taas ne sedät puhuvat omiaan

Fri Jan-19th-2007 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Vilkaistaanpa pitkästä aikaa vähän vihollista! Uuden vuoden kunniaksi Nokia Missiolla on toki tarjolla ihan uutta toimintaa voitelun ja ylistyksen merkeissä.

Esimerkiksi vanha suosikkini Nuorten sotakoulu on olemassa tänäkin vuonna. Se on hyvä, koska juuri sotakoulutusta maailmassa kaivataankin. Ja verkkokauppahan on pyörinyt jo pitkään — minunkin sähköpostilaatikkooni on tullut vähän väliä kehoituksia ostaa jotain kivaa krääsää kotiin. Eihän Jumala ilmaiseksi toimi. Ensi vilkaisulla kuitenkin vaikuttaa kurjasti siltä, että Nokia Missio on vaipunut nettikauppansa avattuaan masentavan passiiviseen rahastuspuuhaan. Missä ovat kaikki sekopäiset lausunnot? Missä ovat kiihkeät voitelut? Edes vieraskirjasta ei tunnut löytyvän mitään virkistävää vaahtoamista. Masentaa.

Mutta hoi! Hätä pois. Löytyyhän niitä, kun ottaa silmän käteen ja katsoo! Esimerkiksi aina yhtä mahtava Missiolehti tarjoaa tiukkaa asiaa laadusta tinkimättä, sillä sivulta kuusi saamme lukea päätoimittaja Markku Koiviston ja toimituspäällikkö Markus Korhosen lähetysmatkoista Intiaan, Nepaliin ja Thaimaahan. Ja siellähän sattuu ja tapahtuu, pakanoiden mailla kun ollaan:

Yksi matkan puhuttelevimmista hetkistä oli vierailu hindujen kolmanneksi pyhimpään paikkaan: Pashupati temppelin alueelle. Saavuimme paikalle illalla pimeän aikaan. Oppaanamme ollut suomalainen totesi: ”Tämä on paikka, jossa saatana asuu”. Jokin aika sitten hän oli vieraillut samalla paikalla savosta kotoisin olevan sukulaisensa kanssa. Järkytys oli ollut suuri, kun he olivat temppelin alueella kohdanneet nk. pyhän miehen. Demonit olivat alkaneet puhua tämän hindulaisen suulla savoa: “Hyvvee päevvee!”

Intiassa vastaan tuli mies, jonka suulla puhuivat demonit. Ja nämä demonit puhuivat savoa.

Savoa.

Kas kun eivät samalla kyselleet, mitä kuuluu Lentävälle kalakukolle. Ja tämäkö on nyt sitten malliesimerkki siitä, miten kamalia demonit ovat? Ne osaavat puhua suomea savon murteella? Minkä vuoksi tämä on paha asia, kun kielillä puhuminen kuitenkin kuuluu ilmeisen usein Koiviston katraan repertuaariin? (Ei silti, ottaen huomioon, että kielillä puhuminen on ääliömäistä jokellusta ja siansaksaa, ehkä ongelma piileekin juuri siinä, että demonit saavat jotain aikaankin. Vituttaahan se uskon miestä, kun itse ei saa glossolaloitua edes mitään “nimeni on Markku, en osaa kuin suomea ja ahtisaarienglantia” -tason änkytystä, ja demonit puolestaan suunnilleen kaivavat sujuvasti esiin lupsakkoja anekdootteja Kuopion torilla sattuneista kömmellyksistä.)

Joka tapauksessa tämä on malliesimerkki siitä, kuinka vahvalla pohjalla näiden sankareiden todistukset ovat: artikkelissa kerrotaan, että nimeltä mainitsematon henkilö oli ollut savolaiskaverinsa kanssa paikalla, kun joku oli väitetysti tullut sanomaan joitakin sanoja, joiden uskotaan olevan olleen “hyvvee päevvee”. Heti kuitenkin tiedetään, että kyseessä on demoni (eikä esimerkiksi enkeli, tai armolahja, tai kuuloharha, tai keksitty tarina). Artikkelin kirjoittanut Korhonen tietenkin olettaa automaattisesti, että tarina pitää paikkansa, vaikkei edes ole itse ollut kokemassa tapausta.

Fiksuna miehenä Korhonen paheksuu myös Intiassa jokapäiväistä ruumiiden polttamista, koska siitä tulee paha haju. Markus, rakas pieni pahvipäinen ystäväni, Intia on maailman seitsemäksi suurin maa, ja siellä on maailman toiseksi eniten ihmisiä. Siellä kuolee lähes kymmenen miljoonaa ihmistä joka vuosi, ja johonkin ne raadot on pakko lykätä. Hautausmaat eivät ole kätevä ratkaisu, kun maan poveen ei yksinkertaisesti mahdu. Krematoriot ovat kalliita, mutta polttopuuta piisaa. Komeroonko ne kalmot pitäisi jemmata, ettei yhden ulkomaille epähuomiossa päästetyllä nirppanokalla olisi valittamista?

Oletettavasti Markus myös oli pahoillaan, kun mistään ei saanutkaan Saarioisten maksalaatikkoa eikä Lapin kultaa. Kun ulkomailla ei vaan ymmärretä, miten nämä asiat hoidetaan. (Saunaan kuitenkin päästiin, joten sikäli Jeesus kyllä piti pojista huolta. Kerjäläiset tiettävästi joutuivat kuitenkin vielä vähän aika pärjäilemään kerjäläisinä, kun Pyhällä hengellä oli enempi kiire kaadella pappeja pastorikokouksessa. Ei siinä ehdi huolehtia joidenkin aliravittujen tai sairaiden kakaroiden pärjäilyistä. Prioriteetteja pitää olla siinä missä kaikkivoipaa armoakin, sano! Hallelujaa!)

