avoin kirje remontti-ihmisille

Thu Jul-17th-2008 // Filed under: Höpöhöpö

Hyvät isänmaamme yläkerroissa remontoivat,

Ymmärrän toki täysin, että haluatte tehdä kauniista kodistanne vielä silmää miellyttävämmän ja turvallisemman. Kukapa ei haluaisi asua mahdollisimman mukavissa oloissa! Hyvin tehty asunnon kunnostustyö myös nostaa sen markkina-arvoa ja tekee sijoituksesta kannattavamman.

Haluaisin kuitenkin tuoda esiin sen tosiasian, että jokainen sekunti poraamista ja paukutusta lisää naapureidenne teitä kohtaan tuntemaa silmitöntä ja järjetöntä vihaa. Jo ensimmäisen päivän aikana teitä katsotaan rappukäytävässä väkinäisen hymyn takaa ja toivotaan, että kompastutte portaissa ja nyrjäytätte nilkkanne. Päivän kääntyessä iltaan koko talon täyttää harras toive siitä, että koepalan tulokset ovat huonot. Muutaman päivän kuluttua ollaan siinä vaiheessa, että aina läpitunkevan äänen alkaessa jotkut naapurinne tuntevat punaisen raivon aallon pyyhkäisevän ylitseen, eivätkä he kykene ajattelemaan mitään muuta kuin sitä, miten tyydyttävää olisi asettaa poran terä ohimoanne vasten ja päästää sormi kytkimeltä vasta siinä vaiheessa, kun terä uppoaa parkettiin.

Surr. Surr, se pora sanoisi. Surrur.

Hauskoin kesäterveisin,

Mikko Rautalahti


18 Comments

 1. On teillä heikot rakenteet, tai sinulla tarkka kuulo. Normirempat ei nyt kamalasti tunnu tai kuulu. Putkiremontti on kyllä sitten ihan toinen juttu. Mutta ei siitä viitsi edes puhua..

  Comment by kati — July 18, 2008 @ 1216339414

 2. Jaa! Väitän kyllä, että saa olla aika poikkeukselliset rakenteet, jos yläkerrassa seiniä ja etenkin lattiaa hakkaavat voimatyökalut eivät kuulu alakertaan. En tiedä, mitä siellä tarkalleen ottaen tehdään, mutten olisi yllättynyt, jos paukuteltaisiin kylppärissä vanhoja kaakeleita pois, tai jotain vastaavaa.

  Comment by Mikki — July 18, 2008 @ 1216340115

 3. Aikas olet kiihtynyt. Taitaa olla melkoista räiskettä kiinteistössä. Meillä -54 rakennetussa talossa on kyllä tehty montakin isoa remppaa, vaan ei ole haitannut. Ihan ovat seiniä kaataneet ja silleen. Vaan jos 07-23 pora laulaisi, kyllä olisi jo vasara kädessä ollut.
  Jos viikon kaksi joudut kestämään, se on pientä.
  Ja muuten, poran ääni teroittaa vaistot ja älyn!

  Comment by kati — July 18, 2008 @ 1216346646

 4. Kyllä, olen juurikin hurjan kiihtynyt! Tänään tuli kakallakin pelkkää hätäluirua, ja yöllä näin synkkiä, jumalten ja ihmisten lakeja uhmaavia enneunia aina vaipuessani säännöllisten paniikkihäiriöiden välissä levottomaan horrostilaan. Jatkuuko remontti huomennakin? Tämä helvetillinen epätietoisuus! Se, jos mikä, ajaa minut tuijottamaan verestävin silmin sälekaihdinten välistä aamuhämärään. Hesarinjakajan askeleet rapussakin aiheuttavat hallitsematonta, hiljaista itkua — puhumattakaan siitä, jos naapuri töihin lähtiessään paukauttaa ovea. Onko perjantai vihdoin se päivä, jonka aikana täältä poistuu minun käsieni kautta joko minä itse tai tai poran varressa roikkuva remontin tekijä? Onko parempi antaa sietämättömän raivon ja epätoivon hukuttaa kaikki järki ja empatia alleen ja tehdä kohtalokkaita päätöksiä kuin ottaa riski siitä, että joku tekee remonttia vielä maanantainakin tai, herran tähden, ehkä jopa viikonloppuna? Sitä ei voi vielä tietää kukaan, mutta lopullinen ratkeamispiste on niin lähellä, että sen varmasti aistii koko talo.

  Kyseessä on joka tapauksessa hyvin vakava eikä millään muotoa missään tämän jatkuvan saagan vaiheessa mitenkään liioiteltu asia.

  Comment by Mikki — July 18, 2008 @ 1216348082

 5. Jennin leikkimökki on vapaana, tule sinne yöksi. Saat lainaksi makuupussin, trangian ja vanhoja akkareita. Katto vähän vuotaa, mutta ainakaan yläkerrassa ei ole remppaa!

  Comment by Kalle — July 18, 2008 @ 1216377642

 6. Mutta naapurit on kyllä muuten aika paskat.

  Comment by Mikki — July 18, 2008 @ 1216380149

 7. =D

  Comment by kati — July 18, 2008 @ 1216384250

 8. Alakerran naapuri on remontoinut joulukuusta asti. En enää usko sen lopettavan koskaan.

  Comment by b. — July 18, 2008 @ 1216417212

 9. Olet varmaan erehtynyt, Ben, koska hiljattain saadun luotettavan tiedon mukaan remontista ei itse asiassa kuulu merkittäviä ääniä muihin asuntoihin asti. FAKTA.

