avoin kirje postille

Thu May-23rd-2019 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Hyvä Posti Group Oyj!

Lähestyitte minua eilen tekstiviestillä. Se herätti minussa monenlaisia tuntemuksia, joita katson parhaaksi avata näin julkisen kirjeen muodossa. Joissain muissa olosuhteissa hoitaisin tämän yksityisemmin, mutta koska koen, että kyseessä on yhteiskunnallinen peruspalvelu, käsittelen asiaa avoimemmin.

Tekstiviestin sisältö on seuraava:

Osoitteeseen [KOTIOSOITTEENI], HELSINKI on tulossa lähetys [LÄHETYSTUNNUS] seuraavien päivien aikana. Jos et ole paikalla, se viedään noudettavaksi postiin [POSTIN OSOITE], HELSINKI.
Voit myös valita alla olevista vaihtoehdoista (vastaathan tänään klo 18:00 mennessä):
A: Lähetyksen voi jättää oven taakse ilman kuittausta. Valtuutan Postin kuljettajan tekemään luovutuskuittauksen omalla nimellään ilman vastaanottajan läsnäoloa.
B: Lähetyksen voi viedä automaattiin (Säilytysaika 7 vrk. Lähetys viedään automaattiin edellyttäen, että se mahtuu valittuun automaattiin.)

Mikäli et valitse toimitustapaa, toimitamme paketin normaalien toimitusehtojen mukaisesti. Valitsemaasi toimitustapaa ei ole mahdollista muuttaa tai peruuttaa jälkikäteen.

Terveisin Posti

…mitä nyt taas? Tämä on taas niitä tilanteita, etten edes tiedä, miten tätä lähtisi purkamaan. Asiakkaan kannalta tilanne on naurettava. Nostan nyt tässä esiin vaikkapa seuraavat asiat:

1) Miten ihmeessä voisin tietää, olenko silloin paikalla, jos mitään päivämäärää toimitukselle ei anneta? Mitä ylipäätänsä tarkoittaa “seuraavien päivien aikana?” Huomenna? (Ei tullut tänään.) Ylihuomenna? Ensi viikolla? No, ei ensi viikolla ainakaan tiistaina, vai? Mitäh? Sanoin, ettei ainakaan tiistaina?

2) Miksi minun olisi pitänyt tehdä päätös eilen kello 18 mennessä, kun lähetyksen seurantapalvelun mukaan paketti ei ole vielä tänäänkään edes teidän hallussanne? Miksi en voi tehdä valintaa silloin, kun tiedossa on, minä päivänä sitä pakettia aiotaan toimittaa? Ja siitä seurantapalvelusta puheen ollen, miksei tässä viestissä ole linkkiä kyseiseen seurantapalveluun, tai edes mainintaa sen olemassaolosta?

3) Miksei minulle anneta mitään tietoja siitä, mikä paketti mahtaa olla kyseessä? Jos siellä sattuisi olemaan esim. kahden kympin edestä sukkia, tai toisaalta taas kahden tonnin läppäri, se vaikuttanee siihen, miten haluan käsitellä asiaa. (En ole tilannut kumpaakaan, mutta olisin voinut.) Te ette tietenkään tiedä, mitä paketissa on sisällä, mutta oletettavasti teillä kuitenkin on lähettäjän tiedot hallussanne, josta voisin itse päätellä jotain. Jos tietoja ei poikkeuksellisesti ole, senkin voisi kertoa.

4) Miten kukaan voisi valita vaihtoehdon A ilman tietoa siitä, minä päivänä paketti tulee? Olenko valmis siihen, että paketti odottaa minua ovellani palatessani kotiin jonain tiettynä päivänä? No, ehkä! Olenko valmis siihen, että paketti odottaa oven edessä useamman päivän ajan? Tuskin. Aikatauluni eivät kuitenkaan ole joka päivä identtiset, sillä on väliä, minä päivänä se saapuu paikalle.

5) Mitä tulee vaihtoehtoon B, mihin automaattiin? En tiedä, missä lähin automaatti sijaitsee, mutta toisaalta ette myöskään kerro, mihin automaattiin se ylipäätänsä viedään, joten en voi etukäteen tietää, minne lähetys päätyy. Onko automaattiin päätyminen minulle hyvä asia vai ei? Jaa-a. Ja entä jos lähetys ei tosiaan mahdukaan valittuun automaattiin? Mitä silloin tapahtuu? Onko kyseessä silloin minun ongelmani vai teidän ongelmanne?

