terminologiaa vastapuolesta on soveliasta käyttää.

  Comment by Henri — February 28, 2007 @ 1172688235

 2. No hellantuutelis. Ikään kuin ihmisyys olisi jonkinlainen mainitsemisen arvoinen asia sen sijaan, että se olisi yksinkertainen itseisarvo. Joo, Kimmo Sasi on ihminen. Mitä sitten? Sillä saavutuksella ei vielä kovin pitkälle pötkitä.

  On aika säälittävää yrittää antaa ymmärtää, että SAK:n kuvasto olisi mitenkään erilaista kuin ammattiliittojen parissa perinteisestikin, ja on vielä typerämpää lähteä liikkeelle siitä, että nyt on loukattu yrittäjäraasuja, joilta täytyy pyytää anteeksi.

  Comment by Mikki — March 1, 2007 @ 1172710332

 3. Yritin nääs keventää luokkapetturi-huuomorilla. Ei kannata lukea avaukseeni tippaakaan sen enempää merkitystä.

  Sen sijaan, musta keskustelun herättäminen – vaikkakin tyhmällä retoriikalla – on aina parempi vaihtoehto kuin perinteinen “Punikki tulee, punikki tappaa.”

  Tietysti parempi vaihtoehto olisi ollut pitää turpansa kiinni. Kenties minullekin?

  Comment by Henri — March 1, 2007 @ 1172749760

 4. Henri, oikeesti — jos sun mielestäsi on millään muotoa edes teoreettisesti fiksua sanoa, että “Duunari! Porvari ei välitä sinusta!” -tyyppinen vaalimainos on rinnastettavissa kansanryhmää vastaan kiihottamiseen, olet erehtynyt. Ei ole.

  Comment by Mikki — March 1, 2007 @ 1172752289

 5. Ei ole fiksua. Ei ole rinnastettavissa. Ei millään muotoa.

  Silti on fiksumpaa sanoa, että “Olipas paska ja kyseenalainen mainos”, kuin “Ite oot”.

  Comment by Henri — March 1, 2007 @ 1172760363

 6. Onko sulla nyt ongelma sen kanssa, että dissaan Kimmo Sasia enkä esimerkiksi ole rakentava?

  Aww.

  Comment by Mikki — March 1, 2007 @ 1172761091

 7. Ei mulla mitään ongelmia ole.

  Mitä rakentavuuteen tulee, oletko koskaan kokeillut? ;-)

  Comment by Henri — March 1, 2007 @ 1172767097

 8. Useinkin! Mutta Hupaisan ajankulun funktio ei esimerkiksi suinkaan ole pyytää anteeksi Kimmo Sasin typeryyksiä tai tulkita niitä siten, että niistä voitaisiin saada irti jotain rakentavaa. Se ei varsinkaan ole sitä silloin, kun minkäänlaista todellista ongelmaa ei alun perinkään ole olemassa — SAK:n vaalimainokset eivät todellisuudessa sorsi yrittäjiä tai lisää suvaitsemattomuuden määrää maailmassa. Edes Kimmo Sasi ei ole tarpeeksi tyhmä uskoakseen, että näin olisi. Sen sijaan Kimmo Sasi on kyllä tarpeeksi tyhmä uskoakseen olevansa nokkela repiessään siitä irti retoriikkaa omien poliittisten tarkoitusperiensä tueksi.

  Comment by Mikki — March 1, 2007 @ 1172771230

 9. No niin, nyt se tuli ilmaistua niin, että minäkin voin allekirjoittaa kaiken äsken sanomasi.

  Ja minähän en ole niitä SAK:n alkuperäisiä mainoksia nähnyt, kunhan soitan poskeani. En olisi tiennyt koko ongelmasta ilman sinua. Hupaisaa ajankulua ei ole pääuutislähteeni, mutta melkein.

