armolahjain runsaudenpula

Mon Jul-17th-2006 // Filed under: Täällä Pohjantähden alla

Huomaan, etten ole seurannut vihollista tarpeeksi tarkasti. Nytkin sain kylmää vettä niskaan jälkijunassa, kun kaveri kannusti katsomaan, kuinka Nokia Missio hoitaa — tai oikeammin ilmeisesti hoiti jo — hommat kotiin. Että ihan sotakoulu, jonka tarkoituksena on valmentaa nuoret lopunajan taisteluihin! Kiva!

Nokia Mission sivuja lukiessa nousee aina sellainen kylmä hiki ja tuntee, kuinka pallit alkavat kiristymään. Ihan rehellinen pelkohan se siellä kolkuttelee! Tekee mieli kurkkia olan taakse, joko siellä on jonkinlainen pyhäksi julistettu puhdistusoperaatio käynnissä. Taikauskoiset mouhottavat hourupäät pelottavat ihan oikeasti. Vaan kas, synkällä pilvellä on aina välillä hopeareunuskin. Lukaisin nimittäin samaan syssyyn vähän Nokia Mission sivuja, ja vaihteeksi siellä oli ihan hyviäkin uutisia:

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on istunnossaan 21.6.2006 päättänyt erottaa pastori, TT Markku Koiviston pappisviran toimittamisesta neljäksi kuukaudeksi papille sopimattoman käytöksen vuoksi.

Miten minä olen tällaisen ilosanoman onnistunut missaamaan? Hävettää oikein, etten ole seurannut tärkeitä asioita. Papinviraton Koivisto on kaikin puolin parempi Koivisto.

Onneksi Nokia Missiolla riittää kuitenkin menoa tästä huolimatta. Loistava esimerkki on esimerkiksi syksyllä alkava parisuhdekurssi. Nyt siis on mahdollisuus oppia olemaan parisuhteessa — opetusta piisaa 12 luennon verran “aviopareille (ja kihlapareille) ajankohtaisista asioista”. Kosimista vailla olevat avoparit älkööt siis vaivautuko, parisuhteensa rekisteröineistä nyt puhumattakaan. Erään luennon otsikkona on “Avioliiton seksuaalisuus”. Sen on pakko olla mahtava show! Valitettavasti kyseisestä luennosta ei löydy tarkempia tietoja, mutta koko kurssin materiaaleihin voi ainakin osittain tutustua tarkemmin internetissä. Se on joiltain osin todella herkullista:

Monilla sairauksilla on tunneperäinen syy. Fyysinenkin terveys voi heiketä siksi, että tunteita on vuosikaudet tukahdutettu tai kielletty.

Jep. Nokia Missio epäilemättä kannustaa avoimuuteen ja rehellisyyteen ihan kautta linjan. Tarjolla on myös videopätkiä, jotka ovat etupäässä järkyttävän pitkiä ja perkeleen tylsiä, mutta mukana on muutama todella herkullinenkin myötähäpeää tihkuva kohtaus, jos katsojalla vain riittää kärsivällisyys lässytyksen ohittamiseen. Parempaa ja helpommin huvittavaa kamaa löytyy tekstipuolelta. Esimerkiksi miesten huomaavaisuutta käsittelevä PDF-tiedosto tarjoaa eräitä riemukkaita esimerkkejä:

Itkevä Jaana kertoi ostaneensa säästöillään lähes 5 000 markan väritelevision miehelleen. Sen jälkeen hän yritti viikkojen ajan saada hänet ajattelemaan pikku tyttärensä erästä arkaa ongelmaa. “Mutta en saanut häntä hetkeksikään irti televisiosta. Lopulta en kestänyt enää kauempaa. Otin ison vasaran, astuin hänen ja vastaanottimen väliin ja yhdellä iskulla rikoin töllöttimen ruudun. Ja tiedättekö, mitä hän teki. Hän vain nousi ja meni makuuhuoneeseen, lukitsi oven ja jatkoi saman ohjelman katselemista vanhasta matkatelevisiosta. Hän ei sanonut sanaakaan. Hän ei tahtonut huomata minua laisinkaan.”

…siis eukko käy iskemässä vasaralla telkkarin rikki, mutta mies ei edes reagoi muuten kuin menemällä toiseen huoneeseen, lukitsemalla oven ja jatkamalla television katselua, ja tämän parisuhteen pääasiallinen ongelma on se, ettei mies huomioi vaimonsa tunteita? Jos vaimo huitoo viihde-elektroniikkaa paskaksi vasaralla, minkälainen riemuidiootti pitää miehen olla, ettei jätkä ymmärrä kävellä — ei, juosta — kohti avioeroa? Ja jos mies ei reagoi koko tilanteeseen muuten kuin lukittautumalla toiseen huoneeseen ja pistämällä telkkarin kovemmalle, minkälainen pilvenkuvilla ja itsepetoksella täytetty laskiämpäri naisen korvien välissä velloo, jos frouva ei tajua ampaista kohti samaista avioeroa ensi tilassa? Vaan ei, sehän ei tietenkään käy, koska avioero on synti ja häpeä. Sen sijaan teeskennellään, että jos setä olisi nyt tässä esimerkkitapauksessa ottanut tädin tunteet huomioon, kaikki olisi ihan kunnossa, vaikka kaksikon ainoa hyvä ominaisuus on heidän soveltuvuutensa mahtavaksi varoittavaksi esimerkiksi sellaisesta läpeensä kieroutuneesta parisuhteesta, jonka voi pelastaa vain napalmi. Kun ämmän todellisuudentaju on sillä tasolla, että hän hakkaa vasaralla televisioita rikki ja uskoo sekä tilanteen syyn että ratkaisun olevan miehen asenteessa, ja mies puolestaan lukkiutuu makuuhuoneeseen ja upottaa koko huomionsa televisioon vain unohtaakseen oman hirvittävän elämänsä edes muutamaksi hetkeksi, kaksikko ansaitsee toisensa. Epäilemättä Jeesuksen avulla tästäkin selvitään!