6) Kerrotte, että jos en valitse toimitustapaa, toimitatte paketin normaalien toimitusehtojen mukaisesti. Mitkä ovat normaalit toimitusehdot? En tiedä, minkälainen lähetys on kyseessä, ettekä te kerro sitä, joten en voi edes luntata niitä toimitusehtoja mistään. (Paketinseurannasta selvisi, että kyseessä on Priority-paketti, mutten silti oikein tiedä, mitkä ovat Priority-paketin toimitusehdot, tai miten ne vaikuttavat tähän nimenomaiseen toimitukseen.)

7) Ja pisteenä iin päällä, jos kerran teen sen valinnan, sitä ei enää voi muuttaa. Eli tässä tapauksessa, jos olisin eilen sanonut, että juu, jättäkää vaan sinne oven eteen se paketti, mutta se pakaasi tuleekin maahan vasta viikkoa myöhemmin, tai ehkä ensi kuussa, ja siinä vaiheessa omat kuvioni ovatkin yllättäen eläneet, en voi mitenkään sopia kanssanne, että hei tuota, älkääpä kuitenkaan jättäkö sitä pakettia sinne, koska olen väärässä kaupungissa/työmatkalla/sairaalassa/tekemässä jotain, joka ei itse asiassa edes teille kuulu? Oletteko nyt ihan tosissanne tämän kanssa?

Ja puhutaanpa sitten siitä seurantapalvelustanne! Tässä kuva oman pakettini tämänhetkisestä tilanteesta 23.5.2019, kello 15:31:

Mitä nämä eri vaiheet tarkoittavat? Mitään tekstikuvausta ei ole tarjolla, enkä itse asiassa osaa näistä symboleista päätellä, missä mennään. Ensimmäinen symboli luultavasti tarkoittaa, että paketti on otettu asiakkaalta kuljetukseen. Toinen symboli tarkoittaa… jotain? Oikeasti en tiedä, mitä mystinen käyrä paketin päällä tarkoittaa, enkä tiedä, miksi se on minulle oleellista informaatiota. Ehkä se on otettu jotenkin käsittelyyn? Kolmannessa kuvassa on pakettiauto, joten oletettavasti se tarkoittaa, että paketti on kuljetuksessa. (Joissain muissa palveluissa olen nähnyt lentokonesymbolin kertomassa, että nyt paketti kulkee maailmalla, paku taas antaa ymmärtää, että nyt se on jakelussa. Näin kansainvälisten pakettien kohdalla siinä on eittämättä tietty logiikka.) Neljäs symboli on selvästi postin rakennus, joten silloin paketti on… saapunut postille? Ja viides varmaankin tarkoittaa, että se on luovutettu vastaanottajalle. Ehkä. Ilman tekstiä en voi kuin arvailla.

Tämän alla on vähän tarkempi kuvaus lähetykseen liittyvistä tapahtumista, mutta niissäkään ei ole mitään kovin selkeää tietoa:

Siellä mm. mainitaan, että lähetys on lähtenyt lähtömaasta, mutta sellaista yksityiskohtaa kuin mikä maa on kyseessä ei kerrota. Mikä paketti tämä on? Tuleeko se EU-maasta vai Kiinasta, vaiko ehkä Yhdysvalloista? En jaksa uskoa, etteikö teillä olisi tätä tietoa, mutta minulle asti se ei välity. En rehellisesti tiedä, mikä paketti tämä on; olen vuosien varrella tukenut kaikenlaisia Kickstartereita ja muutenkin paketteja tulee sen verran usein, etten osaa mitenkään päätellä 2,01 kilon painon perustella, mistä tässä on kyse.

Ja puhutaanpa itse asiassa vielä vähän siitä kuljetusajasta ylipäätänsä! Kuten mainitsin, onnistuin selvittämään, että tämä on Priority-paketti. En tiedä, mitä se tarkoittaa jostain muusta maasta lähetettynä, mutta omien sivujenne mukaan Priority-paketeilla on Suomesta lähetettynä seuraavanlaiset kuljetusajat: “Kuljetukset pohjoismaihin 3–5, muualle Eurooppaan 3–7 ja muualle maailmaan 6–14 työpäivässä.” Oolrait, palataan tähän kohta.