Reissussa törmättiin myös riivattuun poikaan, jota demonit riepottelivat. Kyseessä ei siis millään muotoa ollut epileptinen kohtaus, vaikuttava ja läsnäolijoiden mieliin jäävä järjestetty tapaus, itsesuggestio, huomiontavoittelu tai mikään muukaan tapaus, vaan paikalla oli todellakin demonin riivaama kersa, jota piti taltutella “monen vahvan miehen” voimin! “Kamppailu hänen vapauttamisekseen jatkui myös kokouksen jälkeen”, Korhonen kertoo.

Sen sijaan Korhonen ei kuitenkaan kerro, miten tässä dramaattisessa tapauksessa kävi. Se on kuitenkin täysin toisarvoista — onhan meillä sentään todisteena kuva, jossa joku tyyppi irvistää ja Markku Koivisto seisoo vakavan näköisenä kädet ristissä siinä vieressä. Kuvassa irvistelijä makailee penkkirivillä istuvan tyypin sylissä, ja pari naista pitelee varsin rauhallisen näköisesti oloisena poikaa käsistä. Aikamoinen riivaus!

Mutta tämä nyt on tällaista pientä jallitusta, puoliharhaisia valkoisia valheita, joita kukaan ei pysty tarkistamaan todeksi ja jonka kohderyhmä uskoo automaattisesti, vaikka kuva ja teksti eivät edes mitenkään vastaa toisiaan. Eihän tämä tunnu missään.

Sen sijaan paljon röyhkeämpää paskapuhetta löytyy Nokia Mission vuoden 2007 kevätesitteestä. Sieltä selviää, että tulevassa “Oi nouse Suomi” -tapahtumassa on pääpuhujana Chuck Pierce, joka on kuulemma profeetta ja esirukoilija. Ja Chuck on kuulkaa melkoinen jätkä, sillä tässä väitetään hänen “varoittaneen ryhmineen 40 vuorokautta ennen Lontoon terrori-iskuja uhkaavasta vaarasta”. Varoittaneen ketä ja miten? Jaa-a, tarina ei kerro (aion rohkeasti olettaa, ettei Chuck oikeasti varoittanut terrori-iskuja, vaikka Nokia Missio teknisesti ottaen väittääkin niin). Hän sai kuulemma myös tammikuussa 2006 “profetian liittyen Israelin ja Libanonin sotaan”, ja “profetia toteutui myöhemmin kesällä”. Mikä tämä profetia oli? Mene ja tiedä.

Enivei! Tässä siis annetaan ymmärtää ihan vakavalla naamalla, että Chuck Pierce tiesi etukäteen, että Lontooseen tehtäisiin terrori-isku elokuussa 2005 ja että hän varoitti ihmisiä tästä! Jumankauta, nyt on rehellisesti pakko myöntää, että se olisi melkoinen suoritus. Ja mikseivät viranomaiset kuunnelleet? Chuck-raukka teki parhaansa, mutta silti monet kuolivat. Ei tietenkään ole Chuckin eikä etenkään Jumalan syy, että siellä tyhmät uskottomat näin kusevat kerrassaan viksun profetian päälle. Mutta mitäs parista metron asiakkaasta, sillä myöhemmin Chuck oli tietenkin joka tapauksessa aivan mehuissaan ja keuhkosi, että tasan 40 päivää myöhemmin siellä kosahti, nyt se on todistettu! Jummi jammi!

Joo joo. Todellisuudessa Chuck Pierce ei tietenkään tehnyt mitään tämän näköistäkään. Sen sijaan, kuten internet meille kertoo, hän sanoi seuraavaa: “I shared that I could hear the Lord saying that this was a critical time and the next 40 days could determine the reversal of the power of unbelief that was holding the Church captive in that nation.”

Chuck siis puhui mukavan ympäripyöreitä ja sanoi, että jotain tapahtuu 40 päivän aikana, ja sitä paitsi hän sanoo, että näiden 40 päivän aikana jokin saattaisi aiheuttaa kirkkoa jarruttelevan uskottomuuden voiman väistymisen. Mistään terrori-iskusta ei sanottu mitään, eikä itse asiassa voida sanoa, että “kirkkoa jarrutteleva uskottomuuden voima” olisi mennyt Englannissa mihinkään. Mutta mitäs pienistä, saahan sitä uskovaisille vähän valehdella.

Aika poikia! Siinä on sellainen kolmen kopla, ettei paremmasta väliä.


2 Comments

  1. kyllä siinä jää varmaan itsekultakin suu auki, kun keskellä vieraita mantuja kävelee demoni vastaan ja kysäisee että kah, onkos vieraat kaakaaki tullunna

    harmi kyllä tarina ei kerro, että miltä murrealueelta oli demonipojan demoni. saiskohan siitä kysyä sähköpostitse?

    Comment by -äS — January 19, 2007 @ 1169238200

  2. […] hurmoksellinen fanaattisuus. Olen kirjoittanut aiheesta useasti aiemminkin, esimerkiksi näin, tällä tavalla ja […]

    Pingback by Fun Pastimes for Stupid Children » isot edellä, markku perässä — September 12, 2011 @ 1315841368

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.