  Comment by Henri — March 1, 2007 @ 1172776160

 10. Pitäisköhän sun lukea jotain muuta.

  Comment by Mikki — March 1, 2007 @ 1172777232

 11. Onko Kimmo Sasi syyllistynyt muuta kuin koiramaiseen KGB-käytökseen? Suomen kansan etua ei ainakaan ole ajanut sen enempää kuin vasemmistohonkkelit Minna Sirnöstä, Jaakko Laaksoon

  Suomi suomalaisille somalit Somaliaan terveisin

  IKL Pirkanmaan eduskuntavaaliehdokas Seppo Lehto 180 Tampere

  Comment by Seppo Lehto — March 4, 2007 @ 1173009675

 12. Hei Seppo!

  Voi jumprahuiti, kylläpäs sinulla onkin hurjan kiva blogi! Yksi pieni pyyntö kuitenkin: voisiko sinne vielä saada vähän lisää eriväristä tekstiä ja huutomerkkejä? En usko, että viestisi välittyy vielä asiaankuuluvasti. No, ehkä sitten, kun sinusta on tullut jälleen yksi massiivisen vaikutusvaltainen Suomen isänmaallisen kansallisliikkeen Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustaja, tämäkin asia saadaan kondikseen — kansanedustajillehan syydetään rahaa niin, että alimmaiset mätänevät, joten sitten sinullakin on rahoitus kunnossa ja saadaan tämä kotisivuasia hoitoon. Ja samalla kaltaisesi aidot perusihmiset, jotka oikeasti ajattelevat vain suomalaisten parasta ovat poliittisen vainon kohteita! Se on vaan niin helvetin väärin, ettei saa edes ryssää ja nekrua vihata ilman, että joku tulee sanomaan ikävästi. Miksi Mannerheim on ihmisten mielestä suuri sankari, mutta sinä et? Ei voi tajuta!

  Onneksi kuvat itseästäsi vähissä vaatteissa pömpöttävien supermuskeleiden kannattelemana luovat joka tapauksessa vahvaa tuntua siitä, että nyt se Karjala saadaan vihdoin takaisin. Nosta niitä puntteja, Seppo! Nosta kuin mies, nosta tuskasta välittämättä vielä se yksi ylimääräinen kilo, sillä Suomen kansan tulevaisuus lepää sinun ja sinisilmäisten lastesi leveillä harteilla!

  Comment by Mikki — March 4, 2007 @ 1173032460

 13. Kansnaedustajan rahoilla voi myös hoitaa vaalimainoskampanjan kuntoon. Ettei tarvitse käyttää toisten julisteita

  Comment by Juha Autero — March 4, 2007 @ 1173049104

 14. Vau vau vau, tsekatkaapa tosiaan tuo Sepon supertyylikäs vaalimainos, josta numeroa 180 kannattavien on todella syytä olla ylpeitä! Jälleen kerran nähdään, miten iskevään mainontaan pystytään suomalaiskansallisten patrioottien mahtavilla resursseilla.

  Ja tuo pikkuinen hakaristi on kyllä ältsin hyvä lisä! Nyt ei kenellekään jää mitenkään epäselväksi, millä linjalla ollaan liikkeellä, mikä on sikäli tärkeää, että Sepon mainosten varsinainen kohderyhmähän on varmasti valmis allekirjoittamaan — tai, no, ainakin puumerkitsemään — omaperäisen ja rohkean “Suomi suomalaisille” -aatteen, mutta mitään takeita ei ole siitä, että he osaisivat lukea sen, onhan jälkimmäisessä sanassa ennätykselliset viisi tavua!

  Hakaristi sen sijaan ajaa pointin perille niin, että Sepon ydinryhmäkin ymmärtää, mistä on kyse! Kyllä Seppo tuntee väkensä rajat ja tietää, mistä narusta kannattaa vetää. IKL:n jalot perinteet ovat siis osaavien tekijöiden käsissä; aateveli Pekka Siitoin voi maata rauhassa haudassaan tietoisena siitä, että naurettavan tehottomien huru-ukkojen edustus pysyy yhä vahvana arjalaisten soturien parissa.

  Comment by Mikki — March 5, 2007 @ 1173074642

 15. Kiitos palautteestanne:)

  Toki noita vaalimainoksia on katsottavissa mm. http://hakaristi.blogspot.com sivuillakin

  Comment by Seppo Lehto — March 23, 2007 @ 1174657497

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.