Hauskana yksityiskohtana huomaan myös, että oman järjestelmänne mukaan olette lähestyneet minua eilen kello 13:52, ja aikaa vastauksen jättämiseen on ollut kello 18 asti. Toisin sanoen, minulla oli aikaa piirun päälle neljä tuntia yrittää selvittää, mikä aikatauluni mahtaa olla “seuraavina päivinä”, jos haluan vaikuttaa paketin toimitukseen jotenkin. Kaikin puolin kohtuullista, ei kai sitä nyt kukaan voi olla kokonaista neljää tuntia kiinni jossain niin, ettei tekstareita tarkasta. Ja tänäänhän sitä tietoa ei mitenkään voi enää ottaa vastaan, kun pakettikaan ei vielä ole edes saapunut Suomeen, kyllähän sen maalaisjärkikin kertoo.

En vieläkään tiedä, mistä tämä paketti on minulle lähetetty, mutta siis kun sanotte “seuraavina päivinä”, päättelen tästä, että se voi tarkoittaa tuon Priority-paketin kuvauksen mukaan mitä tahansa kolmesta neljääntoista päivään. Minun pitäisi siis tuon neljän tunnin ikkunan aikana päättää, miten aion ottaa vastaan paketin joskus, ehkä jopa 14 päivän päästä?

Mites, onko teillä joku vastaava taho katsellut tätä järjestelyä, nyökännyt itsekseen ja sanonut, “kyllä, tämä on kyllä oikein hyvä näin”, vai onko kyseessä ollut enemmänkin semmoinen “juu no ihassama, tällä mennään”-hetki? Pitäisikö tätä kokonaisuutta vähän funtsia vielä?

Kuten tuosta järjestelmän lokiin jääneestä merkinnästä näkyy, otitte tosiaan minuun yhteyttä myös sähköpostitse. Se viesti kuului seuraavasti:

Osoitteeseen [KOTIOSOITTEENI], HELSINKI on tulossa lähetys [LÄHETYSTUNNUS] seuraavien päivien aikana (arkisin klo 8:00 – 16:00).
Jos et ole paikalla, se viedään noudettavaksi postiin [POSTIN OSOITE], HELSINKI

Jos haluat muuttaa toimitustapaa, pääset vaihtoehtoihin tästä:
https://isms.fi/a/3W2sXWv (vastaus tänään klo 18:00 mennessä).

Tästä selviää yksi tieto, jota ei tekstiviestistä tai muuten Postin sivuilta selvinnyt: toimitusaika on lähtökohtaisesti kello 8-16. Voisiko aikaan jotenkin vaikuttaa? Voisiko sopia, että josko iltasella töiden jälkeen toisitte sen? Ilmeisesti ei. Ollaan vaan kiltisti kotona täydet kahdeksan tuntia silloin toimituspäivänä, ei turhaan mennä mihinkään työpaikoille kallisarvoista odotusaikaa hukkaamaan. Ja arvaan, että jos siellä on alkanut pahasti pypyttämään ja pitää pöntölle istua pahanaikaisesti juuri silloin kun se lähetys vihdoin saapuu, ovikelloahan soitetaan kerran ja sitten poistutaan pikaisesti, puhelinyhteyttä ei edes kokeilla, ja jos sen missaat, sinne meni sekin mahdollisuus. Kotonahan ei suinkaan olla tekemässä mitään muuta, vaan siellä päivystetään, että milloin joku sen paketin suvaitsee tuoda.

En tiedä, mihin tuo linkki vie, sillä nyt siellä on vain sivu, jossa lukee “vastausaika on päättynyt.” Haluaisin ajatella, että siellä näkyisi esim. paketin seurantatiedot, mutten luota siihen, että näin on.

Kysymys kuuluukin, ilman minkäänlaista naureskelua: miten meni noin niin kuin omasta mielestä? Onko tämä nyt parasta palvelua, johon teillä kyetään? Onko tämä nyt se kokemus, joka asiakkaalla pitäisi olla? Tai siis… mietittekö te oikeasti koskaan, minkälainen se asiakkaan kokemus ylipäätänsä oikein on?

