attribuutiovirhe

Thu Oct-22nd-2015 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) on näemmä vielä käyttänyt hyväkseen viimeiset tilaisuudet itkeä tasa-arvoisesta avioliittolaista. Se kun nyt vaan tulee sieltä, vaikka kuinka ihmisperseet haluaisivat, ettei tule. Ja sitä varten tarvitaan vielä muitakin lakimuutoksia, ettei kaikki mene ihan reisille. Inttämisen perusteluina ei nyt kuitenkaan tällä kertaa ole vain se perinteinen lätinä, joka voidaan tiivistää muotoon “maailmankuvani on ahdas ja ahdistava, vieraat jutut pelottavat, ja sitä paitsi asia ei koske minua henkilökohtaisesti”, vaan Niikko kaivaa esiin vahvat uskonnolliset argumentit.

Niikon mukaan ministerit ja kansanedustajat ovat saaneet tehtävänsä Jumalalta.

“Erityisesti vetoan meidän pää- ja ulkoministeriin. Pääministeri Sipilä. Ulkoministeri Soini. Olette molemmat tunnustavia kristittyjä, ja tiedostatte aivan varmasti, että Jumala on korottanut teidät tähän tehtävään juuri tätä aikaa varten. Missä on teidän jumalanpelkonne?”

Voi Mika, sinä höpönassujen höpönassu, sinä olet saanut tehtäväsi äänestäjiltä. Sinun tapauksessasi se mandaatti on toki tullut ihan vitun hönöiltä äänestäjiltä — siis ihan hirveiltä paisteilta, mutta kuitenkin äänestäjiltä. Ei se ollut mikään kaikkivoipa taivaan ukkeli, joka päätti, että kylläpä tekisi muuten eetvarttia saada eduskuntaan joku semmoinen tyyppi, jonka pienen pään prosessointikapasiteetti ei riitä sellaisten eittämättä haastavien tilanteiden käsittelyyn kuin “sedät menevät naimisiin”, “taksikuskini on väärän värinen”, tai “onko silleen yleisesti ottaen about jees varastaa auto ja ajaa sillä suojatietä ylittävän naisen yli”. Kyllä sinut sinne halusivat ihan tavalliset ihmiset. Et sinä horise näitä juttuja millään jumalaisen auktoriteetin voimalla, vaikka jostain syystä ilmeisesti kuvitteletkin näin tekeväsi.

Jos nyt kuitenkin leikitään, että lätinöissäsi on jotain järkeä, kerropa, miten tämä koko kuvio oikein toimii? Mites kaikki ne kansanedustajat, jotka ovat sitä mieltä, että tasa-arvoinen avioliittolaki on kiva juttu, miten ne pääsivät kansanedustajiksi? Tapahtuiko sekin Jumalan korotuksen avulla? Miksi Jumala on päästänyt kansanedustajiksi tyyppejä, jotka ovat sitä mieltä, että tasa-arvoinen avioituminen on hyvä idea? Vai tapahtuiko se Jumalan tahdon vastaisesti? Vähän kiusallista, jos näin on käynyt. Herää kysymys, onko Kaikkivaltiaan pätevyys ihan kohdallaan: jos Jumala ei kykene fiksaamaan edes yhden kusisen takapajulan vaaleja haluamaansa muotoon, mihin se kykenee?

Ja kun me nyt näitä asioita yhdessä tutkiskellaan sydämissämme ja pohditaan, miksi Jumala on valmis panostamaan tähän Suomen hallituksen kokoonpanoon niin paljon, että ihan erikseen henkilökohtaisesti järkkäilee SS-miehet ministereiksi, melkein tekisi mieli samalla vaivalla äimistellä, että olisiko sitä hyvää proaktiivista otetta maallisiin asioihin voinut löytyä vaikkapa sen verran, että esimerkiksi olisi estänyt Breivikiä murhaamasta kaikkia niitä ihmisiä tai vähän puuttunut Josef Fritzlin reippailupuuhiin. (Meinasin heittää vielä yhtenä esimerkkinä Afrikassa HIV-tartunnan saaneet lapset, joiden tilanne näin maallikon pohdinnan perusteella tuntuu aika epäoikeudenmukaiselta jutulta, mutten sitten viittinyt, koska puolueesi vankkaan linjaan tutustuneena tiedän, että eihän Jumala nyt niistä… siis… tiedäthän… niistä etni– tai siis, no, semmoisista… nokylsätiiät.)

Nooooo. Hei. Vitsi vaan. Tää oli vähän epparia multa, tiedän. Eihän teidän ruokakunnassanne tämmöisiä mietitä, sitä voisi vaikka joutua jotenkin kyseenalaistamaan jotain joskus tai vilkuilla ihan oikeasti peilistä, että minkäslainen kunnon kultaisen käskyn noudattaja sieltä kurkkii vastaan, eikä semmoista nyt vaan kerkiä kun on näitä jumalanpelkoja ja mamuja ja semmoisia kalenterin täydeltä.


1 Comment

  1. Kihihihihihi :D

    Hyvä Mikkis. :D

    Comment by Skiriki — October 25, 2015 @ 1445756774

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.