salamasotaa suvasvedellä

Fri Jul-15th-2011 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Voi mahoton, kyllä nyt on taas koko kesän tärkein uutinen hollilla: saksalaiset barbaarit ovat ryllistäneet pitkin Suomea kuin mitkäkin perkeleet, ja vielä kehdanneet mennä jonkun mökin pihaan leiriytymään, eivätkä suostuneet lähtemään ennen aamua! Soittakaa nyt ihmeessä kaarti paikalle, kohta Lappi palaa taas!

Tätä valtakunnan tärkeintä uutistapausta on toki päivitelty ahkerasti, mutta nyt kun joku vaivautuu vähän vilkuilemaan tilanteen taustoja ja esimerkiksi — hah hah! — haastattelemaan näitä inhottavia natsihyökkääjiä, selviää, että kyseessä oli sairaskohtauksen vuoksi tehty hätästoppi, ja että omistaja oli paitsi asiasta tietoinen ja edellisenä iltana asiasta näiden hirvittävien teutoonisalamurhaajien kanssa keskustellut, myös ottanut leiriytymisestä vastaan maksun seuraavana aamuna:

Kerstin Schmidt kertoi, että hänen aviomiehensä kärsi pahasta päänsärystä, ja he etsivät leiriytymispaikkaa monta tuntia. Mökin omistajan käydessä illalla paikalla, saksalaiset ymmärsivät, että he saavat yöpyä mökin rannassa.

Kerstin Schmidtin mukaan sää oli illalla tuulinen ja myrskyisä, eikä melontaporukka löytänyt sopivaa rantaa kanooteilleen. Mökin hiekkaranta oli ainoa paikka, johon veneet saatiin ajettua.

– Kyseessä oli hätätapaus. Mieheni kärsi kovasta päänsärystä, vaikka oli ottanut vahvoja lääkkeitä. Hän ei pystynyt jatkamaan melomista. Veneessä myös hänen verenpaineensa oli laskenut. Jäimme yöksi rannalle, koska oli jo niin myöhä, eikä hän olisi pystynyt jatkamaan matkaa välittömästi. Lähdimme matkaan seuraavana aamuna.

Kerstin Schmidtin mukaan he tarjosivat illalla yöpymisestään maksuksi 50 euroa. Mökin omistaja ei tällöin ottanut rahaa vastaan, vaan vasta seuraavana aamuna. Omistajan poika Juhani Immonen vahvistaa asian.

– Kyllä isäni otti rahan vastaan. Asianajajamme totesi, että raha voidaan ottaa vastaan, mutta se ei tarkoita, että asia jäisi tähän. Asian selvittelyä jatketaan edelleen.

Ansiokkaasti siinä vanhempi herra Immonen osasi reilun pelin hengen ja oivalsi, että sitä voi paitsi laskuttaa näitä ilmiselvän ylimielisesti toimivia ostrogootteja, myös uhitella asianajajalla — koska vuokran vastaanottaminen ei-toivotuilta vierailtahan ei suinkaan anna ymmärtää, että asia on sovittu, vaan päin vastoin tekee näistä pahantahtoisista preussilaisista vielä syyllisempiä ja katalampia! Minkälainen ihminen ylipäätänsä tekee asiasta ison numeron, jos porukka joutuu tekemään hätälaskun sairastapauksen vuoksi? Minkälainen paskajoki virtaa suomalaisen roskamedian kollektiivisessa päässä, kun asiasta pitää vääntää uutista “rempseät saksalaiset muuttivat viattoman kansalaisen pihaan ja tekivät porstuasta ulkokäymälän” -sävyyn?

Molemmat kysymykset ovat retorisia.

Ja totta kai siellä tämän uutisen kommenteissa perseilee joku tietäjä, joka osaa 20 vuoden melontakokemuksellaan sanoa, että varmasti olisi leiripaikka löytynyt (koska sairaskohtauksen aikana mikä tahansa rantahan on ihan tarpeeksi kätevä, erityisesti jos kohtauksesta kärsivää on lääkitty vahvasti), ja toinen joka ihmettelee, että mikäs se sellainen päänsärky on, joka melomista estää, ja kuka muka mittailee verenpaineita kanootissa, häh, ja miksei silti paikalle soitettu ambulanssia? (Koska, rakas paska-aivo, joillain ihmisillä on hankalia vaivoja, joita osataan hoitaa kotikonstein ilman apua, mutta jotka silti vaativat erityistoimenpiteitä. Esimerkiksi jokainen epileptikko ei suinkaan tarvitse lekuria aina kohtauksen tullessa, mutta se ei tarkoita, etteikö se iskiessään silti saattaisi vaatia toimenpiteitä, joista vähäisin on se, ettei yritetä toipua siitä jossain saatanan kanootissa.)