Tai itse vedän tuon viimeisen kysymyksen pois, koska takuulla mietitte, ainakin teoriassa. En jaksa kuvitella, etteikö Postin kaltaisessa organisaatiossa olisi jatkuvasti kaikenlaisia hankkeita selvittää asiakastyytyväisyyttä, kartoittaa palveluiden toimivuutta, ja niin pois päin, luultavasti niin tiukalla frekvenssillä, että henkilökunta hajoilee asian johdosta, koska niinhän nämä asiat yleensä toimivat.

Näin ollen oleellisempi kysymys on: kuunteletteko te koskaan ketään? Miksi tämä on vuodesta toiseen tällaista pelleilyä? En jaksa uskoa, että organisaationne olisi oikeasti tästä kaikesta täysin pihalla, siellä on takuulla vaikka kuinka paljon niitä, jotka taistelevat tuulimyllyjä vastaan ja yrittävät saada hommat toimimaan. Entä jos vaihteeksi kuuntelisitte sitä väkeä, tai ylipäätänsä yrittäisitte oikeasti vähän funtsia, mikä on kätevää ja kohtuullista, ja mikä ei.

Ymmärrän, että tähän kaikkeen liittyy paljon liikkuvia osia ja melkoisia logistisia haasteita, mutta en oikein suostu hyväksymään, että oikeasti ei nyt vaan voida tehdä mitään tätä paremmin, koska “sitoudu ottamaan lähetys vastaan tietyllä tavalla päivänä, jota emme kuitenkaan kerro sinulle” ei ole edes keskinkertaista toimintaa. Se on yksinkertaisesti absurdia. Siis… nyt puhutaan ihan asiakaspalvelun perusteista.

Entäs jos vaan jotenkin niin kuin skarppaisitte?

Yst. terv.,
Mikko Rautalahti


8 Comments

 1. Ei herranjesta. Posti toimittaa! – Kai tämä kirjoitus nyt meni myös heidän asiakaspalveluun tai vastaavaan .. johonkin (ehkä automaattiin, säilytysaika 7 vrk)?

  Comment by Ana — May 23, 2019 @ 1558639726

 2. wittu mee terapiasta hakeen apua jos tuosta syntyy 5 sivun itku-parkuvuodatus

  Comment by huhuhh — May 23, 2019 @ 1558647234

 3. Hahhahhaa! Mulle kävi tismalleen samoin muutama viikko sitten. Siitä sai muuten useammalle keskustelulle sisältöä kun sillai huvittuneesti retosteli asiaa.

  Ehkä ne vaan just halus tuottaa semmoista leppoisaa hauskuutta asiakkaiden arkeen?

  Comment by Janne — May 23, 2019 @ 1558651155

 4. Mä sain vähän aikaa sitten vastaavan ja valitsin toimituksen pakettiautomaattiin (lähikaupassani on sellainen, arvasin että sitä ne varmaan tarkoittavat).

  Eräänä päivänä postikuski vaan soitti aamupäivällä summeria ja kun satuin olemaan kotona, toimitti paketin kotiini…

  Mites nyt meni?

  Comment by Taneli Pirinen — May 24, 2019 @ 1558695227

 5. Hei Mikko!

  Kiitos viestistäsi ja palautteestasi. Ja eritoten kehitysehdotuksistasi. Vastaan sinulle sillä tarkkuudella, kuin vain osaan. Ja muilta osin vien palautteesi kehitystoiveena eteenpäin.

  Eli ensin niihin seikkoihin, joista osaan kertoa vähän tarkemmin.
  Kyselyn vastausaika vaihtelee 1-2 h välillä. Syy vastausajan lyhyyteen on se, että Posti pystyy tällä hetkellä tarjoamaan muutosmahdollisuutta vain siinä tapauksessa, että paketti ei ole vielä lajittelussa. Osa lähettävistä asiakkaistamme tuo meille kuljetettavaksi paketin hyvinkin nopeasti, vain muutamien tuntien kuluessa kortin muodostamisesta, kun taas osalta asiakkaista taas menee useampi päivä pakettien meille tuomiseen. Kehitämme tätäkin prosessia ja pyrimme tuomaan tulevaisuudessa enemmän joustoa vastausaikaan.