Koko ongelman ydin on näiden urpojen syleilemä arvomaailma. Kuten aivan riemastuttava kurssimateriaali kohdassa “puolisoiden tarpeiden täyttäminen” meille kertoo, sekä miehellä että naisella on viisi perustarvetta parisuhteessa. Ne kuuluvat seuraavasti:

Miehen viisi perustavinta suhdetarvetta:
1. Että vaimo arvostaisi ja ihailisi miestään
2. Seksuaalinen täyttymys
3. Että vaimo olisi paras kumppani vapaa-ajan harrastuksissa ja hengellisen työssä
4. Kodinhoidon päävastuu on vaimolla
5. Viehättävä puoliso (miehen silmissä)

Vaimon viisi perustavinta suhdetarvetta:
1. Että mies osoittaisi ei-eroottista kiintymystä ja hellyyttä
2. Keskustelu (myös vaimon ehdoilla)
4. Toimeentulon päävastuu on miehellä
3. Miehen avoimuus ja rehellisyys
5. Miehen perheeseen sitoutuminen

Jjjep. Hyvältä vaikuttaa, tyypit! Näillä ohjeilla saadaan siis vittumaisesti karrikoiden aikaan seuraava, molempia sukupuolia varmasti tyydyttävä ja kerrassaan ihanteellinen parisuhde:

Pekka ja Liisa ovat naimisissa. Liisan mielestä Pekka on ihan paras ja kaunein, vaikka Pekka tekisi mitä! Pekka saa aina halutessaan yhtyä Liisaan ihan millä tavalla tahansa! Jos Liisaa ei satukaan moinen toiminta huvittamaan, Liisa tietää, ettei siitä sovi valittaa — Pekalle kun on tosi tärkeää, että Liisa on aina valmis toimintaan, ja sitä paitsi muuten Liisan ei sovi odottaa jäähyväissuukkoa Pekan töihin lähtiessä tai käsivartta ympärillään illalla telkkaria katsoessa. Pekka käy kovin ahkerasti töissä, sillä hänen täytyy elättää paitsi itsensä, myös Liisa ja lukuisat kakarat. Liisa sen sijaan on päivät kotona ja ahertaa, ettei Pekan tarvitse tulla likaiseen kotiin tai tyhjän ruokapöydän ääreen raskaan työpäivän jälkeen. Samalla Liisa kuitenkin panostaa ulkonäköönsä, sillä kukapa nyt haluaisi sellaista Liisaa katsella, joka näyttää ihan pyykkäriltä! Onneksi Pekka sanoo suoraan ja rehellisesti, jos Liisa on antanut itsensä rupsahtaa. Kunnon miehenä Pekka on myös puolestaan valmis kuuntelemaan Liisan pikku murheita myös silloin, kun hän itse on kovin väsynyt, sillä hän tietää pikku vaimonsa hupsutusten olevan pikku höpsön mielestä kovin tärkeitä. Ja onhan toki sekin mahdollista, että Liisa sattuu joskus sanomaan jotain tärkeääkin, esimerkiksi pyytämään Pekkaa nostamaan jonkin raskaan esineen, tekemään päätöksen uuden sähkölaitteen hankinnasta tai tekemään jotain muuta merkittävää perheen eteen!

Kerrassaan ässää! Naisillahan ei siis suinkaan yleensä ottaen ole mitään todella merkittäviä seksuaalisia tarpeita, eikä ainakaan sellaisia, jotka olisivat tärkeämpiä kuin miehen halut. Ämmät pysyvät kiltisti kotona kokkaamassa sillä aikaa, kun miehet käyvät töissä. Kun jotain harrastetaan, se tehdään miehen kanssa, ettei vahingossakaan tulisi liikaa mahdollisuuksia itsenäistyä tai edes muodostaa omaa persoonallisuutta. Hitto, olisiko jopa niin, että männävuosien suosikkipässit, tuo Trio Erektuksen “olen vastenmielinen ja itsekeskeinen paskiainen, vika on siis naisissa” -mantraa hokeva poppoo voisi löytää ratkaisun ongelmiinsa Jeesuksesta? Aamen, veljet, aamen!

Nokia Missio — parempien ihmissuhteiden asialla.


3 Comments

  1. Bravo Nokia Missio. Siellä kurssilla oppis ajaamaan ulos riivaajia! Millä kansalaisopiston intensiivillä oppii niitä taitoja?

    Comment by Mindy — July 19, 2006 @ 1153304864

  2. Äh! Nyt on tullut kyllä kasvatettua tuota poikaa väärin. Eihän se tajua noita viittä suhteen perustarvetta ollenkaan. Luultavasti tämä johtuu siitä, että annoin sen pienenä leikkiä nukeilla – ympäristön varoituksista huolimatta.

    Comment by Äite — July 20, 2006 @ 1153406795

  3. […] ja hilpeän hurmoksellinen fanaattisuus. Olen kirjoittanut aiheesta useasti aiemminkin, esimerkiksi näin, tällä tavalla ja […]

    Pingback by Fun Pastimes for Stupid Children » isot edellä, markku perässä — September 12, 2011 @ 1315832069

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


Copyright © Mikko Rautalahti, All Rights Reserved
WordPress makes with the publishing.