kansallinen häpeä

Tue Apr-4th-2017 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Se, että Suomesta lähetetään ihmisiä takaisin maihin, jossa heidän henkensä on vaarassa on paitsi Suomen perustuslain vastaista, myös yksiselitteisesti moraalisesti väärin.

On irvokasta, että maahan, johon Suomen kansalaisia kehoitetaan olemaan matkustamatta, koska se on liian vaarallinen paikka, lähetetään takaisin turvapaikanhakijoita sillä verukkeella, että ei siellä nyt ole niin vaarallista, koittakaa pärjätä.

Sanon tämän nyt niin suoraan kuin voin: tätä on pahuus. Ne ihmiset, jotka tekevät näitä päätöksiä, ovat pahoja ihmisiä. Ne ihmiset, jotka toimeenpanevat näitä päätöksiä, ovat pahoja ihmisiä. Epäilemättä nämä tyypit ovat kivoja he lapsilleen, heitä pidetään mukavina kaveriporukoissa ja he pitävät koiranpennuista niin paljon. Ihan kiva, mutta siitä huolimatta he katsovat ihmisten hätää kasvoihin, sylkevät niihin, ja nostavat palkkansa. “Nää nyt on nää määräykset” on heikoin mahdollinen moraalinen puolustus silloin, kun oma toiminta johtaa suoraan toisten ahdinkoon, kärsimykseen tai kuolemaan.

Usein on vaikea sanoa, missä hyvän tai pahan raja tarkalleen menee, mutta tällaisissa tapauksissa lapsikin ymmärtää, mikä on oikein ja väärin. Se, että Maahanmuuttovirasto ei siihen kykene, ja se, että päättäjämme eivät siihen kykene ei viime kädessä kerro kyvystä, vaan siitä aatemaailmasta, jota siellä pusketaan.

Se, mitä tälle maalle tehdään on vastenmielistä. Se kaikki, mitä täällä on saavutettu koulutuksen, sivistyksen, hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden parissa revitään alas järjestelmällisesti ja tarkoituksella. Ja ikään kuin se kaikki ei riittäisi, nyt ollaan saavutettu vaihe, jossa ihmisiä ei vain kyykytetä, heidät lähetetään kärsimään ja kuolemaan ja teeskennellään virallisissa papereissa, ettei mitään vaaraa ole olemassa.

Kaikki tietävät, mitä täällä tapahtuu. Kaikki. Se, että poliittisista syistä teeskennellään, että kyse on jostain muusta on vastenmielistä. Modernissa yhteiskunnassa hyvin harva meistä on tilanteessa, jossa jonkun elämä on omissa käsissä. Sen sijaan Migrissä on ihmisiä, jotka ovat tehneet ne yksittäiset päätökset, jotka johtavat tuskaan ja kuolemaan. Haluaisin tietää, keitä he ovat. Haluaisin, että kaikki tietävät, keitä he ovat. Vaadin, että näistä perustuslain rikkomuksista joutuu joku vastuuseen, ja jos niin ei tapahdu — kun niin ei tapahdu, pahoin pelkään — on ihan turha länkyttää, että Suomi on oikeusvaltio.

Nyt kun äänestätte, kannattaa pitää mielessä, että se turpea lässytys ihmisarvoisesta Suomesta ja pienen ihmisen puolella olemisesta ja paremmasta tulevaisuudesta ja rehdeistä tekijöistä ja kaikesta siitä muusta, mitä niissä läpysköissä lukee, on ihan sitä samaa retoriikkaa, jolla Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset on ratsastanut valtaan, mutta se politiikka, jota siellä todellisuudessa ajetaan on sitä, että väärän väriset roudataan lentokoneisiin, jotka vievät heidät maihin, joissa heitä odottaa helvetti.

Hävettää olla suomalainen.

Raivostuttaa silmittömästi, ettei niitä, joille se häpeä kuuluu, tunnu hävettävän lainkaan.


7 Comments

 1. Tänään aamulla mietin, ettei ongelma niinkään ole Lawful Evil -tyypit, vaan Lawful Neutral. Juuri ne, jotka noudattavat sääntöjä kyselemättä ja menevät sitten tunnontuskia kokematta kotiin leikkimään lasten ja koiranpentujen kanssa.

  (Varmaan siksi kun niitä LE-tyyppejä on vähemmän. On nekin ongelma.)