  Kuten siis huomaat, tämä tiettyjen kotiinkuljetettavien pakettien lisäominaisuus perustuu hyvin pitkälle automaatiotoimintoihin. Pähkinän kuoressa; Meiltä on siis ostettu Posti Express paketti kotiinkuljetuksella.Se sisältää toimituksen osoitteeseen klo. 16:00 mennessä ilman etukäteistä sopimista tarkemmasta toimitusajasta vastaanottajan kanssa. Ja sitten myös tietysti saapumisilmoituksen ja tietyn säilytysajan Postissa toimituksen epäonnistuessa. Lähettäjien valittavissa on siis myös sellaisia lähetyslajeja, jotka vastaavat odotuksiasi paremmin kirjoituksesi perusteella (iltatoimitukset mukaan lukien) . Tämä etukäteinen kysely on Postin tarjoama bonus, josta ei veloiteta lähettäjää eikä vastaanottajaa. Mutta emme myöskään pysty siihen muutoksia tekemään, ellei viestiin olla voitu syystä tai toisesta odotetusti vastata ja näin ollen vaihtoehtoista toimitustapaa lukita.

  Mitä tulee viestin sisältöön, sitä rajoittaa eniten teksiviestien rajattu merkkimäärä. Voimme kuitenkin miettiä sanavalintoja ja sisällön muotoilua, jotta saisimme viestiin mahdollisimman paljon asiakkaiden toivomia asioita. Kuten esimerkiksi sen lähettäjätiedon. Kiitän myös kehitystoiveista seurannan ominaisuuksiin liittyen. Kysyit viestissäsi, että miten meidän mielestämme palvelumme sujui. Vastaisin tähän, että yritystä löytyi mutta kehitettävää on vielä. Toivon myös todella, että palvelumme kohtaisi odotuksesi paremmin jatkossa. Lupaamme tehdä kovasti töitä sen eteen, että näin tapahtuisi mahdollisimman pian.

  /Maija, Postin Asiakaspalvelu

  Comment by Maija/ Postin asiakaspalvelu — May 24, 2019 @ 1558699101

 6. Mitä ihmettä? Ruhtinaalliset neljä tuntia aikaa vastata kyselyyn? Itse sain tekstiviestin klo 16, ja aikaa vastaamiseen oli klo 17:een asti. Koska olin käymässä asioilla kaupungissa, en edes huomannut tekstiviestin saapumista, vaan luin sen ehdittyäni kotiin klo 17:30. Siellä sitten odotti myös sähköpostina sama asia.
  Muuten sisältö oli sama, aikataulu olisi pitänyt lyödä lukkoon sillä sekunnilla, kun paketti lähti Italiasta liikkeelle ilman, että se oli ehtinyt edes Suomen aluevesirajojen sisälle vielä.

  Comment by GNiko — May 24, 2019 @ 1558726134

 7. Hei Maija!

  Kiitos vastauksesta, arvostan sitä, että viitsitte käyttää tähän aikaa.

  Valitettavasti minun on kuitenkin pakko sanoa, ettei tämä nyt oikein vakuuta. Ei kukaan ulkomailla toimiva lähettäjä ensinnäkään osta erikseen mitään Postin palvelua, siellä ostetaan joku paikallisen toimijan lähetysmuoto, joka sitten Postin päässä jonkin lähettäjälle (ja minulle) näkymättömän prosessin seurauksena konvertoidaan joksikin Postin jakelumuodoksi. Siis pitää varmasti paikkansa, että jos tilaa kalliimman palvelun, saa parempaa palvelua, mutta kyse ei nyt ole edes siitä, vaan siitä, onko se tällä hetkellä käytössä oleva palvelu järkevää tai kohtuullista.

  Kerrot, että syy vastausajan lyhyyteen on, että “Posti pystyy tällä hetkellä tarjoamaan muutosmahdollisuutta vain siinä tapauksessa, että paketti ei ole vielä lajittelussa”, ettekä voi tietää etukäteen, kuinka pitkään kestää, että paketti saapuu lajitteluun.

