avoin kirje opetushallitukselle

Sun Nov-18th-2007 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Hyvä opetushallitus,

Olette hysteerisiä ja naurettavia. Lopettakaa oitis, aiheuttamanne myötähäpeän määrä ylittää kaikki kohtuuden rajat.

Rakkain terveisin,

Mikko Rautalahti


6 Comments

 1. […] Täältä. Kirjoitti Paha Kani – Käy kotisivuilla […]

  Pingback by MBC Blog: Uphold the catastrophe. — November 18, 2007 @ 1195420758

 2. Sano mulle Mikki että tää on vitsi… Siis Platonin opiskelun estämällä ne dorkat luuserit saadaankin kuriin! Tottakai. Miksen itse tätä keksinyt. Jumalauta miksei KUKAAN voi olla sitä mieltä että joka jannu on ihan itse vastuussa teoistaan.

  Comment by Dragon — November 19, 2007 @ 1195440733

 3. Onko joku estämässä Platonin opiskelun? Luettiinko me sama artikkeli?

  Comment by Posteriöörimarsalkka — November 21, 2007 @ 1195638149

 4. Jos työ lukisitta sen Hesarin artikkelin kokonaan (ei oo pitkä) ja käyttäisittä hiukkasen alkeellistakaan mediakritiikkiä niin oivaltaisitte että 1) kukaan ei ole aikeissa estää Platonin lukemista, 2) Opetushallituksen tehtävä on, nyt ja yleensä, keskustella opettajien kanssa siitä miten oppiaineita opetetaan lukion yleissivistävän kasvatustehtävän mukaisesti, eikä tässä ole mitään outoa – yleensäkään kenenkään filosofin kritiikitön ihannointi ei kuulu filosofia-oppiaineen tavoitteisiin, 3) että Hesari ja Jyrki Räikkä nyt vaan on halunneet tehdä raflaavan jutun, jossa on hakemalla haettu jotain linkkiä filosofian ja Jokelan välille, mutta jutun lukemalla kuitenkin käy helposti ilmi ettei asiassa ole yhtään mitään takana, ja 4) ettei ole mitään outoa siinä että Platonia verrataan Hitleriin, niin on tehnyt Karl Popperkin kirjassaan Open society and its enemies, jos nyt muistan tuon otsikon oikein. Filosofiassa esitetään usein raflaavia vertauksia. Ja kyllähän Platon nyt hei oikeesti esitti aika heviä totalitarismia, varsinkin kun siihen aikaan Ateenassa oli vielä demokratia tuoreessa muistissa.

  Eli joo, jos tässä koko asiassa olisi mitään perää, olisin samaa mieltä että on syytä hätääntyä. Mutta kyllä filosofien ammattikunnalle voisi sen verran crediä antaa ettei usko ihan jokaista raflaavaa otsikkoa. Me ollaan nimenomaan vapaan ja argumentoivan ajattelun puolustajia, ei kirjanpolttajia.

  Muuten olen sitä mieltä että Hesarin lukeminen huolimattomasti on vielä vaarallisempaa kuin Nietzschen tai Platonin konsanaan.

  Comment by Antti L — November 23, 2007 @ 1195835405

 5. Ei tässä nyt taida kukaan ihan kauheesti hätääntyä, mutta tuskin on kauhean perustelematonta sanoa, että tyhmä lausunto on tyhmä. Etenkään tässä ei ole kyse ole siitä, oliko Platon ikävä ihminen vai ei, vaan siitä, missä vaiheessa annetaan mitäkin lausuntoja.

  Toki jos on niin, että tämä lausunto ei mitenkään liity Jokelan tapahtumiin ja/tai on muuten täysin keksitty, otettu pahasti irti asiayhteydestä tai muuten urpo, journalistinen etiikka on heittänyt häränpyllyä. Tällöin oletan, että opetushallituksessa filosofian opetuksen kehittämisestä vastaava opetusneuvos Pekka Elo on jo tuonut asian Julkisen sanan neuvoston tietoon. Jos näin ei ole tapahtunut, aion rohkeasti olettaa, että tämä keskustelu siitä, miten Platonia opetetaan on tosiaan aloitettu Jokelan tapauksen innoittamana ja Elo on antanut lausuntonsa samasta aiheesta ihan tarkoituksella.

  Jos näin on, ping! Hysteerisyyden ja naurettavuuden kriteerit on onnistuneesti täytetty.

  Comment by Mikki — November 23, 2007 @ 1195836742

 6. No joo, siitä olen kyllä samaa mieltä että Pekka Elo on päästänyt suustaan sammakon. Se on ihan selvää, ja häntä hiukan henkilökohtaisesti tuntevana olen pikkuisen hämmentynyt siitä. Mutta juuri siksi kun hänet tunnen, minun on vaikea kuvitella että hän on kommenttiaan oikeasti tarkoittanut sillä tavalla kuin se on jutussa tullut esiin. Yritin tässä vaan vähän lyödä öljyä laineille, että vaikka kommentti on naurettava, sen ei tarvitse olla huolestuttava.

  Comment by Antti L — November 23, 2007 @ 1195857781

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.