Kyseessä on kuulemma näiden läpikotaisin vastenmielisten gestapolaiskavaltajien ensimmäinen reissu Suomeen, ja uskallan lämpimän ja perusinhimillisyyttä huokuvan vastaanoton perusteella epäillä, että luultavasti myös viimeinen. Hyvin hoidettu, koska mitään matkailutulojahan ei Suomessa todellakaan kaivata, eikä nyt varsinkaan miltään ketkuilevilta kansallissosialisteilta.


9 Comments

 1. Minuakin on ihmetyttänyt viimepäivinä tämä mystinen haloo asiasta. Se kertoo minusta jotain että vielä lehdistö on kuulutettu paikalle tekemään suurta juttua asiasta. Muuten, vaadimme Googlen +1-nappulaa.

  Comment by Lilja Tamminen — July 15, 2011 @ 1310766622

 2. APUA MIKKI!
  Mitä ne nyt meistä ajatelee!

  Comment by PetteriW — July 15, 2011 @ 1310766692

 3. Huoh. Ei minua kiinnosta paskan vertaa, mitä ne nyt meistä ajattelevat. Minua kiinnostaa se, mitä minä meistä ajattelen. Se kiinnostaa minua mm. siksi, että elän meidän kanssamme.

  Lilja, mitä tulee Googlen +1-nappulaan, laitan sen heti kun käyttämäni plugin alkaa tukea sitä — oletan rohkeasti, että tekijä päivittää sen tässä jossain välissä.

  Comment by Mikki — July 16, 2011 @ 1310781293

 4. Siistiä muuttaa nyt Saksaan. Toivottavasti tämä unohdetaan vähin äänin, ettei tarvitse selitellä uusille saksalaisille kavereille tätä pelleilyä. :P

  Comment by Julius — July 16, 2011 @ 1310816060

 5. Erityisesti nämä “mökki tuntuu raiskatulta” -kommentit ja -otsikot ovat todellinen suhteellisuudentajun riemuvoitto.

  Comment by Anna — July 17, 2011 @ 1310943978

 6. Kyseessä ollut Pukinsaari on kyllä sen kokoinen maa-alue ettei aivan portailla tarvi telttailla vaikka mökin rantaa olisikin käyttänyt.

  Sinänsä kyllä asiasta on noussut suhteettoman suuri kohu.

  Comment by -M- — July 18, 2011 @ 1310995130

 7. Varmasti ne saksalaisetkin olisivat voineet toimia fiksummin, en mä sitä sano.

  Comment by Mikki — July 18, 2011 @ 1310998977

 8. Pitää vähän puolustaa vanhempaa herra Immosta. Sunnuntaina luin jommastakummasta iltapäivälehdestä saksalaisten kertomuksen asiasta (muuten en kyllä ole asiaa seurannut kuin otsikkotasolla) ja siellä saksalaiset kertoivat, että he olivat rantautuneet saareen ja sitä oli ensin tullut paikalle ihmettelemään saaren/mökin naapuri, joka oli hälyttänyt vanhemman herra Imnmosen paikalle. Saksalaiset selittivät tilanteen ja tarjosivat Immonen seniorille 50 € korvausta, josta tämä oli kieltäytynyt ja ollut, että totta kai porukka saa jäädä yöksi.

  Seuraavana aamuna edellisen Immosen poika oli tullut paikalle ja nostanut asiasta metakan, missä vaiheessa saksalaiset olivat maksaneet tälle sen 50 €, josta seniori oli kieltäytynyt. Lähtiessään saksalaiset olivat vielä varmistaneet saaren omistajalta (senior vai junior, en muista) onko saari siivottu heidän jäljiltään hyvin ja häippäisseet saatuaan myöntävän vastauksen.

  Itse sain siis kuvan, että vanhempi herra Immonen on ollut ns. reilu tyyppi, mutta juniorilla on sitten mennyt herne nenään asiasta, joka ei häntä edes koskenut mitenkään – hän ei nimittäin edes ollut paikalla kuin vasta samana aamuna kun saksalaiset häippäsivät.

  Mutta joo, selkeesti ollut rauhallinen kesä kun ei muusta ole saatu otsikkoja revittyä.

  Comment by Mia M — July 21, 2011 @ 1311210417

 9. Go Suomen matkailu, go!

  Comment by Acata — July 28, 2011 @ 1311812392

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.