  En suoraan sanoen täysin ymmärrä, mitä tämä varsinaisesti tarkoittaa, eikä näin asiakkaana ole mitenkään selkeää, miksi näin on. Jos nyt katsotaan tätä omaa tapaustani: paketin seurannan perusteella lähetys on otettu kuljetettavaksi (jossain ulkomailla) 21.5., tekstiviesti minulle on lähtenyt 22.5. klo 13:24, ja lähetys on nyt saapunut kohdemaahan ja lajiteltu 24.5 klo 15:25, yli 48 tuntia sen jälkeen, kun tekstiviesti lähetettiin. Toisin sanoen muutosmahdollisuus pantiin kiinni lähes kaksi vuorokautta ennen kuin paketti saapui lajitteluun.

  Ymmärrän, että lajittelun jälkeen ette voi enää tarjota muutosmahdollisuutta, mutta minulle ei ole selkeää, miksi tarjoatte minulle neljä tunnin ikkunan sen tekemiseen, vaikka todellisuudessa aikaa tekstiviestin lähettämisen ja lähetyksen lajitteluun saapumisen välillä on vielä lähes kaksi vuorokautta sen jälkeen. (Onko tämä asia, joka ratkeaisi, jos palvelusta olisi maksettu enemmän?)

  Voin kuitenkin vähän spekuloida. Oletan, että osa tätä kuviota on, että ettette voi tietää etukäteen, kuinka kauan kestää, että paketti saapuu lajitteluun — se voi kestää vain tunteja, jos kyseessä on kotimainen paketti, tai se voi kestää päiviä, jos kyseessä on ulkomainen paketti, ja ehkäpä asiakkaalle annettu vastausaika on suunniteltu niin, että se toimii riippumatta siitä, mistä paketti tulee. Luultavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että voitte tietää, mikä jakelupäivä on vasta sen jälkeen, kun paketti saapuu lajitteluun, koska vasta lajittelussa tiedätte, mitä kuljetuksia tullaan seuraavaksi tekemään. Ymmärrän, että jos tässä vaiheessa aletaan kyselemään asiakkailta jakelutoiveita, se on aikataulullisesti hankalaa. Jos homma tosiaan toimii suunnilleen näin, ymmärrän järjestelmätasolla, miksi näin on tehty, mutta ymmärrän myös, että silloin järjestelmää suunnitellessa asiakaslähtöisyys ei ole ollut prioriteettilistan kärjessä.

  Ylipäätänsä tämä ei ole sellainen asia, jolle ei vain voi mitään. Kyllä voi, jos vaan halutaan voida. On totta, että se vaatii panostusta, ja toisaalta on myös totta, että tulee vastaan raja sille, kuinka paljon panostusta palvelulta voi kohtuudella vaatia. Ei esimerkiksi olisi kohtuullista olettaa, että jos lähetyksen kuljettaja soittaa ovikelloa, eikä kukaan vastaa, kuljettaja odottaa paikalla, että asiakas saapuu paikalle, meni siinä sitten miten pitkään tahansa — se olisi tietenkin äärimmäisen hyvää palvelua, mutta on selvää, ettei sellaista voi odottaa palveluntarjoajalta.

  Tässä tilanteessa ei kuitenkaan ole kyse kohtuuttomista odotuksista. Näin asiakkaan vinkkelistä katsottuna se, että palvelu vaatii asiakasta sitoutumaan toimimaan tietyllä tavalla ajankohtana, jota ei kerrota etukäteen on yksinkertaisesti absurdia. Epäilemättä on olemassa kaikenlaisia syitä sille, miksi homma toimii näin, mutta se niiden syiden olemassaolo ei mitenkään poista sitä absurdiutta tai paranna asiakkaan palvelukokemusta, eikä se, että tätä yritetään markkinoida jonkinlaisena ilmaisena bonuspalveluna varsinaisesti auta.

  Comment by Mikko Rautalahti — May 25, 2019 @ 1558792272

 8. Suomen Posti huomioi näköjään tämän kritiikin ja päätti sitten heti toimia niin, ettei kenenkään tarvitse enää nillittää tekstiviesteistä. Tosin tämä toteutettiin niin, ettei paketista ilmoitettu ollenkaan ja vielä erikseen kysyttäessä todettiin, ettei “noilla nimi ja osoite tiedoilla” ole mitään pakettia.

  Niinpä se paketti kuukauden reissattuaan palasi takaisin tänne Japaniin tarralla “Ei noudettu”.

  Comment by mekkuli — June 3, 2019 @ 1559549738

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.