apua me kuollaan kaikki

Wed Feb-20th-2008 // Filed under: Spam Patrol,Täällä Pohjantähden alla

Näin kertoo spämmi, jonka epäilen olevan tavallista nokkelampi viruksenlähetysjekku, otsikolla “Uutinen Suomen ydinsaastumisesta”. Minulle sen lähetti “Susan Lara”; ystävilleni sen lähettivät ainakin “Cheryl Maloney”, “Rae Schmitz”, “Gordon Hess”, “Demetrius Chan” ja “Omar Holliday”. (Demetrius Chan olisi loistava James Bond -pahiksen nimi.) Kaikin puolin luotettavia lähteitä, siis!

Enivei, kamalia uutisia maailmalta, kukaan meistä ei pääse täältä hengissä ulos:

Internetin keskustelupalstoilla kirjoitettiin suuresta räjähdyksestä Suomen ydinvoimalassa Mikkelin tienoilla, joka silminnäkijöiden mukaan on tapahtunut klo 15.

Muun muuassa eräs kaupungin asukas ehti soittaa sukulaisilleen ja sanoi että kaupungissa katketaan puhelinlinjat estääkseen ihmisiä soittamasta muille. Hän väittää että ydinvoimalassa tapahtunut räjähdys oli hyvin voimakas.

Nyt radioaktiivinen pilvi on liikkumassa. Nämä tiedot on vahvistettu hallituksen yksityiskeskustelujen perusteella. Sitäpaitsi paikalliset asukkaat lataavat blogiinsa räjähdyksen seurauksia ja uhrien ruumiita käsitteleviä valokuvia.

Blogi: [geocities-osoite poistettu]

Se, ettei Mikkelin lähellä ole oikeasti ydinvoimalaa ei tietenkään vaikuta asiaan mitenkään. Kyseisellä sivulla on muka joku flashkilke tai muu vastaava, jonka näkemiseen pitää ladata iPIX-install_fi.exe-niminen tiedosto. (IPIX on synsteemi, jonka avulla voidaan tehdä 360 asteen kuvia.) Jätin lataamatta.

Sikäli kun kyseessä todellakin on tavallista nokkelampi viruksenlevitysyritys eikä esimerkiksi ns. goatseylläri, epäilen tämän olevan suhteellisen tehokas tempaus. Sähköpostin ääressä istuva keskivertourpo ei valitettavasti taida olla kauhean kriittinen tällaisten asioiden suhteen, kuten esimerkiksi naurettavan rikkinäisellä suomen kielellä kirjoitetut hiljattaiset pankkikusetusviestit meille näyttivät.


7 Comments

 1. Haittaojelmaahan tuon linkin takaa yritetään koneelle tyrkyttää. Aika huonosti tunnistuu vielä eri torjuntasovelluksillakin tällä hetkellä ko pöpö. F-Secure nappaa nimellä Suspicious:W32/Malware!Gemini

  Comment by Tuomas Kaijanen — February 20, 2008 @ 1203512157

 2. Minulle kyseisen viestin lähetti “Jamie Brown”.

  Todellisuudessa Mikkelissä sijaitseva energialaitos on huomattavasti harmittomampaa laatua. Etelä-Savon Energia on Mikkelin kaupungin omistama energiayhtiö, jonka suurin polttoaineiden ryhmä on puupohjaiset polttoaineet. Energiaa tuotetaan muun muassa metsähakkeesta, puupurusta ja -kuoresta sekä turpeesta. Heh…

  Comment by Anna — February 20, 2008 @ 1203512520

 3. Mä sain kolme tuollaista tänään eri henkilöiltä muka. Mielenkiintoista on myös se, että Mikkelin ydinvoimalaitos räjähti viestin mukaan klo 15 ja viesti oli lähetetty klo 11.

  Comment by Giga — February 20, 2008 @ 1203514070

 4. No mutta Giga hyvä, siksipä siinä ei kerrottu, minä päivänä se tapahtui. =)

  Kampanja selvästi jatkuu, sillä hetki sitten sain lisää samaa kamaa, mutta tällä kertaa otsikolla “Etsin rakastajaa”:

  Moi. Nimeni on Tatjana. Olen opiskelija ja tulin Suomeen opiskelemaan. Etsin ystävää ja seksikumppania. Tarvitsen vain hyvän miehen joka on kunnollinen, luotettava ja älykäs. Antakaa minun tietää jos haluatte tavata kanssani. Edes jos tulette minulle vain hyväksi ystäväksi.

  Voitte katsoa valokuviani kotisivullani osoitteella [no en kai mä nyt jaa näin hottii shittii teidän kanssanne, urpot, Tatjana on mun, MUN, perkele!]

  Huomioidaan vain vakavat tarjoukset. Kiitos.

  Lähettäjänä oli aika hottikselta kuulostava “Armand Mejia”, joka varmasti natsaa hyvin yhteen tuon Tatjanan kanssa.

  Aika hyvät anglismit lauserakenteissa, mutta melko hyvää suomea joka tapauksessa, etenkin verrattuna niihin säälittäviin pankkikusetusläpysköihin. Siihenkin lankaan meni silti useampi kuin yksi.

  Comment by Mikki — February 20, 2008 @ 1203515193

 5. Lorene Tran ja Janelle Friend etsivät kaveria ja Lucio Burt etsii rakastajaa. Ydinsaatumisesta kertovat Reed, Darius, Nickolas ja Lyle.

  Digitoday uutisoi suomenkielisestä ydinsaaste spämmistä ja heti alkoikin tippua tuota Tatjana-tarinaa..

  Comment by Al — February 20, 2008 @ 1203515585

 6. Minulle ydinsaastumisesta tiedotti “Olen Bush”.

  Comment by Tuuli — February 20, 2008 @ 1203534181

 7. Hehee, huvittaisi nyt kuulla noita Säteilyturvakeskuksen kahvipöytäkeskusteluja, pitääkin mennä katsomaan ovatko antaneet virallisia tiedotteita aiheesta…eivät ole. Bore.

  Comment by hdcanis — February 22, 2008 @ 1203685942

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.