ei paukahtaen vaan kitisten

Sat Nov-7th-2015 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Elämme nyt maassa, jossa hallitus toisaalla myy sadalla eri tavalla valtiota yksityiselle sektorille pala kerrallaan, ja toisaalla taas kääntää sokean silmän ihmisten kasvavalle ahdingolle ja jatkuvasti kiihtyvälle rasisimille.

Asia selvä.

Mikään tässä ei ole uutta. Tämä on tehty aiemmin muualla, ja nyt se tehdään meillä. Mitenkään liioittelematta voidaan sanoa, että nyt mennään Hermann Göringin vanhoilla tutuilla ohjeilla:

“Kansa voidaan aina alistaa johtajiensa tahtoon. Se on helppoa. Kansalle tarvitsee vain kertoa, että he ovat hyökkäyksen kohteena. Samalla syytetään pasifisteja epäisänmaallisuudesta ja väitetään, että heidän toimintansa asettaa maan vaaraan. Se toimii näin missä tahansa maassa.”

Toimiihan se.

Joskus aikoinaan mietin, miksi Yhdysvalloissa on niin vitusti köyhiä ihmisiä, jotka äänestävät republikaaneja, vaikka on päivänselvää, että kyseessä on puolue, joka haluaa ehdoin tahdoin varmistaa, että rikkaat rikastuvat ja köyhät ovat jatkuvasti ahtaammalla niin taloudellisesti kuin yhteiskunnallisesti. Myönnän, että suhtauduin asiaan tarpeettoman ylimielisesti. “Ei meillä tommoista.”

Nyt maistuu suussa tuhka. Ja kun koko ajan pyritään siihen, että mielenterveysasiat ovat enemmän repsallaan ja koulutus heikkenee, on aika selvää, miten se äänestyskäyttäytyminen etenee pitkällä tähtäimellä. Kun alkuasetelma on huolella pedattu, ei tarvitse turhaan jännittää, mitä tapahtuu silloin, kun on itse kunkin aika ottaa äänestyslippu kouraan ja käydä kääntymässä uurnalla.

Uskon rehellisesti, että meitä johtavat nyt huonot ihmiset. Pahat ihmiset. Meillä on nyt sellainen hallitus, joka saa aiempien vuosien perseilyt tuntumaan mitättömiltä — tämä porukka toimii systemaattisesti ja suunnitelmallisesti. (Voidaan toki spekuloida, onko kyseessä heidän oma suunnitelmansa — kun nyt katsotaan tätä julkista toilailua, osaako joku Sipilä oikeasti suunnitella tietään ulos edes märästä paperipussista?) Tästä maksetaan vielä kova yhteiskunnallinen hinta — mutta joillain on enemmän varaa kuitata se lasku se kuin toisilla. Kuten on suunniteltu, tietenkin.

Meillä on saavutettu kansainvälisillä mittapuilla melko poikkeuksellinen vauraus ja hyvinvointi. Harvassa maassa se on jaettu yhtä tasaisesti kansalaisten kesken kuin Suomessa — ei täysin tasaisesti, tietenkään, mutta tasaisemmin kuin lukemattomissa muissa maissa. On tietoisesti pyritty siihen, että kaikille riittää.

Tältä se näyttää, kun sitä pääomaa aletaan tosissaan jakamaan uudelleen.


3 Comments

  1. Jos tämän pätkän konteksti pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen, se olisi varmaankin “olen erityisen huojentunut siitä, ettei minulla ole lapsia”.

    Comment by Mikki — November 7, 2015 @ 1446905113

  2. Aika paranoidia tekstiä, mutta mitäpä muutakaan punavihreiltä voisi odottaa.

    Comment by Pjotr — November 11, 2015 @ 1447226545

  3. Jep, paranoiaahan se vaan. Ei mitään syytä huoleen, ollaan vaan hiljaa siellä ja maksellaan sitä vuokraa.

    Comment by Mikki — November 11, 2015 @ 1447280395

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.