jos talosi palaa, olet spurgu

Wed Apr-23rd-2008 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Ja Kokoomuksesta puheen ollen, Hesari kertoo kaupunginvaltuutetun ja Helsingin pelastuslautakunnan puheenjohtajan Pauli Leppä-ahon katuvan aiempia puheitaan. Näinikkään:

Pelastuslautakunnan puheenjohtajana toimiva Leppä-aho kertoi tiistain uutisessa, että pientalojen palotarkastukset ovat turhia, koska niiden palamisessa on yleensä kyse humalaisen sammumisesta sänkyynsä tupakka suussa.

“Spurgut olivat huumeissa ja kännissä tupakoineet pahnojensa keskellä ja sammuneet sinne ja palaneet sinne”, hän kuvaili Espoossa maaliskuussa tapahtunutta tulipaloa, jossa kuoli viisi ihmistä.

Keskiviikkona Leppä-aho oli jo katumapäällä.

“Olen asunut 16 vuotta ulkomailla. Välillä on vaikea löytää tämän päivän sanoja asioille”, hän kertoi kaupungintalolla.

Että ihan ulkomailla! No ei kai siinä sitten mitään, tokihan nämä kommentit ovat sitten ihan ymmärrettäviä. Ei ihme, että väki pillastui, kun ei ymmärtänyt, että vähän vanhentunut sanavarasto aiheutti nämä ongelmat. Jos kieliasu olisi ollut vähän modernimpi, kellään olisi mitään syytä hermostua. Esimerkiksi: “Kaikki pientalojen palotarkastukset ovat täysin turhia, koska kuten tässä Espoon tapauksessakin, palot johtuvat joka tapauksessa laillisten ja laittomien päihteiden sekakäytön aiheuttamassa taintumustilassa olevien tapaväärinkäyttäjien huolimattomasta tupakoinnista makuualueella.”

Ei se ongelma nyt ole siinä, miten arvon kaupunginvaltuutettu puhuu, vaan siinä, mitä arvon kaupunginvaltuutettu sanoo. Kokeilepa Pauli sellaista jännää ratkaisua, että länkytät vähemmän vastenmielistä paskaa, niin tulee vähemmän sanomista jälkikäteen.

Juntti.


3 Comments

 1. Onhan se tietysti niin, että useimmat tulipalot johtuvat asukkaiden huolimattomuudesta, mutta ei se silti ole hyvä peruste jättää palotarkastuksia tekemättä.

  Jos hoitaa asiat oikein, niin on vähemmän todennäköistä kuolla kotiinsa tulipalossa; saattaa ehtiä ulos ennen kuin on myöhäistä. Ja eivät ihmiset oikeasti ymmärrä miten asiat pitäisi hoitaa että olisi turvallisempaa palotilanteessa. Siksi pitäisi palotarkastajien käydä välillä katsomassa tilannetta ja neuvomassa.

  Me kaikki tiedämme, että turvavöitä pitäisi käyttää autolla liikuttaessa. Mutta jos tietäisimme ettei poliisilla ole aikaa puuttua tällaisiin pikkuasioihin, kuinkahan moni oikeasti käyttäisi turvavyötä? Se on se palotarkastuksen pelko, joka pitäisi hommat aisoissa.

  Tästä Leppä-Ahosta ei kyllä voi muuta sanoa kuin mitä Mikkikin sanoi: juntti.

  Comment by Scully — April 24, 2008 @ 1209026673

 2. http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Lepp%C3%A4-aho+eroaa+spurgukohun+vuoksi+kokoomuksesta/1135235947779

  Comment by harro — April 29, 2008 @ 1209476431

 3. Heh. “Leppä-aho ei kertonut, siirtyykö hän toiseen puolueeseen.” Kysyntäähään näin suositulla miehellä varmaan on vaikka kuinka! Ei suinkaan ole ns. poliittinen herpes tai mitään!

  Comment by Mikki — April 29, 2008 @ 1209478106

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.