kommentointikäytäntö

Wed Feb-1st-2012 // Filed under:

Herättääkö jokin ajatuksia? Ole hyvä ja jätä kommentti.

Minulla on yksi sääntö täällä: Älä ole kusipää. Voisin määritellä tämän tarkemmin, mutten viitsi — jos et ihan rehellisesti tiedä, mitä tämä tarkoittaa, äläpä kommentoi. (Onko tämä tekopyhää? Olenko minä itse kusipää? Voipi olla, ja sitten kun sinä perustat oman verkkosivuston, sinäkin voit huseerata siellä ihan miten parhaaksi näet.)

Jos tätä sääntöä rikotaan — jos minusta tuntuu, että joku kirjoittelee kommentteja ihan vain perseilymielessä — todennäköisesti poistan moiset kommentit ilman sen kummempia seremonioita. En erityisemmin nauti siitä — kyllä, tiedostan että sensuuri henki on läsnä näinä hetkinä… mutta sattumalta nautin nettikeskustelut pilaavista kakkiaisista vielä vähemmän. Halutessaan kirjoittaja voi toki aina jättää uusia kusipäisiä kommentteja, mutta se on aika sama, poistan yksinkertaisesti nekin. Ei, en aio käydä kenenkään kanssa mehukasta julkista väittelyä aiheesta. Tiedän, että eräille ihmisille se on puolet ilosta, ja minusta on mukava tuottaa pettymyksiä.

Tämä ei ole Naurunappula. Täällä sovelletaan standardeja.

Jos sinusta tuntuu, että olen tehnyt virheen, etkä ihan oikeasti yrittänyt olla kusipää, ota ihmeessä yhteyttä. Pyrin olemaan järkipohjainen tyyppi, enkä kuvittele olevani erehtymätön.

Hyvin harvalla on ollut tämän käytännön suhteen ongelmia edes silloin, kun he ovat kanssani täysin eri mieltä. Eri mieltä oleminen ja riitelykin on okei. Tylsämielinen perseily ei ole. En muuten ottaisi asiaa puheeksi laisinkaan, mutta sanon sen mieluummin selväsanaisesti tässä kuin rupean väittelemään asiasta kommenteissa.

Ollaan nätisti.

Comments Off on kommentointikäytäntö

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.