  Comment by Mikko Parviainen — April 4, 2017 @ 1491311835

 2. Yhteiskunnan toimintaa, viranomaisten päätöksen täytäntöönpanon väkivaltaisesti vastustavaa ja oikeuslaitoksen varmistamaa päätöksen laillisuutta vastustavaa “toista” ääripäätä ei ole olemassa.
  Eilliset “lasten ja perheiden ” pakkopalautuksien meiningit.
  https://static.ylilauta.org/…/ko65qy…/myll%C3%A4kk%C3%A4.mp4
  Näitä palautuksia on tehty kaupallisten lentojen yhteydessä vuosia ja pakkopalautuksia aina kun siihen on syytä ja varmaa väkeä tarpeeksi kerättynä. Jos olette päässeet käsiksi jokaisen palautettavan ihmisen päätöksen asiasisältöön, puhuttelupöytäkirjaan voitte sanoa jotain päätöksen perusteista.

  Ja kohta alkanee ininä maiden turvallisuustasojen vertailusta…
  Ulkoasianministeriö ja sisäministeriö huolehtivat kukin omista tehtävistään. Maassa vierailu vs pysyvän suojelun harkinta painavat hieman eri tavalla.
  http://www.migri.fi/tietoa_virasto…/maatietopalvelu/raportit
  Raportissa mainitaan alueita, läänejä ja paikkoja jossa hallituksella on erittäin vahva läsnäolo ja turvallisuus on taattu.

  Comment by Matti — April 4, 2017 @ 1491314235

 3. Kansallinen häpeä on pikemminkin se, että täällä on näin paljon höynäytettäviä idiootteja, jotka antavat turvapaikkashoppailijoiden lypsää taloudellista ylläpitoa lähes loputtomasti – ja ulisevat siitä kun viranomaiset tekevät työnsä.

  Comment by Olavi Koskela — April 4, 2017 @ 1491317421

 4. Eriskummallinen purkaus. Meille taviksillehan on Edistyksellisten Tahojen toimesta jo vuosikausia jankutettu, ettei oikeaa ja väärää tai hyvää ja pahaa ole olemassa. Kaikki on suhteellista, eikä toisten toimintatapoja voi tuomita – ei varsinkaan eri ryhmään kuuluva henkilö. Nyt tällainen päätös onkin sitten yhtäkkiä pahuutta.

  Eiväthän oikeudenmukaisuus tai sivistys ole mitään absoluuttisia arvoja. Moinen on konservatiivista puhetta. Mielestäni on syytä problematisoida narratiivia, joka tuomitsee henkilöiden lennättämisen maasta toiseen.

  Tällaista se kai on kun dekonstruktio puraisee omaan persaukseen…

  Comment by Anonyymi Kommentaattori — April 10, 2017 @ 1491856759

 5. “Meille taviksillehan on Edistyksellisten Tahojen toimesta jo vuosikausia jankutettu, ettei oikeaa ja väärää tai hyvää ja pahaa ole olemassa.”

  Jukra! Että ihan edistykselliset tahot ovat näin väittäneet! Mitkähän edistykselliset tahot nämä mahtavat olla? Onko oikein virallisia instansseja? Oliko ehkä naapurin setä vai joku unien enkeli, joka kertoi asiasta? Minäkö ehkä tulin henkilökohtaisesti pitämään sua kädestä ja kertomaan, että hei kuule, rakas Anonyymi, nyt on niin, että mikään — mikään — ei ole oikein tai väärin, uskon tähän vilpittömästi ja sit jos joskus sanon, että jokin on väärin, sä voitat. Niin se vain on! Silloin sä voitat ja pääset näpäyttämään, ja kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että olet ihan saatanan oivaltava.

  Mees nyt siitä.

  Comment by Mikki — April 10, 2017 @ 1491857505

 6. Nämä vielä ennen kuin menen: Onko sitten olemassa jonkinlaista absoluuttista eettistä koodistoa? Jos on niin millä perusteella ja kenen antamana? Tässä maassa asuvillehan ja sen antimista nauttiville on, raadollista kyllä, vain etua siitä, että maassa bunkkaa vähemmän yhteisesti elätettäviä ihmisiä – mutta oman edun silmällä pitäminen ei ole millään objektiivisella tavalla tuomittavaa.

  Relativismi on kuitenkin hyvin lähellä vasemman laidan sydäntä (ai tuliko tässä tehtyä sanaleikki?), koska se on dekonstruktion työkalu. Pullon henki on ulkona nyt, koska kansallismieliset ja vaihtoehto-oikeisto dekonstruoivat dekonstruktiota.

  Comment by Sama nyymi — April 13, 2017 @ 1492043617

 7. Ei kun mee nyt vaan.

  Comment by Mikki — April 13, 2017 @ 1492071280

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.