paha jaska

Thu Oct-26th-2006 // Filed under: Höpöhöpö

Huomasinpa tässä, että Monster.fi on saanut päähänsä mainostaa juuri siinä samassa internetissä, jota minäkin käytän! Kerrassaan kätevää. Kyseisessä mainoksessa kerrotaan, että työnhaun lisäksi Monster jeesaa myös stailauksessa. Mukana on pari havainnollistavaa esimerkkikuvaa. Vilkaistaanpa!

Ensimmäisessä kuvassa oleva tyyppi näyttää energiseltä. Meininki on rento, paskantärkeys puuttuu. Hyvä groove. Ei harrasta turhaa laiskottelua. Ei narise. Vaikuttaa kaverilta, jonka kanssa voi puhua suoraan. Hyvää seuraa työmatkalla. Osaa tarpeeksi huonoja vitsejä. Osaa pyytää anteeksi seuraavana aamuna. Vilpitön. Mahdollisesti nero.

On tietenkin totta, että alkoholisoituminen on ehkä saavuttanut jo melko merkittävän vaiheen ja että mielenterveys on kerrassaan epävakaalla pohjalla… mutta ainakin tämän kaverin kanssa tietää aina tarkalleen, missä mennään. Ei tarvitse arvailla, puhutaanko tänään asiaa vai paskaa. Ja kun isokokoinen ja epämääräisen aggressiivinen juoppo tunkeutuu menestyksekkään, nousujohteisen ja kerrassaan kiehtovia verkkopalveluita tuottavan IT-yhtiösi Kallion toimipisteeseen ja yrittää kusta kopiokoneeseen tai pyytää sinulta katkonaisesti anteeksi omavoimaisuuttaan, voit luottaa siihen, että ulosheittoon ryhtyessäsi tämä mies — luultavasti nimeltään Jaska — antaa sinulle asiaankuuluvaa taustatukea.

Sitten Jaskaan tarttuu iso vihreä käsi, joka heivaa tämän kaikin puolin erinomaisen miehen pois kuvasta. Tilalle tulee aivan toinen mies, jonkinlaisesta hirvittävän vääristyneestä ja painajaismaisesta peiliuniversumista kotoisin oleva iteraatio Jaskasta. Hän tulee luultavasti maailmasta, jossa natsit luultavasti voittivat toisen maailmansodan, tai ehkäpä todellisuudesta, jossa Tanja Saarela on presidentti. Tämä Monsterin suurella vaivalla stailaama kaveri ei siis ole tietyistä helposti tunnistettavista kasvonpiirteiden yhteneväisyyksistä huolimatta Jaska. Hän on Jaakko, tai mahdollisesti Jakob, sikäli kun meillä on aivan käsittämättömän huono onni matkassa. Ja meillähän on.

Jakob on kauttaaltaan luotaantyötävä eksemplaari. Heti aluksi on selvää, että kyseessä on perseennuolija, eikä suinkaan sillä hyvällä tavalla. Nimikylttiä vaille mormooni. Liero. Vastenmielinen nuoleskelija. Osaa sitoa krakansa, muttei pitää sanaansa. Hymyilee päin naamaa ja puhuu paskaa selän takana. Luultavasti tykkää kosketella lapsia uimapukualueen tienoilla. Uskoo viininmaistajaisiin osallistumisen olevan luonteenpiirre. Osaa laittaa ihmiset arvojärjestykseen. Tekee kohtuuttoman suuren numeron siitä, että osallistuu nälkäpäiväkeräykseen. Tippaa niin, että kaikki näkevät.

Jakob ei koskaan pane uutta kahvia tulemaan tyhjennettyään pannun, koska hän tietää jonkun muun hoitavan tällaiset asiat. Jakob nauraa nasaaliäänellä, mutta hänen silmänsä ovat aina kuolleet. Jakob kähmii toimiston tyttöjä pikkujouluissa kahden glögin jälkeen, koska silloin hän voi teeskennellä olevansa kännissä ja koska pikkujouluna saa hupsutella. Jakob puhuu toimiston tytöistä useimmiten toimiston tyttöinä. Tuollaisia meillä päin raaputellaan tikulla kengänpohjista sen jälkeen, kun ollaan erehdytty kävelemään Hankenin ohi tai käyty jonkun tarpeeksi ison firman PR-osaston järjestämässä pressitilaisuudessa. Helvetti, katsokaa nyt sitä.

Miksi Monster haluaa ottaa meiltä Jaskan pois? Miksi me saamme tilalle Jakobin? Eikö meillä ole jo aivan tarpeeksi Jakobeja ihan omasta takaa ilman, että heitä pitää tuoda ihmisjärjelle vieraista todellisuuksista? Miksei kukaan tee asialle mitään? Missä on Mustanaamio? Missä on Väinämöinen?

Ahdistaa ja pelottaa tämmöinen, saatana.


8 Comments

 1. hatl sai juuri uuden fanin.

  Comment by Tero Ylitalo — October 26, 2006 @ 1161877168

 2. Pum. Tuo Jakob on varmasti sellainen vastenmielinen liero, joka käpälöi pikkupoikia metron liukuportaissa :):):):)

  Comment by Teppu — October 29, 2006 @ 1162129944

 3. Ei suinkaan! Jakob kulkee joko omalla autolla tai taksilla. Julkinen liikenne ei sovi Jakobin herkälle mielenlaadulle.

  Comment by Mikki — October 29, 2006 @ 1162141946

 4. Musta tuntuu Mikki että Teppu tarkottaa sua! Sähän käpälöit taannoin niitä pikupoikia liukuportaissa… Kirjoitit siitä ihan sun blogissakin! ;)

  Comment by Laura — October 30, 2006 @ 1162197038

 5. OHO! Sitäkö se tarkoittaa? Mä jotenkin missasin tän viittauksen ihan kokonaan, kun se oli niin hurjan hienovarainen!

  Comment by Mikki — October 30, 2006 @ 1162203793

 6. Näin ihan Jakobin näköisen jäbän muuten metrossa eräänä päivänä. Pelotti vähän.

  Comment by Eräs Saara — October 31, 2006 @ 1162260910

 7. Vihjailetsä jotain? Hä?

  Comment by Jaska — November 6, 2006 @ 1162771719

 8. Noo… mikä nyt on vihjailua…

  Comment by Mikki — November 6, 2006 @ 1162772388

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.