luottamuksen asiantuntija

Wed Sep-30th-2009 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Pääministeri Matti Vanhasen pyristely jatkuu, kuten Hesari kertoo:

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mielestä hallituksen tai hänen itsensä ero ei parantaisi sitä haavaa, minkä vaalirahoitus on synnyttänyt kansalaisten luottamukseen poliittista järjestelmää kohtaan.

Teknisesti ottaen tämä on aivan totta. Ikävä kyllä tämä argumentti on älyllisesti epärehellinen, sillä se antaa ymmärtää, että varsinainen kiistakapula ja ongelma tässä on nyt se, nauttiiko poliittinen järjestelmä kansalaisten luottamusta. Ja yhteiskunnallisesti se tosiaan onkin suuri ongelma, mutta sille ei voi tällä hetkellä tehdä oikein mitään. Sen sijaan juuri nyt oikeasti ajankohtainen ongelma on, että meillä on pääministeri, jota vastaan on esitetty ikäviä korruptiosyytöksiä, ja niihin on vastattu epäuskottavilla hölynpölylausunnoilla ja kiukuttelulla. On valitettavan ennalta-arvattavaa, että saman henkilön mielestä pitäisi itse asiassa keskittyä aivan eri asiaan. “Ajatelkaa yhteiskuntaa, hyvät ihmiset!”

Ilmeisesti yhteiskunnan etu on, että jos kerran törttöilyä ei enää saa tekemättömäksi, sitten siitä ei pitäisi tulla mitään seuraustakaan. Tämä järjestely on toki perinteisesti ollut sikailusta kiinni jääneiden ihmisten mieleen, mutta on vaikea nähdä sen tarjoamia yhteiskunnallisia hyötyjä… paitsi tietenkin jos Vanhasen etu on yhteiskunnan etu — onhan kyseessä sentään valtakunnan ykkösmies, jota ei pirukaan pomota! Niin ei kuitenkaan taida olla muualla kuin pääministerin omassa pienessä maailmassa.


3 Comments

 1. Yksityispuolelle siirrettynä Vanhasen kommentin järjettömyys korostuu. “Meidän firmalla on johtaja joka on jäänyt kiinni vaikka mistä valehtelusta ja häslingistä. Hän ei nauti kenenkään luottamusta ja äijälle nauretaan ulkomailla asti. Emme kuitenkaan anna hänelle potkuja koska tämä pomo vakuuttaa että eivät ne asiakkaat kuitenkaan meihin luottaisi sen jälkeenkään.”

  Comment by Tino — September 30, 2009 @ 1254328084

 2. Vanhanen on vähän niikuin kauppaneuvos Paukku: “Me teollisuudessa olemme henkilökohtaisesti sitä mieltä että…”

  “Me Suomessa olemme henkilökohtaisesti sitä mieltä, ettei minun pitäisi erota.” tai välittää muutenkaan paskaakaan mitä mieltä kukaan muu on mistään asiasta. Eikös diktaattori Kekkonenkin ollut kepulaisia? Suomen kansandemokratia porskuttaa eteenpäin…

  Comment by Scully — October 2, 2009 @ 1254484098

 3. Tarkoitin siis kansantasavalta.

  Comment by Scully — October 2, 2009 @ 1254484147

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.