kommentoimattomuus puhuu lujaa

Tue Oct-24th-2006 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Hifi ja MikroBitti yhdistyvät. Tiedän, että joidenkin mielestä tämä on merkittävää, mutta itse en ole koskaan jaksanut hifistellä niin paljon, että kokisin aihetta käsittelevän lehden puhuttelevan minua ja toisaalta taas MikroBitti ei ole erinäisistä henkilökohtaiseen työhistoriaani liittyvistä syistä tuntunut koskettavan minua millään tavalla enää muutamaan vuoteen.

Itse ilmoitusta mielenkiintoisempi on sen sijaan molempia julkaisuja päätoimittavan Otto Aallon tapa reagoida asiaan, sikäli kun Markkinoinnin & Mainonnan haastattelu mitenkään vastaa todellisuutta:

Sanoma Magazines Finland nimitti pari viikkoa sitten Mikrobitin päätoimittajan Otto Aallon myös Hifin päätoimittajaksi. Aalto ilmoitti tuolloin M&M:n haastattelussa, ettei lehtien toimituksia ole tarkoitus “ainakaan lähiaikoina” yhdistää.

– Liiketoiminnallisia päätöksiä tehdään joskus nopeastikin. Se, mitä silloin sanoin, vastasi silloista tilannetta, Aalto sanoo nyt.

Tiesitkö, että tilanne muuttuu näin nopeasti?

– En voi kommentoida.

VAU.

Mitenköhän tuo vastaus nyt pitäisi sitten tulkita? Riippumatta siitä, mikä rehellinen vastaus kysymykseen olisi, jos Aalto katsoisi voivansa kommentoida asiaa, minkälaisen kuvan tästä saa?

“Onko tuolla pöydällä vielä karkkia?”

“En tiedä.”

“Ovatko ne hyviä karkkeja?”

“Ovat!”

“Pöydällä ei ole enää karkkia. Mitä niille tapahtui?”

“Joku on ehkä syönyt ne tai vienyt ne pois.”

“Söitkö sinä karkit?”

“En kommentoi.”

Oikeasti. Jos ei haluta sanoa asioita, joiden sanominen on hankalaa (ja ettei asiasta jäisi väärä kuva, ymmärrän ihan täysin, miksei Aalto halua vastata tuohon kysymykseen), sitten ei kommentoida koko asiaa ollenkaan. Jos kieltäytyy vastaamasta vain yhteen spesifiseen kysymykseen, se on aika vahva vastaus jo sinällään. Tää on aika perustavanlaatuinen asia.

Ei silti, myös molempia lehtiä julkaisevan Sanoma Magazinesin tekniikkalehtien ja yritysjulkaisujen kustantaja Eija Toiviainen väläyttää:

– Käytämme tosin Hifin brändiä Mikrobitin sisällä ainakin toistaiseksi. Hifillä on hyvä brändi, josta lukijat tykkäävät, Toiviainen sanoo.

Aivan oikein! Koska lukijat pitävät juurikin ennen kaikkea brändeistä, eivät suinkaan esimerkiksi asiantuntijoiden tekemästä laadukkaasta sisällöstä. Ei niin, että tietäisin mitään siitä, millaista tuo Hifi-brändätty sisältö tulee olemaan MikroBitissä, mutta ottaen huomioon, että Hifin toimittajat pääsevät nauttimaan YT-neuvotteluista, näin ulkopuolisena tuntuu pakostakin siltä, että painoarvo on tässä tapauksessa juurikin brändillä.

Comments Off on kommentoimattomuus puhuu lujaa

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.