ei se koko, vaan se laatu

Thu Aug-12th-2010 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Minusta on hauskaa, miten pikkupuolueissa ollaan aina naama hillerinperseellä, kun muu maailma ei suostu tajuamaan, että tässä on nyt rankka kansanliike käynnissä ja oikeesti Suomen puhtaat kansallisisänmaalliset on ihan yhtä kova poliittinen vaikuttaja kuin Keskusta tai Kokoomus. Tyypillisestihän näissä porukoissa ratsastetaan yhdellä keppihevosella joka tilanteeseen — ai ydinvoimasta pitäisi keskustella? Pakkoruotsi pois, niin sekin ratkeaa!

Tietenkin aina välillä jostain pullahtaa joku ihan oikeakin puolue — ei Perussuomalaisiakaan aluksi otettu vakavasti, nyt pitää jo olla aika hönö, jos kuvittelee ettei niillä ole mitään vaikutusvaltaa. Kaipa jonkinlaisena mittarina voidaan pitää sitä, onko vaalimenestystä, ja niillähän sitä on ollut. Ihan oikea vakavastiotettavuus voi vieläkin olla vähän niin ja näin, kun huru-ukkoilua tunnetusti esiintyy puolueen riveissä vähän väliä, mutta kun about kymmenesosa kansasta äänestää poppoota eurovaaleissa, se ei ole enää pelkkää pelleilyä.

En kuitenkaan jaksa uskoa, että pikkuinen Itsenäisyyspuolue kykenee samaan. Itse asiassa en oikein usko, että Itsenäisyyspuolue kykenee yhtään mihinkään; en yksinkertaisesti kykene ottamaan kovin vakavasti tahoa, jonka verkko-osoite on vapaansuomenliitto.fi. Itsenäisyyspuolue ja vapaan Suomen liitto! Aika korskeaa. Kas kun ei samalla vaivalla Aitosuomalaiset. Jalosuomalaiset, ehkä? Riippumattomat kansallissankarit?

Joka tapauksessa Suomen itsenäisyyden ja markkan — kuka voisi pärjätä ilman markkaa? — puolesta otellaan ison maailman malliin. Isosti jylläävät ison puolueen asiat, kun mielipidevaikuttajat ovat vauhdissa. Aiheesta kertoo meille Verkkouutiset:

Puolueen Uudenmaan piirin varapuheenjohtaja, kansanedustajaehdokas ja Nummi-Pusulan kunnanvaltuutettu Heikki Parviainen kertoo nettisivuillaan repineensä ehdokaspaperinsa.

Piirin puheenjohtaja Jyrki Vaskelan lähettämän tiedotteen mukaan Parviainen lähtiessään “tuhosi Itsenäisyyspuolueen Uudenmaan piiri ry:n vaaliteltan”.

Vaskela esittää tiedotteessa myös muita väitteitä. Hänen mukaansa puolueen kahvipannuun on ilmestynyt oudon hajuista, ihmisperäistä nestettä.

– Vaskelan syytökset eivät alkuunkaan pidä paikkaansa. Hän puhuu nyt aivan täysin omiaan, Heikki Parviainen kommentoi Verkkouutisille.

Parviaisen mukaan hänellä on valokuvia teltasta ja tarvittaessa todistajia sen kunnosta.

[…]

Parviaisen mukaan puolueväkeä kiellettiin tuomasta teltalle leivonnaisia. Riitaa on ollut myös peräkärryn kolaroinnista.

– Peräkärry on ollut Nummelassa ehjänä ja on lähtenyt sieltä ehjänä, Parviainen sanoo.

Oikeesti?

Tämä on puolue vähän samalla tavalla kuin Ylä-Pöppölän kyläbaarin kantapöydän notkujat ovat paikallisia vaikuttajia: teknisesti ottaen se voi jopa pitää paikkansa, mutta pääasiallinen vaikutustapa on myötähäpeä ihan riippumatta siitä, kuinka paljon ryhmän sisällä ollaan vakuuttuneita siitä, että tästä se lähtee, vittu. Ilmeinen kyvyttömyys ymmärtää, mikä on baarin sisäisen maailman ja ulko-ovelta alkavan, hiukan avaramman ympäristön välisen suhteen todellinen luonne kuuluu vahvasti mukaan kuvaan.

Itsenäisyyspuolue otti hiljattain kantaa päivänpolttaviin asioihin kertomalla, että valtapuolueita kohtaan tunnettu luottamus on romahtanut. Ookoo, mutta ainakaan niissä ei tietääkseni runkkailla kahvipannuihin. Siellä voi ehkä saada pullaakin.


2 Comments

  1. vrt. Ihmisyyden puolue :-D

    Comment by Zepa — August 12, 2010 @ 1281643442

  2. Naureskelin aikoinaan sille Köyhien puolueelle; lähinnä siksi, että jos sen riveistä olisi joku oikeasti noussut eduskuntaan, niin kyseinen henkilö ei enää olisi ollut köyhä, kansanedustajilla kun on kohtuullisen hyvä tulotaso.

    Comment by SamiK — August 13, 2010 @ 1281687303

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.