  Comment by Mikki — July 19, 2008 @ 1216441503

 10. Mä kyl oon valmis allekirjoittamaan Mikin addressin. Meillä on koko kesän ollut sellainen meininki, että pihan puolella on vastapäisessä talossa julkisivuremontti, kadun puolella myös. Lisäksi joku rakkaista naapureistamme on päättänyt juhlistaa kesää pienellä remppauksella. Mä epäilen, että kyseessä on parketin asennus, joka on parasta tehdä viikonloppuaamuisin mahdollisimman pienissä erissä, niin, että sitä vasarointia riittää mahdollisimman pitkäksi aikaa.

  Mä fantasioin aina aamuisin (koska remppaus on pakko aloittaa seitsemältä!) naapuritalon rakennusmiesten ampumisesta ilmakiväärillä tai ehkä vähän ytimekkäämmilläkin välineillä. Siellä ne patsastelee katolla röökillä, kauniina siluetteina taivasta vasten.

  Sillä aikaa käytän kuulosuojaimia. Ne päässä ei nukuta muuten kuin selällään, mutta hiljaisuus on autuasta.

  Comment by Juhana — July 20, 2008 @ 1216569047

 11. Ai nyt tämä on jo addressi! Kansanliike taitaa olla masinointia vaille valmis.

  Comment by Mikki — July 20, 2008 @ 1216593476

 12. Edellisen asuntoni seinänaapuri teki “pikku hiljaa” remonttia yli kaksi vuotta! Varsinkin poraa käytettiin siihen malliin, että ekan puolen vuoden jälkeen alkoi ihmetyttää, voiko siinä asunnossa olla enää jäljellä neliösenttiäkään seinäpintaa, mitä ei olisi porattu seulaksi. Ilmeisesti kuitenkin oli.

  Ja aina kun ehti luulla, että nyt se loppui, on ollut useamman viikon hiljaista, niin tottakai seuraavana aamuna (tai vaihtoehtoisesti sunnuntaina) se infernaalinen meteli taas jatkui.

  Comment by Anna — July 20, 2008 @ 1216594389

 13. Meillä on joku jatkanut pikku vasarointia tollaset kymmenen vuotta. Hieman sieppaa. Se auttaa, että sitä pitää tehdä usein keskellä yötä. Silleen ihan hiljaa vaan, ei tätä varmaan kukaan kuule…

  Käytin oman kesälomani seinien kunnostamiseen. Ei sitä työtä kauhean vaikeaa ollut ajoittaa keskelle päivää ja pidättäytyä illalla huhkimisesta, poislukien ihan vika päivä, että saatiin valmista (eikä loppumaalauksesta nyt kauheesti piinaa varmaan kenellekään ollut).

  Comment by Joonas — July 21, 2008 @ 1216634479

 14. Jei, täällä on just sopiva lynkkausmieliala, jotta voipi retostaa keittiöremontin aloittamisella syksyllä:) Tosin meilläpäin remontti aloitetaan ja tehdään ja lopetetaan ASAP – naapurin hermoja ei kannata rassata paria viikkoa kauempaa.

  Nämä vuosikausia päivittäin poraavat pitäisi pistää kuuntelemaan joka jumalan aamu kaksivuotiaan pianonkäsittelyä. Sehän kun taas on olevinaan suloista ja herttaista…meilläpäin eräskin piltti naapurissa on hakannut pianoa viimeiset kolme vuotta joka ainut sunnuntai 08.00 alkaen. Eikä se edelleenkään soita kuutamosonaatteja tai edes Aaronin laulelmia:)

  Comment by Birdy — July 21, 2008 @ 1216639204

 15. Mikki, se yläkerran asunto josta luulet kuulevasi meteliä on ollut jo kuukausia tyhjillään. Ei ole mitään remonttia. Tai siis on, yläkerrassasi. Anna raivon ottaa valta, silloin remontti on valmis :).

  Comment by Sami — July 22, 2008 @ 1216746610

 16. No, mielikuvitustahan tekin kaikki olette — samasta IP-osoitteesta kaikki tänne tulevat kommentit lähtevät.

  Se on salajuoni.

  Comment by Mikki — July 22, 2008 @ 1216747147

 17. Minäkin olen monesti kuvitellut että vitullista poraamista kuuluu jopa usean kerroksenkin lävitse vielä, mutta selvästi minulta puuttuu kypsyyttä arvioida tällaisia asioita. Nopeatempoinen moderni elämä ja intternet ovat minulle nämä hallusinaatiot aiheuttaneet.

  Comment by JD — July 27, 2008 @ 1217174832

 18. Ainoa remppa, joka aiheutti mulle tällaisia fiiliksiä, oli kommuuniomakotitalon aikaan naapuritontin työmaa. Joo, on se ihan loogista että vähän vanhemmat ihmiset on tottuneet heräämään aikaisemmin ja on kiva vasaroida ennen kuin päivä äityy liian kuumaksi, mutta jos jumalauta aletaan vasaroimaan joka päivä aamukuudelta ja lopetetaan yhdeksältä auringon kiertäessä työmaalle – juuri kun pitää viimeistään herätä töihin, vähemmästäkin alkaa lynkkausmieliala nousta. Perkeleen pappa.

  Comment by Janos — August 5, 2008 @ 1217938819

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.